Ezt a sütit az interneten találtam, amikor különböző ötletadó videókat keresgéltem. A Youtube a barátom! :)
Nagyon egyszerű kis süti, és hihetetlenül finom. Az eredeti recepthez képest annyit változtattam, hogy én nem sima cukrot, hanem fahéjjal összekevert cukrot használtam.
Itt van az ősz és a fahéj, a karamella és a narancs pompás egyvelege, igazán jó hangulatot tud csinálni vasárnap délutánra. :)
Hozzávalók
1 db leveles tészta
1-2 narancs reszelt héja
1 bögre cukor
1-2 tk fahéj
20 g olvasztott vaj
Elkészítés
Első lépésként vágok egy darab átlátszó fóliát a tészta alá, mert mikor meg kell fordítanom, sokkal könnyebb lesz a fóliát megfogva.
Az egy bögre cukorból, úgy kb. két evőkanálnyival megszórom a tésztát, mindkét oldalát, és egy sodrófával jól belenyomkodom. Leborítom a tésztát még egy darab fóliával, és megfordítom. A másik felét is megszórom a cukorral, és ugyanígy beledolgozom.
Felolvasztom a vajat, és megkenem vele a tésztát, de most már csak az egyik felét.
Elkészítem a tölteléket. A cukrot és a fahéjat összekeverem, aztán belereszelem a narancsot, és ezt kenem rá a tésztára. Mivel már bekentem a vajjal, így könnyen el tudom simítani rajta egy kenőlapáttal.
Ezután feltekerem a tésztát. "Elefántfül" formát szeretnék, ezért elkezdem feltekerni a tészta egyik felét középig, majd a másik felét is. A fólióval könnyedén tudom görgetni, csak az elején kell egy kicsit lenyomkodom.
Egy kicsit felpuhul a tészta ezért olyan 15-20 percre beteszem a mélyhűtőbe, és után nagyon könnyen tudom szeletelni. Hüvelykujjnyi vastag szeleteket vágok belőle, és sütőpapírral kibélelt tálcára teszem. közben a sütőt 200 fokra előmelegítem.
10 percig sütöm, aztán kiveszem a tepsit, és mindegyik elefántfület megfordítom egy lapáttal, aztán visszatolom még tíz percre.
Ne ijedjetek meg! Amikor készen lesz, még puha a tészta, mire kihűl már ropogós lesz. :)
Ellenállhatatlanul finom!!!
@Eszter