Amikor beköszönt a
nyár, és a legfinomabb gyümölcsökhöz is hozzá lehet jutni emberi áron, akkor
igazán kár kihagyni a meggyet a sorból. Nemrég volt a névnapom, de az ünnepi fogások készítése közben rájöttem, hogy elégé időszűkében leszek. Azon
gondoltam, hogy mi az a leggyorsabb desszert, amit meg tudok csinálni, és így lett a választásom egy pohárkrém.
Szóval kipróbáltam a meggyes-mascarponés desszertet, és azt hiszem nem ez volt
az utolsó alkalom. Szerintem nagyszerűen lehet használni tortakrémnek is, mert csodálatos, gazdag színe van és szuper finom.
A
dolog egyetlen szépséghibája az volt, hogy sajnos itt Írországban a meggyet csak eléggé kis kiszerelésben lehet beszerezni, és annak a fele is már fogyaszthatatlan, így maradt a befőtt a (lengyel) boltból, de egyáltalán nem volt
gond vele, és így legalább megspórolhattam egy lépést. Ja, és természetesen az
összes pohárkrém elfogyott ; )
A desszert elkészítésében az alábbi recept ihletett meg: Meggyes, csokoládés pohárkrém