Utoljára
a nászutamon ettem kuszkuszt, ami már jó pár évvel ezelőtt volt. Igazából semmi
különösebb oka nincsen, hogy kimaradt az étkezésemből, egyszerűen csak sosem
gondoltam rá, hogy ennem kéne.
De
mostanában elég sok salátát eszem, és egyre inkább vágyom a különleges ízekre,
ezért gondoltam, hogy egy kicsit feldobom a sok zöldséget egy kis kuszkusszal. Ízvilágát
tekintve teljesen semleges, majdhogynem, íztelen, mégis adott egy kis pluszt,
ha mást nem is de jobban eltelített a saláta. Ha nem tudod mi az a kuszkusz,
akkor itt van egy kis segítség.
Hozzávalók
2
db csirkemell
100g
kuszkusz
1
kis doboz koktélparadicsom vagy 2 db normál méretű paradicsom
1
fürt mag nélküli fehérszőlő
1
fejes saláta vagy jégsaláta
1
marék dió
Natúr
joghurt
Juharszirup
(ha nincsen, akkor használjatok mézet)
A
kuszkuszt a LIDL élelmiszerboltban vettem, igazán nem volt drága, és kilós
kiszerelésben árulják, ami azért elég egy jó időre.
A
doboz leírása alapján 100g kuszkuszhoz 160ml forró vizet adtam, és letakartam.
Nagyjából 5-8 perc alatt megduzzad a vízben, és már készen is van.
Ne
ijedjetek meg, eléggé össze fog tapadni, úgy is mondhatnám, hogy egy darabban
fog kijönni a tálból, de könnyű szétmorzsolni.
A
salátának ez volt a „legbonyolultabb” része. Ezen kívül már csak olyan
semmiségek vannak, mint a zöldségszeletelés, és a szőlő leszedése a száráról.
Ez körülbelül annyi időt vesz igénybe, amíg készen lesz a kuszkusz.
A
csirkemellet felkockáztam, és egy pici
olajon megpirítottam. Nagyjából 10-15
perc alatt készen is volt. Ezután mindent összekevertem egy tálban, és rátettem
az öntetet.
300ml
natúr joghurtot, összekevertem nagyjából 2 ek. juharsziruppal. Mézet is
használhattok, ha az szimpatikusabb.
Én
úgy szeretem a salátát, ha az öntet mindenhol ott van, de teljesen jó úgy is,
ha csak akkor csurgatod rá, amikor már kiporcióztad.
Ennyi
lenne az újabb gyorsan elkészíthető vacsora. Színekben nem lesz hiány, és higgyétek
el jól fogtok vele lakni.
Jó étvágyat!
@Eszter