skip to main | skip to sidebar

Oldalak

  • Főoldal
  • Levesek
  • Húsételek
  • Egytálételek
  • Saláták és Tészták
  • Halételek
  • Desszertek

Kitchen - Chicks

Főzzünk, együnk, lakjunk jól...

Karamellás - banános Croissant felfújt

4:13 | Szerző: Unknown






 Kép forrása:www.misprindables.com


Néha megkívánom a croissant, de van úgy, hogy túl sokat veszek belőle, később már nincs kedvem megenni, mert lássuk be frissen és puhán az igazi. De a szikkadt péksüteményt sem kell eldobni, mert remek desszertnek lehet továbbfejleszteni.
Ahogy a Barackos-málnás croissant felfújt esetében is megjegyeztem, ezek a fajta desszertek nagyon mutatósak tudnak lenni, az elkészítésük pedig nagyon egyszerű, így olyan személyek is bátran hozzáfoghatnak, akiknek nincs még olyan nagy gyakorlatuk a sütés terén. Az egyetlen trükkös rész a karamella szósz elkészítése lehet, de, ha követed az instrukciókat, akkor biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog, az eredmény pedig nagyon finom lesz. Ezúttal az angol tv-s konyha királynőjétől Nigella Lawson-tól kölcsönöztem a receptet. De két hozzávalón változtattam. A croissant és a cukor mennyiségén. Illetve mivel volt itthon pár erősen érésnek indult banán, így azt is felhasználtam a desszerthez.
A felfújt elkészítésében az ő videója is segítségedre lehet. 


Hozzávalók

6-7 db croissant de ha nincsen, akkor ugyan ennyi szelet kalács is megteszi.
2-3db banán
200g kristálycukor
50-100ml víz
125ml tejszín
125ml tej
2 ek rum (miután nem nagyon szoktam alkoholt inni, én aromát használtam)
2db tojás


Első lépés:  A sütőt melegítsük elő 180 Co-ra


Második lépés: A croissant szedjük kisebb darabokra és helyezzük egy tűzálló tálba. Nyugodtan széttéphetitek a péksüteményt. A banánt is karikázzátok fel, majd keverjétek össze a croissant-tal, hogy alulra és felülre is kerüljön a tálban. 

 

A karamell készítésnél az egyik szabály, hogy ha lehet, ne hagyjuk magára az olvadó cukrot, mert könnyen odaéghet. Így célszerű,  ha minden további hozzávalót odakészítünk a kezünk ügyébe.  Javaslom, hogy magas falú edénnyel dolgozzunk, mert, amikor a tejterméket hozzáadjuk az olvadt cukorhoz, akkor előfordulhat, hogy a térfogata hirtelen megnövekszik, és nem lenne jó, ha kifutna az edényből.




Harmadik lépés: Egy magas falú edénybe beleöntjük a vizet. Majd miközben melegítjük (viszonylag magas hőmérsékleten), beletesszük a cukrot is. Keverjük el a cukrot a vízben, hogy segítsük a felolvadását. Nigella szerint a legjobb, ha rázogatjuk az edényt, nem pedig kanállal kevergetjük, mert, amikor karamellt szeretnénk készíteni, akkor a kevergetéssel előidézhetjük a cukor kikristályosodását, mi pedig szép sima karamellt szeretnénk. Szóval a lényeg, keverés helyett rázzuk. :)
A karamell elkészítése nagyjából 5 percet vesz igénybe, akkor jó, ha az olvadt cukornak már sötét borostyán színe van. 






A szósz elkészítéséhez, a sötét borostyán színű, gyöngyöző, olvadó cukrunkhoz, adjuk hozzá a tejszínt majd a tejet. Ennél a lépésnél vegyük le az edényt a tűzről, és használjunk habverőt.
Miután hozzáadtuk  a tejszínt, és a tejet, belemehet a rum, vagy rumaroma is.
Az utolsó hozzávaló a szószhoz a tojás. Verjük fel a tojásokat, majd óvatosan keverjük hozzá a karamell öntethez.
Tipp: A külön kis tálkában felvert tojáshoz, adjunk hozzá egy-két kanálnyi karamell szószt, a hő kiegyenlítés miatt, majd utána öntsük bele az egészet a magas falú edénybe. 
A szószt visszatehetjük melegíteni még 2 percre, és közben kevergettük, hogy minden hozzávaló szépen elegyenlítődjön. 





Negyedik lépés: Öntsük a szószt a croissantra, majd az egészet tegyük be a sütőbe. 180Co-on 20 percig süssük.
Ezután hagyjuk egy kicsit kihűlni, mert a forró desszerttel könnyen megégethetjük a szánkat. 







Jó étvágyat mindenkinek!

2 megjegyzés
2 Responses
  1. rosita Says:
    2018. július 8. 2:46

    Jól néz ki :)


  2. Babette Says:
    2018. október 25. 5:00

    Köszönöm szépen! :)


« Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés »
Feliratkozás: Megjegyzések küldése ( Atom )

Címkék

  • "Paprikás csirke"
  • 1. Alma szerda
  • 1. Pohárkrém
  • 2. Alma szerda
  • 2. Pohárkrém
  • Amerikai palacsinta
  • Ananászos muffin
  • Ázsiai konyha
  • Banános Bonbon
  • csicseriborsó
  • Csíkos piskótatorta
  • csirke
  • egytálétel
  • Gordon Ramsay
  • Gyors Brownies
  • Gyors egytálétel
  • Gyors tészta
  • Gyors torta
  • Gyors vacsora
  • Gyors vacsora 2
  • Gyors vacsora 3
  • Hipergyors desszert
  • I love Nutella!
  • indiai
  • Judit kerüli a cukrot a desszertjeiben!
  • káposzta
  • Karácsonyi menü 1
  • Karácsonyi menü 2
  • Karácsonyi menü 3
  • Karácsonyi muffin
  • Karácsonyi torta 1
  • Karácsonyi torta 2
  • Krémleves
  • Leveles tésztás süti
  • máj
  • marhahússal
  • mediterrán
  • Paleo 1.
  • Paradicsom
  • párolt zöldség
  • pulyka
  • Ropogós narancsos süti
  • Sajtkrém tejfölből
  • saláta
  • Saláta 2.
  • Saláta 3.
  • Saláta 4.
  • Saláta 5.
  • Saláta 6.
  • Saláta 7.
  • Saláta 8.
  • spenót
  • Sütőporos pogácsa
  • Tészta
  • Tortadekoráció
  • Vasárnapi csemege
  • Vegetáriánus 1.
  • Vegetáriánus 2.
  • Vegetáriánus 3.
  • Vendégváró vacsora
  • Villámgyors sütemény

Rólam

Unknown
Teljes profil megtekintése

Facebook

https://www.facebook.com/Kitchen-Chicks-Blog-605378972846112/?fref=ts

Bejegyzések

  • ▼  2017 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ▼  április ( 1 )
      • Karamellás - banános Croissant felfújt
  • ►  2016 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  augusztus ( 1 )
  • ►  2015 ( 13 )
    • ►  augusztus ( 2 )
    • ►  július ( 1 )
    • ►  június ( 3 )
    • ►  május ( 2 )
    • ►  április ( 1 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 2 )
  • ►  2014 ( 27 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 3 )
    • ►  október ( 3 )
    • ►  július ( 3 )
    • ►  június ( 4 )
    • ►  május ( 1 )
    • ►  április ( 2 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 5 )
  • ►  2013 ( 48 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 16 )
    • ►  október ( 21 )
    • ►  szeptember ( 7 )
Copyright (c) 2010 Kitchen - Chicks . Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission .