skip to main | skip to sidebar

Oldalak

  • Főoldal
  • Levesek
  • Húsételek
  • Egytálételek
  • Saláták és Tészták
  • Halételek
  • Desszertek

Kitchen - Chicks

Főzzünk, együnk, lakjunk jól...

Tejszínes-kolbászos Farfalle

6:35 | Szerző: Unknown


Azért szeretek Farfalle (Pillangó) tésztát használni, mert egyszerűen bájosnak találom, és igazán mutatós is. Most egy tejszínes kolbászos tésztához használtam fel, és remekül mutatott a tányéron. Annyit mondhatok, igazából ezt a szószt, amit készítettem, akármilyen tésztával érdemes megkóstolni. Ritkán dicsérem a saját főztöm, de ez most tényleg nagyon finom lett, pedig pofonegyszerű az egész.





Hozzávalók



500g Farfalle tészta
1 szál kolbász ( Én Chorizo kolbászt használtam)
250ml húsleves (kockából is jó)
200ml főzőtejszín
1 fej vöröshagyma
2db csirkemell


Ez az étel is azok közé a fogások közé tartozik, amit gyorsan el lehet készíteni még egy fárasztó nap után is. : ) Ígérem, hogy nagyjából 20 perc alatt elkészül, és az eredmény pedig meg fogja érni az erőfeszítéseiteket.

A tésztát forró lobogó vízben kifőzöm. Olajat és sót is teszek a vízbe, hogy ne tapadjon össze.

Közben a csíkokra vágott hagymát, és a felkarikázott kolbászt felteszem pirulni egy serpenyőbe. Nagyjából 2-3 percig pirítom, aztán hozzáadom a csirke mellett is. További 5 percig lepirítom a csirkehús darabkákat, aztán felöntöm a húslevessel. Bizonyára sokkal finomabb lenne, ha azzal a húslevessel önteném fel, amit előre elkészítettem, de én most egy leveskockát használok, és valószínűleg a következő alkalommal is azt fogok használni.

A csirkemell gyorsan megpuhul, de azért érdemes megnézni egy-egy darabot. Én egy jó 15 perc múltán már belekeverem a tejszínt is, amibe előzetesen két kanál lisztet tettem, hogy kicsit besűrítsem a szószt.

A kolbásznak hála, a szósz gyönyörűséges narancsos színű lesz, és az íze pedig fenséges. Nem kell már csak egy pár perc, amíg a tejszín is felforr, és már össze is keverhetjük a tésztát és a szószt.






Jó étvágyat kívánok!


Hozzávalók

500g Farfalle tészta
1 szál kolbász ( Chorizo kolbászt használtam)
250ml húsleves (kockából is jó)
200ml főzőtejszín
1 fej vöröshagyma
2db csirkemell


Ez az étel is azok közé a fogások közé tartozik, amit gyorsan el lehet készíteni még egy fárasztó nap után is. J Ígérem, hogy nagyjából 20 perc alatt elkészül, és az eredmény pedig meg fogja érni az erőfeszítéseiteket.

A tésztát forró lobogó vízben kifőzöm. Olajat és sót is teszek a vízbe, hogy ne tapadjon össze.

Közben a csíkokra vágott hagymát, és a felkarikázott kolbászt felteszem pirulni egy serpenyőbe. Nagyjából 2-3 percig pirítom, aztán hozzáadom a csirke mellett is. További 5 percig lepirítom a csirkehús darabkákat, aztán felöntöm a húslevessel. Bizonyára sokkal finomabb lenne, ha azzal a húslevessel önteném fel, amit előre elkészítettem, de én most egy leveskockát használok, és valószínűleg a következő alkalommal is azt fogok használni.

A csirkemell gyorsan megpuhul, de azért érdemes megnézni egy-egy darabot. Én egy jó 15 perc múltán már belekeverem a tejszínt is, amibe előzetesen két kanál lisztet tettem, hogy kicsit besűrítsem a szószt.

A kolbásznak hála, a szósz gyönyörűséges narancsos színű lesz, és az íze pedig fenséges. Nem kell már csak egy pár perc, amíg a tejszín is felforr, és már össze is keverhetjük a tésztát és a szószt.






Jó étvágyat kívánok!




@Eszter




0 megjegyzés
0 Responses

« Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés »
Feliratkozás: Megjegyzések küldése ( Atom )

Címkék

  • "Paprikás csirke"
  • 1. Alma szerda
  • 1. Pohárkrém
  • 2. Alma szerda
  • 2. Pohárkrém
  • Amerikai palacsinta
  • Ananászos muffin
  • Ázsiai konyha
  • Banános Bonbon
  • csicseriborsó
  • Csíkos piskótatorta
  • csirke
  • egytálétel
  • Gordon Ramsay
  • Gyors Brownies
  • Gyors egytálétel
  • Gyors tészta
  • Gyors torta
  • Gyors vacsora
  • Gyors vacsora 2
  • Gyors vacsora 3
  • Hipergyors desszert
  • I love Nutella!
  • indiai
  • Judit kerüli a cukrot a desszertjeiben!
  • káposzta
  • Karácsonyi menü 1
  • Karácsonyi menü 2
  • Karácsonyi menü 3
  • Karácsonyi muffin
  • Karácsonyi torta 1
  • Karácsonyi torta 2
  • Krémleves
  • Leveles tésztás süti
  • máj
  • marhahússal
  • mediterrán
  • Paleo 1.
  • Paradicsom
  • párolt zöldség
  • pulyka
  • Ropogós narancsos süti
  • Sajtkrém tejfölből
  • saláta
  • Saláta 2.
  • Saláta 3.
  • Saláta 4.
  • Saláta 5.
  • Saláta 6.
  • Saláta 7.
  • Saláta 8.
  • spenót
  • Sütőporos pogácsa
  • Tészta
  • Tortadekoráció
  • Vasárnapi csemege
  • Vegetáriánus 1.
  • Vegetáriánus 2.
  • Vegetáriánus 3.
  • Vendégváró vacsora
  • Villámgyors sütemény

Rólam

Unknown
Teljes profil megtekintése

Facebook

https://www.facebook.com/Kitchen-Chicks-Blog-605378972846112/?fref=ts

Bejegyzések

  • ►  2017 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  április ( 1 )
  • ►  2016 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  augusztus ( 1 )
  • ▼  2015 ( 13 )
    • ►  augusztus ( 2 )
    • ►  július ( 1 )
    • ►  június ( 3 )
    • ►  május ( 2 )
    • ►  április ( 1 )
    • ▼  március ( 2 )
      • Zöldsaláta céklával
      • Tejszínes-kolbászos Farfalle
    • ►  január ( 2 )
  • ►  2014 ( 27 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 3 )
    • ►  október ( 3 )
    • ►  július ( 3 )
    • ►  június ( 4 )
    • ►  május ( 1 )
    • ►  április ( 2 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 5 )
  • ►  2013 ( 48 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 16 )
    • ►  október ( 21 )
    • ►  szeptember ( 7 )
Copyright (c) 2010 Kitchen - Chicks . Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission .