Ezt
a salátát már láttam egy újságban, nem teljesen ebben a formában, mint, ahogy
elkészítettem, de hasonló volt. A legérdekesebb eleme a nyers cékla. És hogy
miért fontos nekünk ez a sötét bordó színű zöldség? A cékla gyógyászati hatása
annak köszönhető, hogy tele van antioxidánsokkal,
amelyek a sejteket külső szabad gyökök
támadásától védik. Kell nekünk ennél több?
Hozzávalók
½
nyers cékla
1
zacskó zöld saláta
1
markék spenótlevél
1
kis doboz koktél paradicsom vagy 1-2 normál méretű paradicsom
Dió
keverék
Brie
sajt (akár el is hagyható)
2
dl Natúr joghurt
A
lehető leggyorsabban egy saláta készíthető el, ezért is szeretek ilyeneket
csinálni, egy szelet csirkemell mellé.
Nagyjából
8 perc alatt elkészíthető, és ez is laktató vacsora lehet. Persze ez nézőpont
kérdése.
A
céklát megpucoltam, és nagyon vékony csíkokra gyalultam. Nem tudom
észrevettétek-e már, de minden ételnek más az íze, attól függően, hogy milyen
darabokban fogyasztjuk. A cékla vékonyan gyalulva nekem finomabb, mintha
felkarikáznám, mert az íze nem lesz annyira domináns, de mégis egy úgy ízt,
valami pluszt ad a salátámhoz.
A
salátaleveleket, és a spenótot megmostam, majd amennyire tudtam lecsepegtettem.
A paradicsomot és a sajtot felszeleteltem. Minden hozzávaló egy magas falú
tálba tettem, és megszórtam a dió, mogyoró keverékkel. Egy pár darabot össze is
törtem belőle.
Ezután
már csak a porciózás volt. A joghurtba nyugodtan szórhattok zöld-fűszereket is,
én is ezt fogom tenni a következő alkalommal. A salátátok mutatós lesz, és
igazán ízletes.
Jó
étvágyat kívánok!
@Eszter