Ezt a süteményt egy angol nyelvű szakácskönyvben láttam, és olyan gusztusos volt a kép, amit illusztrációként mellé tettek, hogy muszáj volt kipróbálnom. Nem időigényes, és viszonylag egyszerű elkészíteni. Remek vendégváró desszert.
Hozzávalók
115 g vaj
115 g kristály cukor
2 db nagy tojás
165 g liszt
1 tasak sütőpor
100 ml tej
2 nagy érett banán
75 g kókusz reszelék
A tetejére
25 g vaj
115 g kókuszreszelék
2 ek méz
Elkészítés
A vajat a cukrot és a tojásokat egy tálba teszem, és robotgéppel addig keverem, míg szép krémes nem lesz.
A lisztet és a sütőport összeverem, és a felét a vajas keverékhez adom. A tejet és az összetört banánokat alaposan összekeverem, és a fele adagot a vajas-lisztes keverékhez adom.
A tejes banános mix másik felét, összekeverem a maradék sütőporos liszttel, és a kókuszreszelékkel.
Egy csatos sütőformát kivajazok és kilisztezek, majd az aljára beleöntöm a kókuszos tésztát.
Ennek a tetejére jön a banános tészta, ami jóval folyósabb, mint a kókuszos, de nem kell aggódni, szépen meg fog sülni. Szivacsos állaga lesz, de isteni finom.
190 fokon légkeveréses sütőben addig sütöm, még szépen meg nem pirul a tészta teteje. Nagyjából egy jó bő fél óra múlva, már készen is van. Egy tűvel érdemes megszűrni, és ha nem tapad a tészta rá, akkor készen van.
A tetejére szánt kókuszreszeléket a felolvasztott vajjal és a mézzel, összekeverem egy tálban, és néhány percig összemelegítem, után pedig rákanalazom a sütemény tetejére.
Nagyon finom, és egyszerű desszert!
Jó étvágyat!
@Eszter