Imádom a Frankfurti levest, és innen jött az ötlet, hogy akár ebből ragut is csinálhatok. A kínai kel nagyon gyorsan megfő, így igazából megint nem kellett órákig állnom a konyhában, ami nagy öröm volt számomra. Már meg is kóstoltuk a párommal a kis művemet, és biztos, hogy hamarosan újra fogok csinálni, mert nagy sikere lett. Pulykahusit használtam, de bármivel behelyettesíthetitek, én abszolút nem zárkózom el a sertéstől sem, csak a párom néha finnyás.
Hozzávalók 4-6 személyre
600-1000 g pulykahús /lehet csirke, vagy sertés is/
1 db kínai kel
2-3 darab sárgarépa
1 fej vöröshagyma
3-4 db kisebb burgonya
virsli /ehhez nem írok mennyiséget, ti tudjátok menyire szeretetiek/
fokhagyma
só
bors
pirospaprika
őrölt kömény
Habaráshoz
liszt
tejföl
Apróra vágom a vöröshagymát, és megdinsztelem. Beleteszem a fokhagymát is, majd megszórom sóval, borssal, őrölt köménnyel, és a pirospaprikával. Felöntöm egy kevés vízzel, hogy ne égjen oda az egész.
Rádobom a hagymára a felkockázott krumplit, sárgarépát, és a csíkokra vágott kínai kelt. Éppen csak annyi vizet öntök rá, hogy ellepje. Körülbelül egy jó fél óra latt puhára párolódik minden.
A pulykahusit felkockázom, és amíg a zöldségek főnek, megpirítom egy magas falú serpenyőben, majd letakarom, és hagytam, hogy a saját levében puhára párolódjon.
Amikor már majdnem készen vannak a zöldségek hozzáadom a felkarikázott virslit is, és elkészítem a habarást.
2dl tejfölhöz három evőkanál lisztet teszek, és felöntöm annyi forró vízzel, hogy csomómentesen el tudjam keverni. Aztán az egészet beleöntöm a kínai keles zöldséges raguba. Az egészet összekeverem a pulykahusival, és rizst főzök hozzá. Ugye, hogy könnyű volt? :)
Jó étvágyat hozzá! :)
@Eszter