skip to main | skip to sidebar

Oldalak

  • Főoldal
  • Levesek
  • Húsételek
  • Egytálételek
  • Saláták és Tészták
  • Halételek
  • Desszertek

Kitchen - Chicks

Főzzünk, együnk, lakjunk jól...

Alma Rózsa

12:59 | Szerző: Unknown


A facebook közösségi oldalon nagyjából 5 percenként jött velem szemben az Alma-rózsa elkészítési videója.
Mivel kísérletezős kedvemben voltam, gondoltam üsse kő, egy próbát megér. Nem tűnik túlzottan bonyolultnak a dolog a youtubon található videó alapján, szóval vélhetően senki képességeit nem fogja meghaladni. : )
Úgy gondolom, hogy bármilyen eseményt fel tud dobni, mert rettentően szép, és finom. A párom először szkeptikusan állt hozzá a dologhoz, amikor megmutattam neki a videót. Még az is elhangzott a szájából, hogy lehet, hogy nem lesz finom, nem ízlik majd neki. Én egy tucat Alma-rózsát készítettem, és annyira „nem” ízlett neki, hogy 7db szinte pillanatok alatt eltűnt a tányérról. : )

Hozzávalók
12 darabhoz

4db alma (én pink lady nevűt választottam, mert ezt szeretem)
2db rétestészta lap
2-3ek baracklekvár
Fahéj
Citrom

Végig követtem a Alma - Rózsa videó instrukcióit, és amikor elérkeztem a végeredményhez, nagyon profinak éreztem magam, pedig a dolog nagyon egyszerű.

Első lépésben az almákat kell kimagozni, félbevágni, majd vékony szeletekre vágni. Tényleg igyekezzen mindenki vékonyan szeletelni, mert ha túl vastag marad az alma, nehéz lesz feltekerni a tésztát.
Az almaszeleteket egy lábosba tettem, amibe egy egész citrom levét belefacsartam. Így nem fog megbarnulni egyik szelet sem.

Mikor mindegyik almát felszeleteltem, akkor feltettem a lábost melegedni. Nem kell megfőzni az almát, de gyöngyözzön a víz a lábosban, amikor leveszitek a tűzhelyről.
Ha valaki a gyorsabb megoldás mellett döntene, akkor a videóban is látható módon csak rakja be a felszeletelt almát (amire citromlével kevert vizet tett) a mikróba olyan 8-10 percre.
A lényeg az, hogy az almaszeletek megpuhuljanak, és rugalmassá váljanak. 

* Tipp*
Próbáljátok ki zöld héjú almával is a rózsákat, vagy más lekvárkombinációval. A ribizlilekvár szintén nagyon jól harmonizál az almával.   


A következő lépés a leveles tészta felszeletelése. Egy tésztacsíkból 6db rózsát tudtam készíteni, szóval hat egyenlő részre osztottam fel.

Megkentem baracklekvárral.




Itt érdemes megjegyeznem, hogy csakúgy, mint a videóban szereplő hölgy esetében én sem rendelkeztem finom folyós házi lekvárral, így meleg vízzel hígítottam egy kicsit azon, amit a boltban kaptam.

Az almaszeleteket legyezőszerűen elkezdtem rátenni a tésztára. Nem kell nagyon lelógnia a tészta széléről. A tészta alját ráhajtottam az almaszeletekre, és ezután feltekertem. Szerintem mindegy melyik irányból tekeritek.



A muffin-sütőformámat megkentem olvasztott vajjal, és lisztet is szórtam mindegyik mélyedésbe. Ezután belehelyeztem az almarózsákat, és a tetejét megszórtam fahéjjal.




200 Co-on 20 percig sütöttem, majd hűlés után vaníliapudinggal tálaltam.
A siker garantált, egyszerűen nem lehet elrontani. Az alma-rózsa annyira szép, hogy nekem először nem is volt szívem megenni, de végül is, csak rászántam magam. : )





Jó étvágyat!

@Eszter
 




0 megjegyzés
0 Responses

« Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés »
Feliratkozás: Megjegyzések küldése ( Atom )

Címkék

  • "Paprikás csirke"
  • 1. Alma szerda
  • 1. Pohárkrém
  • 2. Alma szerda
  • 2. Pohárkrém
  • Amerikai palacsinta
  • Ananászos muffin
  • Ázsiai konyha
  • Banános Bonbon
  • csicseriborsó
  • Csíkos piskótatorta
  • csirke
  • egytálétel
  • Gordon Ramsay
  • Gyors Brownies
  • Gyors egytálétel
  • Gyors tészta
  • Gyors torta
  • Gyors vacsora
  • Gyors vacsora 2
  • Gyors vacsora 3
  • Hipergyors desszert
  • I love Nutella!
  • indiai
  • Judit kerüli a cukrot a desszertjeiben!
  • káposzta
  • Karácsonyi menü 1
  • Karácsonyi menü 2
  • Karácsonyi menü 3
  • Karácsonyi muffin
  • Karácsonyi torta 1
  • Karácsonyi torta 2
  • Krémleves
  • Leveles tésztás süti
  • máj
  • marhahússal
  • mediterrán
  • Paleo 1.
  • Paradicsom
  • párolt zöldség
  • pulyka
  • Ropogós narancsos süti
  • Sajtkrém tejfölből
  • saláta
  • Saláta 2.
  • Saláta 3.
  • Saláta 4.
  • Saláta 5.
  • Saláta 6.
  • Saláta 7.
  • Saláta 8.
  • spenót
  • Sütőporos pogácsa
  • Tészta
  • Tortadekoráció
  • Vasárnapi csemege
  • Vegetáriánus 1.
  • Vegetáriánus 2.
  • Vegetáriánus 3.
  • Vendégváró vacsora
  • Villámgyors sütemény

Rólam

Unknown
Teljes profil megtekintése

Facebook

https://www.facebook.com/Kitchen-Chicks-Blog-605378972846112/?fref=ts

Bejegyzések

  • ►  2017 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  április ( 1 )
  • ►  2016 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  augusztus ( 1 )
  • ▼  2015 ( 13 )
    • ►  augusztus ( 2 )
    • ►  július ( 1 )
    • ▼  június ( 3 )
      • A Vegetáriánus Mennyország: Zellerrel és fetával t...
      • Meggyes pohárkrém
      • Alma Rózsa
    • ►  május ( 2 )
    • ►  április ( 1 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 2 )
  • ►  2014 ( 27 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 3 )
    • ►  október ( 3 )
    • ►  július ( 3 )
    • ►  június ( 4 )
    • ►  május ( 1 )
    • ►  április ( 2 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 5 )
  • ►  2013 ( 48 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 16 )
    • ►  október ( 21 )
    • ►  szeptember ( 7 )
Copyright (c) 2010 Kitchen - Chicks . Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission .