Nem vagyok nagy cukrász, de ezt a tortát, a hozzá kitalált krémmel könnyen és gyorsan el tudtam készíteni. Ráadásul mindenki oda volt érte. Karácsonykor is tökéletes, főleg mert én nem sütök bejglit, de valami diósnak lennie kell a menüsorban.
Hozzávalók
Piskóta
6 db tojás
6 db tojás
6 púpozott ek porcukor
6 evőkanál liszt
1 tk sütőpor
Krém
200 g darált dió
250 g mascarpone
500 ml tejszín
100 g porcukor
Díszítésnek marcipán
Elkészítés
Nem választottam szét a tojásokat, hanem mindegyiket beleütöttem egy nagy tálba, és 20 percig kevertem a robotgéppel, míg szép krémes nem lett.
Azután a cukrot a lisztet és a sütőport összekevertem egy tálba, és kanalanként a tojásokhoz adtam. a Kész tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütöttem.
A piskótát 3 egyforma téglalapra vágtam.
A mascarponet és a felvert tejszínhabot összekevertem, és beleszórtam a diót és a porcukrot. Ennek a krémnek nem kell nagyon édesnek lennie, mert, még marcipán is kerül a torta tetejére.
Mindegyik lapot megkentem, majd az oldalát is bevontam a krémmel, mert a marcipánt könnyebb rátenni, ha krém van alatta.
Tipp
*Ha egy pici tejszínhabot félreraktok, akkor meg tudjátok vele díszíteni a torta tetejét*
A marcipánt porcukorral meghintett felületlen nyújtottam ki, olyan vastagra nyújtsátok, hogy ne szakadjon el. Tekerjétek fel a sodrófára, majd terítsétek a tortára, és simítsátok el rajta.
Legalább 3 órára hűtőbe teszem, de még jobb, ha egy éjszakát állni hagyjátok. Vizes késsel egyszerű szeletekre vágni.
Jó étvágyat hozzá!
@Eszter