A párom nagyon szereti a vadast, de én csak ritkán csinálok, mert komoly erőfeszítésbe kerül, hogy nekiálljak megfőzni. Pedig, ha tésztával tálalja az ember, akkor nem tart sokáig. De ha a "gyilkos" burgonya krokettet is bevállalja, akkor bizony eltart egy ideig.
De úgy döntöttem engedek a gyengéd erőszaknak és a százezredik mikor csinálsz már vadast? kérdésre kissé ingerülten válaszoltam, hogy MOST! Hozzáteszem arra már nem voltam hajlandó, hogy marhahúsból készítsem, mert nem akartam ítéletidegi a konyhában állni, így ez a vadas csirkehússal készült.
Hozzávalók 4 személyre
6 szelet csirkemell
tetszés szerinti mennyiségű leveszöldség
1 nagyobb fej vörös hagyma
6-8 db sárgarépa
2 dl tejföl
mustár
Krokett
30 dkg krumpli
10 dkg liszt
1 + 1 tojás
2 dkg vaj
só
zsemlemorzsa
Elkészítés
A húst és a leveszöldségeket felteszem főni. Nem kell nagyon apróra vágni a zöldséget, mert a végén úgyis össze fogom turmixolni. Én nem keverem bele a vadasba a karalábét, de belefőzöm az ízét a levesbe. A párom egyébként meg van róla győződve, hogy a vadas mártás szimplán sárgarépából készül... Nos valójában én beleturmixolom a megfőtt hagymát és a paszternákot is. /Itt nem igazán lehet fehérrépát kapni.../
Ezt szépen összepépesítem, majd hozzáadom a 2 dl tejfölt, és én 4 ek mustárt tettem bele, de érdemes megkóstolni, hogy megfelel-e az ízléseteknek. Mi édesen szeretjük, szóval csaltam egy kicsit, és tettem hozzá egy kis porcukrot. Ártani nem ártott neki. :)
A főtt csirkemelleknek mindkét oldalát megkapattam egy kevés olajon, éppen csak rápirítottam, és a vadas már kész is volt. Na de ezután jött a krokett...
Szóval a megfőtt krumplit összekevertem a vajjal a liszttel és az egyik tojással. Jól összegyúrtam, és elővettem egy deszkát, amit jó alaposan beliszteztem. A liszt jó, ha a kezed ügyében marad, mert a massza nyúlós, és csak akkor tudsz vele dolgozni, ha nem tapad oda mindenhova.
Kis nudlikat formáztam a tésztából, és elég sokszor meggyűlt vele a bajom, tehát kapóra jött, hogy egyedül voltam a lakásban, mert biztos minden mérgemet a páromra zúdítottam volna... De így magamban mérgelődve egyesével megcsináltam a nudlikat, majd felvert tojásba és zsemlemorzsába forgattam.
Bő olajban kisütöttem. Nem kell magas hőfokon sütni, mert át kell sülnie a közepének, én négyes fokozaton csináltam. A krokett macerás, de megéri, mert nagyon finom!
Végül elkészültem az évi egy vadassal, ki is pipáltam, és a békesség kedvéért simán eleresztettem a fülem mellett a kérdést... Mikor csinálsz megint???
Jó étvágyat kívánok!
@Eszter