Bazsalikomos fokhagymás sajtkrém
Hozzávalók:
-1 nagy doboz tejföl
-1 evőkanál só (én sóhelyettesítőt használtam)
-2 gerezd fokhagyma
- szárított bazsalikom
- egy tiszta konyharuha, vagy gézkendő
Előkészületek:
Összezúztam a fokhagymát és a hozzávalókat összekevertem.
Elkészítés:
Az összekevert masszát beletettem a konyharuhába, összekötöttem a száját és 24 órára hűvös helyen fellógattam egy madzag segítségével. Alá tettem egy tálkát, hogy ebbe csöpögjön a távozó savó, ugyanis ettől lesz sajtkrém a tejfölből.
Az egy nap elteltével kicsomagoltam, tálkába tettem és ment a hűtőbe.
A variációk száma tényleg határtalan. Lehet sima, lehet friss vagy szárított fűszerrel, chilivel, pirospaprikával, vagy akár friss zöldségekkel, sajtokkal variálni.
Én már most nagyon szeretem és gondolkozom a következőn, hogy mit is tegyek bele.
Remélem kipróbáljátok!
@Jucus