Alapvetően nagyon édesszájú vagyok és imádok mindent, ami csokis. Nemrég rájöttem, hogy csokikrémet csinálni egyáltalán nem ördöngösség. Sőt! Ezért gondoltam, hogy így vasárnap délután összedobok egy kis nassolnivalót.
Rumos-mazsolás csokikrém
Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 2 ek kukorica keményítő
- 3 ek cukor ( én 1,5 ek Dr. Sweet Zero Double édesítőt használtam)
- 1 kis darabka vaj
- fél marék mazsola
- rum vagy rum aroma
Előkészületek:
A kakaóport és a keményítőt egy kis tejjel csomómentesre kevertem.
Elkészítés:
A csomómentesre kevert kakaós-keményítős masszát felöntöttem a maradék tejjel és lassú tűzön elkezdtem melegíteni. Folyamatosan kell keverni,hogy nehogy leégjen. Hozzáadtam az édesítőt, és amikor már kellően besűrűsödött, egy pici darabka vajat, a mazsolát és a rum aromát is. Levettem a tűzről és el is készült.
Bármivel lehet turbózni az alapot, én most egy kis chilivel fokoztam az ízeket.
Mivel jön a tél, én melegen ajánlom!
@Jucus