Ez egy nagyon gyors és hihetetlenül finom változata a leveles tésztás tekercsnek. Akkor kifejezetten praktikus, amikor az otthon lévő banán már kezd kicsit megbarnulni, de nem szeretnénk kidobni.
Hozávalók
3-4 érett banán
1 darab leveles tészta
méz
barna cukor
Elkészítés
A leveles tésztát megcsurgattam a mézzel. Nem kell róla sajnálnotok. :) Ha valaki szeretné, akkor juharszirupot is használhat.
A felszeletelt banánokat szépen sorban rárakosgattam, és utána bőségesen megszórtam a barna cukorral. Ha nincs otthon barna cukor, akkor a kristálycukor is megteszi.
Tipp
*Használhattok fahéjas cukrot is, azzal is nagyon finom lesz.*
Óvatosan feltekertem. Nem olyan könnyű a sok banán miatt, de azért nem lehetetlen próbálkozás. Újnyi vastag darabokra vágtam, és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.
200 fokon tíz percig sütöttem. Mikor készen van érdemes vele kicsit várni, míg kihűl, mert akkor könnyebben lejön a papírról, és nem esik szét.
Nem igazán lehet belőle eleget enni, mert nagyon finom, ahogy a banán szinte szétolvad a szánkban.
Jó étvágyat!
@Eszter