A
facebook közösségi oldalon nagyjából 5 percenként jött velem szemben az Alma-rózsa
elkészítési videója.
Mivel kísérletezős kedvemben voltam, gondoltam üsse kő, egy próbát megér. Nem tűnik túlzottan bonyolultnak a dolog a youtubon található videó alapján, szóval vélhetően senki képességeit nem fogja meghaladni. : )
Úgy gondolom, hogy bármilyen eseményt fel tud dobni, mert rettentően szép, és finom. A párom először szkeptikusan állt hozzá a dologhoz, amikor megmutattam neki a videót. Még az is elhangzott a szájából, hogy lehet, hogy nem lesz finom, nem ízlik majd neki. Én egy tucat Alma-rózsát készítettem, és annyira „nem” ízlett neki, hogy 7db szinte pillanatok alatt eltűnt a tányérról. : )
Mivel kísérletezős kedvemben voltam, gondoltam üsse kő, egy próbát megér. Nem tűnik túlzottan bonyolultnak a dolog a youtubon található videó alapján, szóval vélhetően senki képességeit nem fogja meghaladni. : )
Úgy gondolom, hogy bármilyen eseményt fel tud dobni, mert rettentően szép, és finom. A párom először szkeptikusan állt hozzá a dologhoz, amikor megmutattam neki a videót. Még az is elhangzott a szájából, hogy lehet, hogy nem lesz finom, nem ízlik majd neki. Én egy tucat Alma-rózsát készítettem, és annyira „nem” ízlett neki, hogy 7db szinte pillanatok alatt eltűnt a tányérról. : )
Hozzávalók
12 darabhoz
4db
alma (én pink lady nevűt
választottam, mert ezt szeretem)
2db rétestészta lap
2-3ek
baracklekvár
Fahéj
Citrom
Végig
követtem a Alma - Rózsa videó instrukcióit, és amikor elérkeztem a végeredményhez, nagyon
profinak éreztem magam, pedig a dolog nagyon egyszerű.
Első
lépésben az almákat kell kimagozni, félbevágni, majd vékony szeletekre vágni.
Tényleg igyekezzen mindenki vékonyan szeletelni, mert ha túl vastag marad az
alma, nehéz lesz feltekerni a tésztát.
Az
almaszeleteket egy lábosba tettem, amibe egy egész citrom levét belefacsartam. Így
nem fog megbarnulni egyik szelet sem.
Mikor
mindegyik almát felszeleteltem, akkor feltettem a lábost melegedni. Nem kell
megfőzni az almát, de gyöngyözzön a víz a lábosban, amikor leveszitek a
tűzhelyről.
Ha
valaki a gyorsabb megoldás mellett döntene, akkor a videóban is látható módon
csak rakja be a felszeletelt almát (amire citromlével kevert vizet tett) a
mikróba olyan 8-10 percre.
A
lényeg az, hogy az almaszeletek megpuhuljanak, és rugalmassá váljanak.
* Tipp*
Próbáljátok ki zöld héjú almával is a rózsákat, vagy más lekvárkombinációval. A ribizlilekvár szintén nagyon jól harmonizál az almával.
A következő lépés a
leveles tészta felszeletelése. Egy tésztacsíkból 6db rózsát tudtam készíteni,
szóval hat egyenlő részre osztottam fel.
Megkentem
baracklekvárral.
Itt érdemes
megjegyeznem, hogy csakúgy, mint a videóban szereplő hölgy esetében én sem
rendelkeztem finom folyós házi lekvárral, így meleg vízzel hígítottam egy
kicsit azon, amit a boltban kaptam.
Az almaszeleteket
legyezőszerűen elkezdtem rátenni a tésztára. Nem kell nagyon lelógnia a tészta
széléről. A tészta alját ráhajtottam az almaszeletekre, és ezután feltekertem.
Szerintem mindegy melyik irányból tekeritek.
A muffin-sütőformámat
megkentem olvasztott vajjal, és lisztet is szórtam mindegyik mélyedésbe. Ezután
belehelyeztem az almarózsákat, és a tetejét megszórtam fahéjjal.
200 Co-on
20 percig sütöttem, majd hűlés után vaníliapudinggal tálaltam.
A siker garantált,
egyszerűen nem lehet elrontani. Az alma-rózsa annyira szép, hogy nekem először
nem is volt szívem megenni, de végül is, csak rászántam magam. : )
Jó étvágyat!
@Eszter