skip to main | skip to sidebar

Oldalak

  • Főoldal
  • Levesek
  • Húsételek
  • Egytálételek
  • Saláták és Tészták
  • Halételek
  • Desszertek

Kitchen - Chicks

Főzzünk, együnk, lakjunk jól...

A Vegetáriánus Mennyország: Zellerrel és fetával töltött palacsinta

10:37 | Szerző: Unknown



Minden hónap utolsó csütörtökén közös ebédet szervezünk a kolléganőimmel. Így kicsit jobban összekovácsolódik a csapat, és mivel különböző nációkról beszélünk (szerb, lengyel, moldovai, indiai, lett, ír, magyar, román, spanyol, brazil) van lehetőségünk olyan ételeket is megkóstolni, amiket, amúgy valószínűleg nem főznénk meg magunknak, mert nem is ismerjük. A kolléganőim közül többen vegetáriánusok, illetve akadnak olyanok is, akik a csirkehúson kívül más húst nem esznek meg.
A múltkori találkozóra Hortobágyi húsos-palacsintával készültem, de mivel gondolni kell a vegetáriánus hölgyekre is, egy pár palacsintát félretettem, és zellerrel, paradicsommal és fetával töltöttem meg. Reménykedtem benne, hogy finom lesz, mert zöldséges palacsintát eddig nem készítettem, a párom ugyanis kifutna a világból, ha zellert kéne ennie. : )
De a vegetáriánus kolléganőimtől sok dicséretet kaptam, és azt a kérést, hogy csináljak még ilyen zöldséges palacsintát máskor is. Cserébe én pedig a moldovai kolléganőmnek Eugenia-nak könyörögtem, hogy legközelebb is készítsen padlizsánkrémet, amit valami hihetetlenül finom volt.





Hozzávalók

6-12 db palacsinta
4-5 zellerszár (volt olyan ismerősöm, aki csak angol zellerként emlegette)
1 doboz koktél paradicsom (vagy 2 db közepes méretű érett paradicsom)
½ fej fokhagyma
1 doboz tejföl
3dkg vaj
feta sajt
pirospaprika
só, bors


Első lépésben célszerű a palacsintát elkészíteni. Bevallom én állandóan elfelejtem az arányokat, így mindig keresek egy egyszerű receptet a neten, és azt követem. : )
Tehát, ha megvannak a palacsinták, akkor jöhet a töltelék elkészítése.
A zellerrel kezdjük, mert ez az egyetlen zöldség, amit előfőzök, pontosabban elősütök. A paradicsomot, és a fokhagymát nyersen fogom beletölteni a palacsintába.

*Tipp*
Próbáljátok ki azt a változatot is, ahol a zellert cukkínivel vagy padlizsánnal helyettesítitek. Így nagyon finom nyári étel készíthető el minimális ráfosítással.

A zellerszárat felszeleteljük, célszerű vékonyan felvágni, mert a palacsintát könnyebb lesz majd úgy hajtogatni, ha nem olyan vastag benne a zeller. A vajat felteszem megolvadni egy serpenyőben, majd ráteszem a zellert, és időnként megkevergetve puhára párolom. 





Közben félbevágom a paradicsomot, és összezúzom a fokhagymát. Csak egy pici sóval és borssal ízesítem ezt a keveréket, mert a feta sajt is eléggé sós lesz majd.
Az egészet egy kis tálba teszem, majd ráöntöm a zellert, és azt a vajat is hozzáadom, amiben sütöttem. Az egészet jó alaposan összeforgatom.



A palacsintáknak a közepére fetasajtot morzsoltam, és arra halmoztam a töltelékből egy jó evőkanálnyit. Ezután összehajtogatom a palacsintákat.
Én a két szélét szoktam ráhajtani, majd a tetejét és az alját, és óvatosan megfordítva helyezem a tepsibe.



A palacsintákat 190 Co-on lefóliázva nagyjából 15-20 percig sütöttem, majd pirospaprikával enyhén megszínezett tejföllel locsoltam meg őket, és fólia nélkül még egy másik 5-8 percre visszatoltam a sütőbe.



Tálalhatjátok friss zöld salátával, de önmagában is nagyon finom. Extra tejfölt még ajánlanék hozzá. ; )


Jó étvágyat!




 @Eszter









Címkék: Vegetáriánus 1. 0 megjegyzés
0 Responses

« Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés »
Feliratkozás: Megjegyzések küldése ( Atom )

Címkék

  • "Paprikás csirke"
  • 1. Alma szerda
  • 1. Pohárkrém
  • 2. Alma szerda
  • 2. Pohárkrém
  • Amerikai palacsinta
  • Ananászos muffin
  • Ázsiai konyha
  • Banános Bonbon
  • csicseriborsó
  • Csíkos piskótatorta
  • csirke
  • egytálétel
  • Gordon Ramsay
  • Gyors Brownies
  • Gyors egytálétel
  • Gyors tészta
  • Gyors torta
  • Gyors vacsora
  • Gyors vacsora 2
  • Gyors vacsora 3
  • Hipergyors desszert
  • I love Nutella!
  • indiai
  • Judit kerüli a cukrot a desszertjeiben!
  • káposzta
  • Karácsonyi menü 1
  • Karácsonyi menü 2
  • Karácsonyi menü 3
  • Karácsonyi muffin
  • Karácsonyi torta 1
  • Karácsonyi torta 2
  • Krémleves
  • Leveles tésztás süti
  • máj
  • marhahússal
  • mediterrán
  • Paleo 1.
  • Paradicsom
  • párolt zöldség
  • pulyka
  • Ropogós narancsos süti
  • Sajtkrém tejfölből
  • saláta
  • Saláta 2.
  • Saláta 3.
  • Saláta 4.
  • Saláta 5.
  • Saláta 6.
  • Saláta 7.
  • Saláta 8.
  • spenót
  • Sütőporos pogácsa
  • Tészta
  • Tortadekoráció
  • Vasárnapi csemege
  • Vegetáriánus 1.
  • Vegetáriánus 2.
  • Vegetáriánus 3.
  • Vendégváró vacsora
  • Villámgyors sütemény

Rólam

Unknown
Teljes profil megtekintése

Facebook

https://www.facebook.com/Kitchen-Chicks-Blog-605378972846112/?fref=ts

Bejegyzések

  • ►  2017 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  április ( 1 )
  • ►  2016 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  augusztus ( 1 )
  • ▼  2015 ( 13 )
    • ►  augusztus ( 2 )
    • ►  július ( 1 )
    • ▼  június ( 3 )
      • A Vegetáriánus Mennyország: Zellerrel és fetával t...
      • Meggyes pohárkrém
      • Alma Rózsa
    • ►  május ( 2 )
    • ►  április ( 1 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 2 )
  • ►  2014 ( 27 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 3 )
    • ►  október ( 3 )
    • ►  július ( 3 )
    • ►  június ( 4 )
    • ►  május ( 1 )
    • ►  április ( 2 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 5 )
  • ►  2013 ( 48 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 16 )
    • ►  október ( 21 )
    • ►  szeptember ( 7 )
Copyright (c) 2010 Kitchen - Chicks . Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission .