Gordon Ramsay általában arról híres, hogy ész nélkül üvöltözik a konyhában és csúnyán káromkodik. Én egy kicsit utánajártam ennek. Sok videó és műsor után arra jutottam, hogy Gordon nem más, mint egy hivatását messzemenőkig komolyan vevő szakács, aki néha kicsit kiborul, ha már százszor magyaráz el valamit és mégsem tudják megcsinálni normálisan. A szíve és az esze egyébként mindig a helyén van.
Van, amiben hasonlítunk. Na nem a főzési tudásunkban, hanem abban, hogy én is véresen komolyan veszem legfőbb hobbimat és én is ki tudok akadni, ha valami nem úgy sül el (néha szó szerint). ahogy terveztem.
Nagyon szeretem, ahogy a legegyszerűbben, jól érthető módon magyaráz bonyolultnak tűnő ételeket. Gondoltam, hogy ebben a sorozatban megmutatom nektek, hogy nem is olyan nagy ördöngősség, és bárkiből lehet egy kicsit Gordon.
Gordon Ramsay: Kakukkfüves fokhagymás karaj, édes-savanyú paprikával
Hozzávalók:
- 4 szelet bőrös karaj szelet
- egy csokor friss kakukkfű
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj ( én kókuszolajat használtam)
- egy kis darab vaj
- só, bors
Előkészületek:
A karaj szeleteket sóztam, borsoztam és a bőrös résznél kb 3 centinként bevágtam.
Elkészítés:
Az olajat felforrósítottam. Beletettem a karaj szeleteket, egyszerre csak kettőt. Mellédobtam a friss kakukkfüvet és a fokhagyma gerezdeket. Az utasítások szerint vastagságtól függően 4 és fél percig sütöttem mindkét oldalát. Mielőtt oldalanként majdnem teljesen megsült, beledobtam a vajat és locsolgattam, míg teljesen elkészült. Ezután félretettem pihenni, legalább annyi ideig, amíg a serpenyőben volt.
Édes-savanyú paprika
Hozzávalók:
- 5db kaliforniai paprika, ha lehet több színű
- egy fej lilahagyma
- 2 evőkanál vörösborecet
- 1 evőkanál olaj ( én kókuszolajat használtam)
- 2 teáskanál cukor ( én Dr. Sweet Baking Blend 2x édesítőt használtam)
- só, bors
Előkészületek:
Felcsíkoztam a paprikákat és a lilahagymát.
Elkészítés:
Az olajat felforrósítottam a serpenyőben, és elkezdtem párolni a hagymát és a paprikát. Sóztam borsoztam, majd amikor már félig megpuhultak a zöldségek, megszórtam az édesítővel és hozzá adtam a vörösborecetet is. Alaposan összeforraltam és ripsz ropsz, már el is készült. Én nem tettem bele bazsalikomot, mint ahogy a videóban látszik, szerintem így is finom lett.
Nem aggódjatok, ha Jamie, Nigella, Heston vagy akár Gordon receptjei tetszenek is meg, bátran próbáljátok ki őket!