Azért szeretek Farfalle (Pillangó) tésztát
használni, mert egyszerűen bájosnak találom, és igazán mutatós is. Most egy
tejszínes kolbászos tésztához használtam fel, és remekül mutatott a tányéron.
Annyit mondhatok, igazából ezt a szószt, amit készítettem, akármilyen tésztával
érdemes megkóstolni. Ritkán dicsérem a saját főztöm, de ez most tényleg nagyon finom lett, pedig pofonegyszerű az egész.
Hozzávalók
500g
Farfalle tészta
1
szál kolbász ( Én Chorizo kolbászt használtam)
250ml
húsleves (kockából is jó)
200ml
főzőtejszín
1
fej vöröshagyma
2db
csirkemell
Ez
az étel is azok közé a fogások közé tartozik, amit gyorsan el lehet készíteni
még egy fárasztó nap után is. : ) Ígérem,
hogy nagyjából 20 perc alatt elkészül, és az eredmény pedig meg fogja érni az
erőfeszítéseiteket.
A
tésztát forró lobogó vízben kifőzöm. Olajat és sót is teszek a vízbe, hogy ne
tapadjon össze.
Közben
a csíkokra vágott hagymát, és a felkarikázott kolbászt felteszem pirulni egy
serpenyőbe. Nagyjából 2-3 percig pirítom, aztán hozzáadom a csirke mellett is.
További 5 percig lepirítom a csirkehús darabkákat, aztán felöntöm a húslevessel.
Bizonyára sokkal finomabb lenne, ha azzal a húslevessel önteném fel, amit előre
elkészítettem, de én most egy leveskockát használok, és valószínűleg a
következő alkalommal is azt fogok használni.
A
csirkemell gyorsan megpuhul, de azért érdemes megnézni egy-egy darabot. Én egy
jó 15 perc múltán már belekeverem a tejszínt is, amibe előzetesen két kanál
lisztet tettem, hogy kicsit besűrítsem a szószt.
A
kolbásznak hála, a szósz gyönyörűséges narancsos színű lesz, és az íze pedig fenséges.
Nem kell már csak egy pár perc, amíg a tejszín is felforr, és már össze is
keverhetjük a tésztát és a szószt.
Jó
étvágyat kívánok!
Hozzávalók
500g
Farfalle tészta
1
szál kolbász ( Chorizo kolbászt használtam)
250ml
húsleves (kockából is jó)
200ml
főzőtejszín
1
fej vöröshagyma
2db
csirkemell
Ez
az étel is azok közé a fogások közé tartozik, amit gyorsan el lehet készíteni
még egy fárasztó nap után is. J Ígérem,
hogy nagyjából 20 perc alatt elkészül, és az eredmény pedig meg fogja érni az
erőfeszítéseiteket.
A
tésztát forró lobogó vízben kifőzöm. Olajat és sót is teszek a vízbe, hogy ne
tapadjon össze.
Közben
a csíkokra vágott hagymát, és a felkarikázott kolbászt felteszem pirulni egy
serpenyőbe. Nagyjából 2-3 percig pirítom, aztán hozzáadom a csirke mellett is.
További 5 percig lepirítom a csirkehús darabkákat, aztán felöntöm a húslevessel.
Bizonyára sokkal finomabb lenne, ha azzal a húslevessel önteném fel, amit előre
elkészítettem, de én most egy leveskockát használok, és valószínűleg a
következő alkalommal is azt fogok használni.
A
csirkemell gyorsan megpuhul, de azért érdemes megnézni egy-egy darabot. Én egy
jó 15 perc múltán már belekeverem a tejszínt is, amibe előzetesen két kanál
lisztet tettem, hogy kicsit besűrítsem a szószt.
A
kolbásznak hála, a szósz gyönyörűséges narancsos színű lesz, és az íze pedig fenséges.
Nem kell már csak egy pár perc, amíg a tejszín is felforr, és már össze is
keverhetjük a tésztát és a szószt.
Jó étvágyat
kívánok!