Úgy 1 hónapja olasz
hetek voltak nálunk a Lidl üzletben, és akkor megakadt a szemem egy
tésztaszószon. Az üveg címkéje alapján ricotta és sült paprika volt
összekeverve. Sajnálatos módon, a polcon már csak egy üveg szósz volt, és az is
csak kis kiszerelés, így le kellett mondanom az újdonságról. De, azóta se
hagyott nyugodni a dolog, és elhatároztam, hogy, amint megint tésztázós
kedvünkben leszünk, megcsinálom a szószt én magam. : ) A megszokott
paradicsomos, és tejszínes szószok mellé, most már ezt a fajtát is meg tudom
csinálni, hogy egy kis változatosságot vigyek az étkezésünkbe. Ez a tésztaétel
teljesen VEGETÁRIÁNUS, ugyan én készítettem mellé sült csirkemellet, mert a
párom hiányolta volna a húst. : ) De a szóshoz a ricottán kívül, joghurtot
használtam, és ezen kívül minden más alapanyag növényi volt. Az fb oldalon továbbra is zajlik a játék, a
részleteket és a várható nyeremények fotót itt találod: Nyári főzős játék
Hozzávalók
2-3
db piros húsú paprika
(Azt hiszem, erre a célra a kaliforniai
paprika teljesen jól megfelel)
1
doboz ricotta
2-3
ek. natúr görög joghurt
1
fej vöröshagyma
½
gerezd fokhagyma
só,
bors
parmezán
sajt (akár el is hagyható, csak a díszítéshez volt szükségem hozzá)
tészta
(tetszés szerinti)
Első lépésként
felszeleteltem a paprikákat. Karikázhatjátok, vagy hosszában is vághatjátok,
teljesen mindegy, mert a legvégén úgyis a turmixgépben fog kikötni. A hagymát
is felszeleteltem, és megpucoltam a fokhagymát is.
Oliva olajat
hevítettem, egy magas falú serpenyőben. Nem kell annyira sajnálni, mert azt az
olajat is belekevertem a szószba, amiben sültek a zöldségek, de azért ne
essetek túlzásba se.
A paprikát, hagymát
és fokhagymát a már felhevült olajba tettem, sóztam és borsoztam.
Fedő alatt, gyakori
kevergetés mellett nagyjából 15 percig sütöttem a zöldségeket.
Amikor kellően
megpuhult minden, a turmixgépbe tettem, és összepépesítettem. Csak ezután adtam
hozzá a ricottát, de én kicsit soknak találtam a 250 grammot, így csak
körülbelül a ¾-ét tettem csak bele. Mivel ez a pép eléggé sűrű, így jött az
ötlet, hogy kicsit fellazítsam, és ezért került még hozzá 3 evőkanálnyi natúr
görög joghurt is. Csodálatosan gazdag ízű szép narancsos színben pompázó tésztaszószt kapunk.
*Tipp*
Nekem kicsit sok lett a tésztaszósz, de másnap egy jó adag hideg, felhabosított vajat (még véletlenül sem margarint!) kevertem hozzá, és szuper szendvicskrémet kaptam.
A tésztát menet
közben ki lehet főzni. Én ezt a legvégére hagytam, mert pár a japánok
megköveznének érte, de udon tésztát használtam, aminek csak 3-5 perc kellett,
hogy megfőjön.
A tetejére frissen
forgácsolt parmezán sajt került, és mellé a sült csirkemell.
Javaslom,
hogy a parmezánt semmi esetre se olvasszátok rá a tésztára. Én egyszer
kipróbáltam, és teljesen más íze volt, mint mikor frissen ettem. Tudom, hogy ez
furcsa kifejezés, de egyenesen láb íze volt, borzasztó szörnyűséges tapasztalat
volt. : )
Jó étvágyat!
@Eszter