A teriyaki szósz valójában egy fűszerezett szójaszósz. Bár még csak most kezdem elsajátítani az alapjait, máris nagy rajongója vagyok az ázsiai konyhának (is). Összegeztem az ismereteimet; és kitaláltam egy pácot ami egy kis jóindulattal ázsiainak mondható. :)
Jucus teriyaki csirkéje:
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál teriyaki szósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 szál újhagyma
- 1 zacskó kesudió
- 2 evőkanál méz ( én mézhelyettesítőt használtam)
- 1 evőkanál szezámolaj
- 3 szárított chili paprika
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 1 evőkanál fehérborecet
Előkészületek:
A pác összetevőit ( szójaszósz, teriyaki szósz, zúzott fokhagyma,
chilipaprika, szezámolaj) összekevertem egy kis tálkában. Felkockáztam a
csirkemellet és összekevertem a páccal, amit egy órára hűtőbe tettem, hogy jól
összeérjenek az ízek.
Elkészítés:
Felforrósítottam a kókuszolajat és elkezdtem pirítani a csirkekockákat.
Amikor már szép pirosak lettek, meglocsoltam a mézhelyettesítővel és a
fehérborecettel. Amikor a mézhelyettesítő karamellizálódott, elérkezett az idő
a kesudióra, végül, a legutolsó pillanatban a karikára vágott újhagyma került
bele.
Megjegyzés:
A mézhelyettesítő egy tesztfázisban lévő termék, aminek a célja, hogy
mézélményt érjünk el kalóriamentesen.
Ehhez az ételhez ezúttal külön köret nem készült,én zöldséggel ettem.
Köretként jázmin rizst ajánlok, amely tradicionális kiegészítője az
ázsiai ételeknek.
Jó étvágyat!
@Jucus