Szeretek szezonális alapanyagokból főzni.Ahogy változnak az évszakok, újabb és újabb ötletek jutnak eszembe. Így ősszel általában tökös, répás, narancsos ételeket főzök, de most egy zöldes gyümölcs került az előtérbe. Egész héten gondolkoztam,hogy mit kellene hétvégén főzni és egy belső hang folyton a szőlőt skandálta. Valójában nem vagyok a gyümölcs-hús párosítás nagy rajongója, mégis úgy gondoltam, belevágok. A visszajelzések alapján nagyonis jól tettem.
A szőlő 3x : Tejszínes-fehérboros-szőlős pulyka mazsolás rizzsel
Hozzávalók:
- 40dkg pulykamell
- 2 fürt szőlő (én ezúttal egy színűt használtam, de a piros-fehér vegyesen, még szebb)
- 2dl tejszín
- 1dl fehérbor
- só, bors (én sóhelyettesítőt használtam)
- 2ek olaj (én kókuszolajat használtam)
Előkészületek:
A pulykát kockákra vágtam és a szőlőt leszedtem a száráról.
Elkészítés:
Egy serpenyőben felmelegítettem az olajat és szép pirosra pirítottam a pulykakockákat. Ráöntöttem a bort, picit elforraltam az alkoholt belőle, majd jött a tejszín. Ahogy átmelegedett a tejszín beletettem a szőlőt és együtt összepároltam. A ragu ezzel el is készült.
Megjegyzés:
Ez ismét egy nagyon egyszerű és gyors recept, ezért most nem fényképeztem a folyamatok közben.
Mazsolás rizs:
Hozzávalók:
- 2 csésze rizs
- 4 csésze víz
- egy marék mazsola.
- 2 ek olaj (én kókuszolajat használtam)
- só (én sóhelyettesítőt használtam)
Előkészületek:
Megmostam a rizst és a mazsolát.
Elkészítés:
A rizst megpirítottam az olajon majd felöltöttem a vízzel és sóztam. Amikor szinte teljesen megfőtt, rátettem a mazsolát,hogy egy kicsit megpuhuljon. Ezután már tálalhattam is.
Még tart a szőlőszezon! Próbáljátok ki bátran!
@Jucus