skip to main | skip to sidebar

Oldalak

  • Főoldal
  • Levesek
  • Húsételek
  • Egytálételek
  • Saláták és Tészták
  • Halételek
  • Desszertek

Kitchen - Chicks

Főzzünk, együnk, lakjunk jól...

Almás-szilvás puding

9:08 | Szerző: Unknown






A magyar ember számára a puding egészen mást jelent. De ezt a fajta desszertet Angliában és Írországban pudingnak hívnak. Az a jó az ilyen édességben hogy mutatós desszert, hamar elkészül, és nem igényel különösebb sütési jártasságot, tehát kezdők is bátran kipróbálhatják. Én már alig várom, hogy megkóstolhassam, mert a fahéjas alma illata már belengte a nappalimat. :)
Kép forrása:www.jesmondfruitbran.com.au






Hozzávalók

1 rúd fagyasztott fahéjas csiga (én kevésnek találtam, ezért hozzáadtam még 3 kalács bucit is)
Ha nem tudunk fahéjas csigát venni, akkor használjunk 6-7 szikkadt croisant vagy pár szelet kalács
2 db tojás
3- 3,5dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
2ek porcukor

Az gyümölcskeverékhez

2 db alma (én granny smith használtam)
2-3db nagy méretű ringló szilva
1ek fahéj
1ek vaníliás pudingpor
1dl víz
4ek barna cukor
1 ek citromlé

Elkészítés

Az almát meghámoztam, és kivágtam a magházat, és felkockáztam. A serpenyőben az almákra locsoltam a citromlevet, rászórtam a cukrot, a fahéjat és a 1dl vizet, majd forralni kezdem. Nagyjából 8-10 perc alatt meg fog főni ez a mennyiségű alma. Néha kevergessétek meg, hogy ne égjen meg. amikor megpuhult az alma, és a cukros vizes keverék besűrűsödött, akkor gyorsan kikeverem az 1 ek vaníliás pudingport egy pici vízzel, és azt is hozzákeverem az almához. A töltelékhez az ihletet a házilag készített Mcdonalds-os almás pite adta.



A fahájas tekercseket (mint említettem a croissant vagy kalács is nagyon jó erre a célra felszeletelem, és egy tűzálló tálba halmozom. Erre teszem rá az almát, majd felkockázom a szilvákat is, és azokat is rászórom.
A szilvát azért nem főztem meg az almával, mert szerettem volna, ha egyben marad, és nem lesz belőle lekvár.

Tipp
Aki nem szeretne szilvát használni annak ajánlom mondjuk a körtét, mert az is nagyon jól harmonizál az almával. De mivel itt van lassan a tél, meg lehet próbálkozni a datolyával, vagy fügével is. Illet szerintem még a mazsola is passzol ehhez a desszerthez, de akkor ne felejtsétek el beáztatni a sütés előtt egy fél órával.
*Aki egyáltalán nem szeretné keverni az almát más gyümölccsel, annak ajánlom, hogy használjon nagyobb mennyiségű almát, mondjuk 3-4 darabot. De ez esetben ne felejtsétek el megduplázni a többi hozzávalót sem. 4ek barna cukor helyett 8ek barna cukor. Valamint 1dl víz helyett 2dl víz stb…



A pudingról már csak az öntet hiányzik. Egy tálban felverek két tojást, beleszórom a maradék vaníliás pudingport, a 2ek porcukrot, és a 3 dl tejet. A tojás azért kell bele, mert ez fogj összesűríteni az öntetet, így nem egy folyós masszánk lesz, hanem egy könnyen szervírozható desszertünk.

Tipp
 Ha nem tudtatok fahéjas csigát beszerezni, csak sima croissant vagy kalácsot használtok, akkor ennél a lépésnél adhattok az öntethez fahéjat is, ami nagyon jól illik mind az almához, mind pedig a szilvához.



A sütőt 200Co-ra állítom, és a pudingot 20-25 percig sütöm. Ne a legfelső rácsra tegyétek be a tálat, hogy ne égjen meg a puding teteje.
Amikor elkészült várjatok egy pár percet a szervírozás előtt nehogy valaki száját megégesse a forró krém.
Ez a desszert melegen és hidegen is tálalható. Aki szeretne, az készíthet hozzá cukormázat (2-3ek porcukor és egy pici meleg víz), amit rácsurgathat a tetejére tálalás előtt. De a vanília fagylalt is passzol a desszerthez. Ha megvárjátok, hogy teljesen kihűljön, akkor pompásan szeletelhető lesz. De én nem bírtam kivárni... :P





Jó étvágyat


1 megjegyzés
1 Hozzászólás
  1. Süni Says:
    2019. július 3. 0:51

    Köszönöm szépen! :)


Régebbi bejegyzés »
Feliratkozás: Megjegyzések küldése ( Atom )

Címkék

  • "Paprikás csirke"
  • 1. Alma szerda
  • 1. Pohárkrém
  • 2. Alma szerda
  • 2. Pohárkrém
  • Amerikai palacsinta
  • Ananászos muffin
  • Ázsiai konyha
  • Banános Bonbon
  • csicseriborsó
  • Csíkos piskótatorta
  • csirke
  • egytálétel
  • Gordon Ramsay
  • Gyors Brownies
  • Gyors egytálétel
  • Gyors tészta
  • Gyors torta
  • Gyors vacsora
  • Gyors vacsora 2
  • Gyors vacsora 3
  • Hipergyors desszert
  • I love Nutella!
  • indiai
  • Judit kerüli a cukrot a desszertjeiben!
  • káposzta
  • Karácsonyi menü 1
  • Karácsonyi menü 2
  • Karácsonyi menü 3
  • Karácsonyi muffin
  • Karácsonyi torta 1
  • Karácsonyi torta 2
  • Krémleves
  • Leveles tésztás süti
  • máj
  • marhahússal
  • mediterrán
  • Paleo 1.
  • Paradicsom
  • párolt zöldség
  • pulyka
  • Ropogós narancsos süti
  • Sajtkrém tejfölből
  • saláta
  • Saláta 2.
  • Saláta 3.
  • Saláta 4.
  • Saláta 5.
  • Saláta 6.
  • Saláta 7.
  • Saláta 8.
  • spenót
  • Sütőporos pogácsa
  • Tészta
  • Tortadekoráció
  • Vasárnapi csemege
  • Vegetáriánus 1.
  • Vegetáriánus 2.
  • Vegetáriánus 3.
  • Vendégváró vacsora
  • Villámgyors sütemény

Rólam

Unknown
Teljes profil megtekintése

Facebook

https://www.facebook.com/Kitchen-Chicks-Blog-605378972846112/?fref=ts

Bejegyzések

  • ▼  2017 ( 2 )
    • ▼  október ( 1 )
      • Almás-szilvás puding
    • ►  április ( 1 )
  • ►  2016 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  augusztus ( 1 )
  • ►  2015 ( 13 )
    • ►  augusztus ( 2 )
    • ►  július ( 1 )
    • ►  június ( 3 )
    • ►  május ( 2 )
    • ►  április ( 1 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 2 )
  • ►  2014 ( 27 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 3 )
    • ►  október ( 3 )
    • ►  július ( 3 )
    • ►  június ( 4 )
    • ►  május ( 1 )
    • ►  április ( 2 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 5 )
  • ►  2013 ( 48 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 16 )
    • ►  október ( 21 )
    • ►  szeptember ( 7 )
Copyright (c) 2010 Kitchen - Chicks . Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission .