skip to main | skip to sidebar

Oldalak

  • Főoldal
  • Levesek
  • Húsételek
  • Egytálételek
  • Saláták és Tészták
  • Halételek
  • Desszertek

Kitchen - Chicks

Főzzünk, együnk, lakjunk jól...

Meggyes pohárkrém

9:44 | Szerző: Unknown


Amikor beköszönt a nyár, és a legfinomabb gyümölcsökhöz is hozzá lehet jutni emberi áron, akkor igazán kár kihagyni a meggyet a sorból. Nemrég volt a névnapom, de az ünnepi fogások készítése közben rájöttem, hogy elégé időszűkében leszek. Azon gondoltam, hogy mi az a leggyorsabb desszert, amit meg tudok csinálni, és így lett a választásom egy pohárkrém. Szóval kipróbáltam a meggyes-mascarponés desszertet, és azt hiszem nem ez volt az utolsó alkalom. Szerintem nagyszerűen lehet használni tortakrémnek is, mert csodálatos, gazdag színe van és szuper finom. 
A dolog egyetlen szépséghibája az volt, hogy sajnos itt Írországban a meggyet csak eléggé kis  kiszerelésben lehet beszerezni, és annak a fele is már fogyaszthatatlan, így maradt a befőtt a (lengyel) boltból, de egyáltalán nem volt gond vele, és így legalább megspórolhattam egy lépést. Ja, és természetesen az összes pohárkrém elfogyott ; )
A desszert elkészítésében az alábbi recept ihletett meg: Meggyes, csokoládés pohárkrém




Hozzávalók

400g meggy (nekem tökéletesen bevált a befőtt)
250g mascarpone
150ml tejszín
Piskóta korong vagy babapiskóta
porcukor
1/2 tábla tejcsokoládé
vaj
fahéj

Miután a megy befőtt volt, így megspórolhattam a főzési folyamatot. De aki friss gyümölcsből szeretné elkészíteni a desszertet, annak annyi a teendője, hogy egy lábosba helyezi a kimagozott meggyet felönti vízzel, és lassú tűzön megfőzi. Ezt érdemes az előtte lévő nap elvégezni.

De mivel nekem befőttem volt, én rögtön mentem a második lépésre, és a gyümölcsöt betettem az aprítógépbe 3 ek. porcukor, és 2 ek. fahéj társaságában. Amikor, a gép összeaprította a meggyet, akkor hozzáadtam a mascarponét is és azzal is összekevertem.
A befőtt már önmagában is elég cukros volt, így nem akartam még jobban megédesíteni, de mindenki kóstolja meg a krémet, és döntse el, megfelel-e az ízlésének. Én a meggykrémben pont azt szerettem, hogy nem volt totálisan édes.

Azután a tejcsokoládét gőz fölött megolvasztottam nagyjából 3 dkg vajjal együtt. Amikor ez is készen volt, a tejszínt vertem fel. Fontos, hogy a tejszín mindig hűtve legyen, mielőtt dolgozni kezdünk vele.
Ehhez a desszerthez nem kemény habot készítettem, hanem lágyat, éppen csak addig vertem a tejszínt, amíg már nem volt olyan tejszerűen folyékony. 3 ek. porcukorral édesítettem meg, és amikor már krémes állagú volt, nem dolgoztam vele tovább.

Az egyik végső lépés a rétegezés. A pohár aljára megy a piskóta, rá a aztán a meggyes krém, majd a tejszín. Ezután megint piskóta, csoki szósz, meggykrém, és végül a tejszín.
A csoki szósszal kapcsolatban meg kell jegyeznem, hogy megkeményedik majd, de ez nem azt jelenti, hogy úgy kell kivésni a pohárból.

Az utolsó lépés a díszítés. A tejszínre rácsorgatjuk a csoki szószt, és utána már csak egy meggyet helyezünk a közepére. Itt kicsit csaltam, mert kandírozott cseresznyét használtam. Azt javaslom, hogy a díszítéshez tegyetek félre pár szem meggyet, mielőtt mindet felaprítjátok. ; )


Nagyon finom és mutatós desszert. Pár óra hűtés után már tökéletesen megdermed, és lehet tálalni. Azt hiszem, aki egyszer megkóstolta, innentől mindig szeretni fogja. A szedres és málnás változata is mennyei, próbáljátok ki azokat is.



Jó étvágyat!

@Eszter

Címkék: 2. Pohárkrém 0 megjegyzés
0 Responses

« Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés »
Feliratkozás: Megjegyzések küldése ( Atom )

Címkék

  • "Paprikás csirke"
  • 1. Alma szerda
  • 1. Pohárkrém
  • 2. Alma szerda
  • 2. Pohárkrém
  • Amerikai palacsinta
  • Ananászos muffin
  • Ázsiai konyha
  • Banános Bonbon
  • csicseriborsó
  • Csíkos piskótatorta
  • csirke
  • egytálétel
  • Gordon Ramsay
  • Gyors Brownies
  • Gyors egytálétel
  • Gyors tészta
  • Gyors torta
  • Gyors vacsora
  • Gyors vacsora 2
  • Gyors vacsora 3
  • Hipergyors desszert
  • I love Nutella!
  • indiai
  • Judit kerüli a cukrot a desszertjeiben!
  • káposzta
  • Karácsonyi menü 1
  • Karácsonyi menü 2
  • Karácsonyi menü 3
  • Karácsonyi muffin
  • Karácsonyi torta 1
  • Karácsonyi torta 2
  • Krémleves
  • Leveles tésztás süti
  • máj
  • marhahússal
  • mediterrán
  • Paleo 1.
  • Paradicsom
  • párolt zöldség
  • pulyka
  • Ropogós narancsos süti
  • Sajtkrém tejfölből
  • saláta
  • Saláta 2.
  • Saláta 3.
  • Saláta 4.
  • Saláta 5.
  • Saláta 6.
  • Saláta 7.
  • Saláta 8.
  • spenót
  • Sütőporos pogácsa
  • Tészta
  • Tortadekoráció
  • Vasárnapi csemege
  • Vegetáriánus 1.
  • Vegetáriánus 2.
  • Vegetáriánus 3.
  • Vendégváró vacsora
  • Villámgyors sütemény

Rólam

Unknown
Teljes profil megtekintése

Facebook

https://www.facebook.com/Kitchen-Chicks-Blog-605378972846112/?fref=ts

Bejegyzések

  • ►  2017 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  április ( 1 )
  • ►  2016 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  augusztus ( 1 )
  • ▼  2015 ( 13 )
    • ►  augusztus ( 2 )
    • ►  július ( 1 )
    • ▼  június ( 3 )
      • A Vegetáriánus Mennyország: Zellerrel és fetával t...
      • Meggyes pohárkrém
      • Alma Rózsa
    • ►  május ( 2 )
    • ►  április ( 1 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 2 )
  • ►  2014 ( 27 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 3 )
    • ►  október ( 3 )
    • ►  július ( 3 )
    • ►  június ( 4 )
    • ►  május ( 1 )
    • ►  április ( 2 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 5 )
  • ►  2013 ( 48 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 16 )
    • ►  október ( 21 )
    • ►  szeptember ( 7 )
Copyright (c) 2010 Kitchen - Chicks . Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission .