Kiterítettem a "kártyáimat" és az alábbi étel lett a végeredmény:
Sült túróstészta zöldségekkel és karamellizált hagymával
Hozzávalók:
- 200g túró
- 2dl tejföl
- 2db cukkini
- 1db nagyobb póréhagyma
- 1db lilahagyma
- 1db kápia paprika
- 2db répa
- reszelt sajt
- bacon szalonna ízlés szerint, akár el is hagyható és akkor húsmentes lesz
- bármilyen főtt tészta (én egy tesztelési fázisban lévő csökkentett felszívódó szénhidrátú csavart tésztát használtam)
- só, bors, friss és szárított fűszerek
- 1 ek fehérborecet, vagy balzsamecet
- 2 ek cukor/egyszeres édesítő
- kókuszolaj
Amiből dolgoztunk |
Előkészületek:
Meghámoztam, feldaraboltam a zöldségeket és a szalonnát.
Már megint egy csomó zöldséget összehordtam. |
Elkészítés:
Megpároltam a besózott zöldségeket a kókuszolajon. Először a répát és a cukkinit még ropogósra, utána félretettem. Következett a kápia paprika és ment a többi közé. A karamellizált hagymát a következőképpen készítettem. Kókuszolajon puhára pároltam a lila és póréhagymát lassú tűzön. Amikor már jó puha lett, tettem bele két evőkanál egyszeres édesítőt és egy evőkanál fehérborecetet. Összeforraltam és el is készült. Közben feltettem a tésztát főni és összekevertem a túrót a tejföllel. Fűszereztem friss oregánóval, majoránnával és ezeknek a száraz változataival. Utolsó serpenyős lépésként megpirítottam a szalonnát.
Egy jénai tálban rétegeztem a már elkészült hozzávalókat A kifőtt tésztát összekevertem a túróval ez került legalulra. A következő szintre pakoltam a karamellizált hagymát a pirított zöldségekkel, végül a szalonna és a reszelt sajt következett. Körülbelül 200 fokos sütőben addig sütöttem, míg a sajt megpirult.
Megsült |
Megjegyzés 1:
Az egyszeres édesítő azt jelenti, hogy a cukorral megegyező mennyiséget kell használni belőle.
Szerintem ez az étel nagyon sokféleképpen variálható, attól függően, hogy mi van otthon. Készítsétek el a saját verziótokat és írjátok meg a véleményeteket!
Tálalva!
@Jucus