Hozzávalók
1 kg spenót / lehet fagyasztott is, én is azt használtam/
300 ml tej
fokhagyma
bacon legalább egy csomag
500g spagetti tészta
reszelt sajt
só
Elkészítés
A spenótot a fokhagymával együtt felrakom főni a forró tejbe. Egy olyan húsz perc alatt megpárolódik benne, és utána csak gyorsan össze kell turmixolni.
Közben megfőzöm a tésztát. Én szét szoktam törni felére, úgy könnyebb lesz vele dolgozni. Egy tepsibe öntök egy kis olajat., nem kell sok, és elkezdem rétegezni a hozzávalókat.
Először a tésztát felé, és rá a fele spenótot.
Elegyengetem a tésztán a spenótot, amennyire csak tudom. Erre jönnek a szalonna csíkok, majd megint a tészta, és végül a maradék spenót.
200 fokon körülbelül egy fél órán át sütöm, aztán megszórom a reszelt sajttal /lehet füstölt is/, és megvárom, míg ráolvad. És készen is van a spenótos rakott tészta. Ugye, hogy gyors volt? Igazán szépen szeletelni másnap lehet, de ki bírná kivárni vele a következő napot?
Jó étvágyat kívánok!
@Eszter