Aki nem szerei a málnalekvárt, az nyugodtan használhat bármilyen más ízű lekvárt.
Hozzávalók
225g liszt
7g sütőpor
90g kristálycukor
110g olvasztott vaj
1 nagy tojás
1 ek tej
1 ek málna lekvár
A hozzávalókat a lekvár kivételével szépen összedolgozzuk egy tálban. Nem kell sokáig gyúrni, hamar összeáll, és nagyjából olyan állaga lesz, mint egy linzertésztának. Kis gombócokat formálok a tésztából, nem kell nagyokat, mert sülés közben szét fog terülni. Mindegyik közepébe belenyomom az ujjamat, de nem megyek le egészen a tésztagombóc aljára. Itt lehet igénybe venni vállalkozó kedvű csemetéink segítségét!
Mindegyik lyuk közepébe lekvárt teszek, és megpróbálom egy kicsit összenyomni a tésztát, hogy elfedjem a mélyedést, amit készítettem. De nem gond, ha nem sikerül teljesen, majd össze fog sülni.
180 fokon 20 perc alatt megsül a kekszünk. A tetejét be lehet hinteni porcukorral, vagy, ahogy én díszítettem, csurgathatunk rá cukormázat is.
Gyorsan el fog fogyni, így érdemes rögtön két adagot készíteni. Letakarva akár 3 napig is eláll, nem fog kiszáradni. Sütésre fel!
@Eszter