Közeledik a karácsony, ezért összeszedtem néhány ide illő hozzávalót, amikből remek sütit lehet csinálni. Pontosabban lehetett volna, de ez épp egy pulykaragu lett. Amibe tejszín is került és ugye az alapigazság, hogy amiben tejszín van, rossz nem lehet. Hát nem is lett!
Szilvás-diós pulykaragu vörösboros párolt káposztával
Szilvás-diós pulykaragu
Hozzávalók:
- 40 dkg pulykamell
- szilvabefőtt lével együtt , vagy friss szilva
- őrölt fahéj, őrölt gyömbér, szegfűszeg, só, bors
- finomra darált és aprított dió
- 2 dl tejszín
- 2 ek olívaolaj
Előkészületek:
Feldaraboltam a pulykahúst.
Elkészítés:
Felmelegítettem az olajat és megpirítottam a pulykakockákat. Hozzáadtam a szilvabefőttet a levével együtt és belekerültek a fűszerek is. Néhány percig együtt pároltam, majd a tejszín következett. Nekem egy picit híg lett a mártás, ezért finomra aprított dióval sűrítettem és beletettem az aprított diót is.
Vörösboros párolt vörös káposzta
Hozzávalók:
- körülbelül 30 dkg vörös káposzta
- 1 közepes lilahagyma
- 2 evőkanál vörösborecet
- 2dl vörösbor
- só, bors, babérlevél
- 1 evőkanál cukor ( én Dr. Sweet 2x-es édesítőt használtam)
- olívaolaj
Előkészületek:
Felaprítottam a zöldségeket.
Elkészítés:
Az olívaolajon megpirítottam a lilahagymát, majd hozzáadtam az édesítőszert. Együtt karamellizáltam, majd jött rá a vörösborecet. Megfűszereztem és egy kicsit összeforraltam. Következhetett a káposzta és a vörösbor, majd egy kis vizet adtam még hozzá. Fedő alatt puhára pároltam.
Nagyon finom karácsonyi könnyű ebéd, ha már unjuk a töltött káposztát és látványra sem rossz.
@Jucus