Megint csak a bejgli sütés hiányában szoktam ehhez a nagyon egyszerű desszerthez folyamodni, amit nevezhetünk akár tortának is. Az biztos, hogy nem egy kalóriaszegény finomság, de isteni finom!
Hozzávalók
6-8 kifli az én esetemben bagel / A kifli ne legyen nagyon puha, jobb, ha mondjuk már egy-két napos/
250 g mascarpone
1 db vaníliás pudingpor
100 g darált mák
1 üveg magozott meggy befőtt /Ezt nem muszáj beletenni, ha nem akarjátok, enélkül is finom/
kristály cukor
700 ml tej
1 db tojás
Elkészítés
600 ml tejet felteszem melegedni, és elkeverem benne a mascarponét. A pudingport összeverem a maradék tejjel, és annyi kristálycukorral, hogy elég édes legyen. Felfőzöm a pudingot, és mikor már majdnem készen van, beleöntöm a mákot. aztán belekeverem a felvert tojást is. Szép krémes állagú lesz. Kóstoljátok meg, ha nem elég édes tegyetek bele cukrot, és ha kevésnek találjátok a mákot, azt is tehettek még bele.
A karikára vágott kiflire öntöm a krémet, és jól összekeverem. Aztán egy csatos tortaformába halmozom a mákos kifli felét, erre ráteszem a meggye, majd befedem a maradék kiflivel.
Elegyengetem, és egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap már tudjátok szeletelni, akár egy tortát.
Jó étvágyat mindenkinek!
@Eszter