Gyerekkoromban az összes zsúron belefutottam ebbe a finomságba, és azóta is nagy kedvenc! Egyesek úgy is ismerik, hogy "Román Rúd". Nekem ez csak csokis keksz szelet. :)
Ez egy nagyon könnyű, és határtalanul finom desszert. Viszonylag gyorsan el tudjátok készíteni, és csak egy csipetnyi akaraterőre és türelemre van szükségetek ahhoz, hogy megvárjátok, míg a fagyasztóban megdermed.
Hozzávalók
1 kocka margarin
25 dkg kristálycukor
2 tojás
2 cs. vaníliás cukor
5 dkg kakaópor
25 dkg háztartási keksz
Elkészítés
Olvaszd fel a a vajat a mikróban, majd öntsd egy edénybe. Add hozzá a kristálycukrot, és a vaníliás cukrot is. Ezután mehet bele a kakaópor, és a tojások.
Tipp
*Nyugodtan használhattok valamilyen aromát. Rumot, narancs likőr, vagy körte likőr, akármit, csak finomabb lesz tőle. Csak adjátok hozzá a krémhez.
A kihűlt krémbe aszalt gyümölcsöt is tehettek, az is nagyon finom lesz. Gondoljatok csak bele, keksz, aszalt sárgabarack, és csoki. *
Egy sűrű krémet kell főznötök, olyasmi állaga legyen, mint egy pudingnak.
Nem árt, ha folyamatosan kevergetitek a krémet, nehogy leégjen. Mikor kész, hűtsétek le. A mosogatóba engedtem vizet, és abba tettem bele az edényt. Azért érdemes lehűteni egy kicsit, mert miután összekevertétek a keksszel, mehet is be a fagyasztóba. De ha még gőzölög, akkor leolvasztja a hűtőt...
Tehát törjétek össze a kekszet, nem kell kalapáccsal. :) Negyedbe bőven elég, mert, amikor szeletelni fogjátok, úgyis kisebb darabokban lesz benne.
Az általatok kiválasztott tetszőleges alakú formát béleljétek ki alufóliával. Így majd könnyebb lesz kiszedni a megdermedt kekszet. Ezután szórjátok bele a kókuszreszelkéket, de aki nem szereti, az ezt a lpést el is hagyhatja.
Tipp
*Akármilyen durván összetört diót, is szórhattok a formába*
Az összetört kekszet beleforgatjátok a krémbe, majd az egészet beleöntitek a formába. Fagyasztóban olyan 2-3 óra hűtés után már szeletelhető. Akinek nincs fagyasztója, vagy tele van, nyugodtan beteheti a hűtőbe is, egy éjszakára.
Jó étvágyat hozzá!
@Eszter