skip to main | skip to sidebar

Oldalak

  • Főoldal
  • Levesek
  • Húsételek
  • Egytálételek
  • Saláták és Tészták
  • Halételek
  • Desszertek

Kitchen - Chicks

Főzzünk, együnk, lakjunk jól...

Meggyes pohárkrém

9:44 | Szerző: Unknown


Amikor beköszönt a nyár, és a legfinomabb gyümölcsökhöz is hozzá lehet jutni emberi áron, akkor igazán kár kihagyni a meggyet a sorból. Nemrég volt a névnapom, de az ünnepi fogások készítése közben rájöttem, hogy elégé időszűkében leszek. Azon gondoltam, hogy mi az a leggyorsabb desszert, amit meg tudok csinálni, és így lett a választásom egy pohárkrém. Szóval kipróbáltam a meggyes-mascarponés desszertet, és azt hiszem nem ez volt az utolsó alkalom. Szerintem nagyszerűen lehet használni tortakrémnek is, mert csodálatos, gazdag színe van és szuper finom. 
A dolog egyetlen szépséghibája az volt, hogy sajnos itt Írországban a meggyet csak eléggé kis  kiszerelésben lehet beszerezni, és annak a fele is már fogyaszthatatlan, így maradt a befőtt a (lengyel) boltból, de egyáltalán nem volt gond vele, és így legalább megspórolhattam egy lépést. Ja, és természetesen az összes pohárkrém elfogyott ; )
A desszert elkészítésében az alábbi recept ihletett meg: Meggyes, csokoládés pohárkrém

Tovább a receptre »
Címkék: 2. Pohárkrém 0 megjegyzés

Alma Rózsa

12:59 | Szerző: Unknown


A facebook közösségi oldalon nagyjából 5 percenként jött velem szemben az Alma-rózsa elkészítési videója.
Mivel kísérletezős kedvemben voltam, gondoltam üsse kő, egy próbát megér. Nem tűnik túlzottan bonyolultnak a dolog a youtubon található videó alapján, szóval vélhetően senki képességeit nem fogja meghaladni. : )
Úgy gondolom, hogy bármilyen eseményt fel tud dobni, mert rettentően szép, és finom. A párom először szkeptikusan állt hozzá a dologhoz, amikor megmutattam neki a videót. Még az is elhangzott a szájából, hogy lehet, hogy nem lesz finom, nem ízlik majd neki. Én egy tucat Alma-rózsát készítettem, és annyira „nem” ízlett neki, hogy 7db szinte pillanatok alatt eltűnt a tányérról. : )

Hozzávalók
12 darabhoz

4db alma (én pink lady nevűt választottam, mert ezt szeretem)
2db rétestészta lap
2-3ek baracklekvár
Fahéj
Citrom

Végig követtem a Alma - Rózsa videó instrukcióit, és amikor elérkeztem a végeredményhez, nagyon profinak éreztem magam, pedig a dolog nagyon egyszerű.

Első lépésben az almákat kell kimagozni, félbevágni, majd vékony szeletekre vágni. Tényleg igyekezzen mindenki vékonyan szeletelni, mert ha túl vastag marad az alma, nehéz lesz feltekerni a tésztát.
Az almaszeleteket egy lábosba tettem, amibe egy egész citrom levét belefacsartam. Így nem fog megbarnulni egyik szelet sem.

Mikor mindegyik almát felszeleteltem, akkor feltettem a lábost melegedni. Nem kell megfőzni az almát, de gyöngyözzön a víz a lábosban, amikor leveszitek a tűzhelyről.
Ha valaki a gyorsabb megoldás mellett döntene, akkor a videóban is látható módon csak rakja be a felszeletelt almát (amire citromlével kevert vizet tett) a mikróba olyan 8-10 percre.
A lényeg az, hogy az almaszeletek megpuhuljanak, és rugalmassá váljanak. 

* Tipp*
Próbáljátok ki zöld héjú almával is a rózsákat, vagy más lekvárkombinációval. A ribizlilekvár szintén nagyon jól harmonizál az almával.   


A következő lépés a leveles tészta felszeletelése. Egy tésztacsíkból 6db rózsát tudtam készíteni, szóval hat egyenlő részre osztottam fel.

Megkentem baracklekvárral.




Itt érdemes megjegyeznem, hogy csakúgy, mint a videóban szereplő hölgy esetében én sem rendelkeztem finom folyós házi lekvárral, így meleg vízzel hígítottam egy kicsit azon, amit a boltban kaptam.

Az almaszeleteket legyezőszerűen elkezdtem rátenni a tésztára. Nem kell nagyon lelógnia a tészta széléről. A tészta alját ráhajtottam az almaszeletekre, és ezután feltekertem. Szerintem mindegy melyik irányból tekeritek.



A muffin-sütőformámat megkentem olvasztott vajjal, és lisztet is szórtam mindegyik mélyedésbe. Ezután belehelyeztem az almarózsákat, és a tetejét megszórtam fahéjjal.




200 Co-on 20 percig sütöttem, majd hűlés után vaníliapudinggal tálaltam.
A siker garantált, egyszerűen nem lehet elrontani. Az alma-rózsa annyira szép, hogy nekem először nem is volt szívem megenni, de végül is, csak rászántam magam. : )





Jó étvágyat!

@Eszter
 




0 megjegyzés

Sült kacsamell - fahéjjas gyümölcs-körettel.

9:10 | Szerző: Unknown



A kacsamell sütése az én Unikornisom. Ezt úgy kell érteni, hogy már régóta szerettem volna kipróbálni, de rettegtem tőle. Mindenhonnan azt hallottam, hogy kiszárad, és rágós lesz, és mennyit kel vele vesződni. Egészen mostanáig ezt mind el is hittem, de aztán a boltban láttam elfogadható árú kacsamellet, és azt mondtam magamnak: Most igenis kipróbálom! Először is kerestem egy kis infót a neten, hogy is kéne nekiállni. Így akadtam rá erre a receptre (Rozé Kacsa), ahonnan a kezdő lépést megtanultam. A körítést érzésre készítettem mellé, és végül is elmondhatom, hogy nem okozott csalódást semmi. Igen ez most nem volt kész 30 perc alatt, mint mondjuk egy csirkemell, de érdemes volt megcsinálni. Nem volt sem száraz, sem rágós! Pont jó volt, finom is volt, és ha megint találok normális áron kacsamellet, újra elkészítem. 

Tovább a receptre »
0 megjegyzés

Túrós-áfonyás rétes

8:12 | Szerző: Unknown



Miután végre megjött a jó idő, úgy éreztem ideje, hogy ezt megünnepeljem valamivel. Így aztán sütöttem, egy finomságot. Mondanom se kell, alig tudtam belőle enni, mert a párom, 10 percenként jött az asztalhoz újabb szeletet vágni magának a rétesből. Általában időszűkében vagyok, így (senki ne kövezzen meg érte) már kész leveles tésztát szoktam használni, amit már kinyújtani sem kell. De az, hogy a tésztát nem én készítem, még sosem rontott a sütemény ízén. Mert ugyebár amiben túró és áfonya van, az rossz nem lehet.
Egyébként a kész leveles tésztát azért is szeretem, mert nagyon olcsó, és rengeteg módon felhasználható. Készítettem belőle már sós, édes finomságot is, és a vajon kívül nincs benne sok minden más.

Tovább a receptre »
0 megjegyzés

Húsvéti salátabomba

9:40 | Szerző: Unknown

Én a Húsvétban a legjobban a főtt sonka illatát, és a tojásfestést szeretem. Gyerekkoromban a locsolókat is nagyon vártam, de most egy olyan országban élek, ahol ez a szép hagyomány ismeretlen. Így maradt a sütés-főzés, és a megérdemelt pihenés. Erre az ünnepre egy főtt sonkás-tojásos salátát készítettem tormás-joghurt öntettel.

Tovább a receptre »
0 megjegyzés

Zöldsaláta céklával

11:05 | Szerző: Unknown





Ezt a salátát már láttam egy újságban, nem teljesen ebben a formában, mint, ahogy elkészítettem, de hasonló volt. A legérdekesebb eleme a nyers cékla. És hogy miért fontos nekünk ez a sötét bordó színű zöldség? A cékla gyógyászati hatása annak köszönhető, hogy tele van antioxidánsokkal, amelyek a sejteket külső szabad gyökök támadásától védik. Kell nekünk ennél több?


Tovább a receptre »
Címkék: Saláta 8. 0 megjegyzés

Tejszínes-kolbászos Farfalle

6:35 | Szerző: Unknown


Azért szeretek Farfalle (Pillangó) tésztát használni, mert egyszerűen bájosnak találom, és igazán mutatós is. Most egy tejszínes kolbászos tésztához használtam fel, és remekül mutatott a tányéron. Annyit mondhatok, igazából ezt a szószt, amit készítettem, akármilyen tésztával érdemes megkóstolni. Ritkán dicsérem a saját főztöm, de ez most tényleg nagyon finom lett, pedig pofonegyszerű az egész.

Tovább a receptre »
0 megjegyzés
« Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések »
Feliratkozás: Bejegyzések ( Atom )

Címkék

  • "Paprikás csirke"
  • 1. Alma szerda
  • 1. Pohárkrém
  • 2. Alma szerda
  • 2. Pohárkrém
  • Amerikai palacsinta
  • Ananászos muffin
  • Ázsiai konyha
  • Banános Bonbon
  • csicseriborsó
  • Csíkos piskótatorta
  • csirke
  • egytálétel
  • Gordon Ramsay
  • Gyors Brownies
  • Gyors egytálétel
  • Gyors tészta
  • Gyors torta
  • Gyors vacsora
  • Gyors vacsora 2
  • Gyors vacsora 3
  • Hipergyors desszert
  • I love Nutella!
  • indiai
  • Judit kerüli a cukrot a desszertjeiben!
  • káposzta
  • Karácsonyi menü 1
  • Karácsonyi menü 2
  • Karácsonyi menü 3
  • Karácsonyi muffin
  • Karácsonyi torta 1
  • Karácsonyi torta 2
  • Krémleves
  • Leveles tésztás süti
  • máj
  • marhahússal
  • mediterrán
  • Paleo 1.
  • Paradicsom
  • párolt zöldség
  • pulyka
  • Ropogós narancsos süti
  • Sajtkrém tejfölből
  • saláta
  • Saláta 2.
  • Saláta 3.
  • Saláta 4.
  • Saláta 5.
  • Saláta 6.
  • Saláta 7.
  • Saláta 8.
  • spenót
  • Sütőporos pogácsa
  • Tészta
  • Tortadekoráció
  • Vasárnapi csemege
  • Vegetáriánus 1.
  • Vegetáriánus 2.
  • Vegetáriánus 3.
  • Vendégváró vacsora
  • Villámgyors sütemény

Rólam

Unknown
Teljes profil megtekintése

Facebook

https://www.facebook.com/Kitchen-Chicks-Blog-605378972846112/?fref=ts

Bejegyzések

  • ▼  2017 ( 2 )
    • ▼  október ( 1 )
      • Almás-szilvás puding
    • ►  április ( 1 )
  • ►  2016 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  augusztus ( 1 )
  • ►  2015 ( 13 )
    • ►  augusztus ( 2 )
    • ►  július ( 1 )
    • ►  június ( 3 )
    • ►  május ( 2 )
    • ►  április ( 1 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 2 )
  • ►  2014 ( 27 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 3 )
    • ►  október ( 3 )
    • ►  július ( 3 )
    • ►  június ( 4 )
    • ►  május ( 1 )
    • ►  április ( 2 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 5 )
  • ►  2013 ( 48 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 16 )
    • ►  október ( 21 )
    • ►  szeptember ( 7 )
Copyright (c) 2010 Kitchen - Chicks . Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission .