Ha hét közben főzök, akkor általában egy nagyon gyors, viszonylag egyszerű vacsit kreálok, gyors vásárlás és az útközbeni fejben megkomponálás után. Ma késő délután értem haza, ahogy beléptem az ajtón szinte azonnal bedobtam a padlizsánokat a sütőbe, és amíg sültek, közben hozzá is láthattam a csirkéhez.
Így készült tehát ez a könnyű egészséges recept:
Mozzarellás-Paradicsomos csirkemell padlizsánkrémmel
Mozarrellás-Paradicsomos csirkemell sütőben
Hozzávalók:
- 50dkg csirkemellfilé
- 3db nagyobb paradicsom (én fürtös paradicsomot vettem)
- 20dkg mozzarella (mivel nagyon szeretem a füstölt sajtokat, ebből is ezt a fajtát választottam)
- só, bors (én sóhelyettesítőt használtam)
Előkészületek:
Felszeleteltem a csirkemellet és a paradicsomot. A csirkemelleket sóztam borsoztam és félretettem.
Elkészítés:
Egy üveg tepsi aljára tettem a csirkemellet, rá a karikára vágott paradicsomot és végül a reszelt mozzarellát. Bedugtam a sütőbe kb 180 fokra és 20 perc után ránéztem. Kicsit feljebb vettem a gázt, 220 fokra és addig sütöttem, amíg a sajt szép pirosra sült. A csirke sokszor vizet ereszt, ettől nem kell megijedni fel lehet vágni és kiemelni minden probléma nélkül.
Padlizsánkrém jucusítva:
Hozzávalók:
- 3db padlizsán
- 1db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors (szintén sóhelyettesítővel készült)
- pici citromlé
- pici citromlé
A padlizsánokat a sütőben nagyon puhára sütöttem és meghámoztam. Felaprítottam a hagymát és az fokhagymát. Mivel nyersen kerülnek bele, így nagyon nagyon apróra kell vágni. Ha valaki nem szereti a nyers hagymát, olajon meg is fonnyaszthatja.
Elkészítés:
A meghámozott padlizsánokat először késsel felvágtam, utána villával tovább törtem/krémesítettem. Beletettem a hagymát, sót, borsot és az olajat. Ízlés szerint egy kis citromlével lehet pikánsabbá tenni. Én körülbelül egy mokkáskanálnyit tettem bele.
Ugye milyen egyszerű volt?
Jó étvágyat kívánok hozzá!
@Jucus
Elkészítés:
A meghámozott padlizsánokat először késsel felvágtam, utána villával tovább törtem/krémesítettem. Beletettem a hagymát, sót, borsot és az olajat. Ízlés szerint egy kis citromlével lehet pikánsabbá tenni. Én körülbelül egy mokkáskanálnyit tettem bele.
Ugye milyen egyszerű volt?
Jó étvágyat kívánok hozzá!
@Jucus