skip to main | skip to sidebar

Oldalak

  • Főoldal
  • Levesek
  • Húsételek
  • Egytálételek
  • Saláták és Tészták
  • Halételek
  • Desszertek

Kitchen - Chicks

Főzzünk, együnk, lakjunk jól...

Cseresznyés piskóta mákos habbal

3:52 | Szerző: Unknown

A kép forrása:noivilag.hu

Ma vendégeim voltak, így úgy gondoltam, meglepem őket egy kis süteménnyel. Eredetileg kakaós piskótának indult, de persze már a sütőben volt az egész, mikor eszembe jutott, a kakaópor kimaradt. : ) Na nem számít így is nagyon finom lett, és az összes el is fogyott. A piskótába cseresznye került, és az egészet megbolondítottam egy kis mákos tojáshabbal.




Hozzávalók



A piskótához

6db tojás
120g kristálycukor
120g liszt
300g cseresznye
búzadara
1 csipet só

A tojáshabhoz

6db tojásfehérje
100g kristálycukor
15g mák (nagyjából)
1 csipet só

A piskóta nagyon gyorsan elkészül, és nem igényel különösebb sütési jártasságot, elég nehéz elrontani.

Mielőtt elkészítettem a tésztát, a sütőt bekapcsoltam és 200Co-n előmelegítettem. (A piskótát, majd nem ezen a hőfokon kell sütni.) A tojásokat szétválasztottam, vigyázzunk, hogy a tojásfehérjéhez egyáltalán ne kerüljön a sárgájából, mert akkor lesz szép kemény habunk, ha a tojásfehérje tiszta marad.
A cukrot hozzáadtam a tojás sárgákhoz, és addig kevertem a habverővel, amíg szép krémes nem lett. Ez úgy nagyjából 3-4 percig fog tartani.
Ezután az egy csipet sóval felvertem a tojásfehérjét. Először alacsonyabb fokozaton használjuk az elektromos habverőt, és ha kezd habosodni a fehérje, akkor már magasabb fokozatra kapcsolhatunk.

A krémes sárgáját két részletben adtam a tojáshabhoz. Az óramutató irányával megegyező félkörös mozdulatokkal dolgoztam el, így nem törtem össze a habot. A lisztet is két részletben adtam hozzá a masszához, és a biztonság kedvéért még át is szitáltam.

Ezután a felengedett cseresznyét (fagyasztott volt) 3 evőkanál búzadarával szórtam meg, hogy felszívódjon a nedvesség, és majd szépen megmaradjon a sütemény tetején.


A tepsibe sütőpapírt tettem, de nyugodtan ki is lehet vajazni-lisztezni. 185Co-n 20 percig sütöttem a piskótát.


Közben elkészítettem a tojáshabot. Itt meg kell jegyeznem, hogy elsőre nem sikerült, szóval a végére lett 12 db tojás sárgám, de nem gond, elhasználtam és majd a soron következő receptben meg is mutatom hogyan. : )
Tehát szétválasztottam a tojásokat, a fehérjéhez egy kis sót adtam, és az elektromos habverővel felvertem. Amikor már majdnem teljesen kemény a hab, akkor adtam hozzá a cukrot kész részletben. (Az első alkalommal itt követtem el a hibát. Ha túl hamar adjuk hozzá a cukrot, akkor sosem lehet majd felverni.)

Ne ijedjünk meg a cukortól egy kicsit folyósabb lesz a hab, de azért nem olyan vészesen. A tetejére rászórtam a mákot és azzal is összekevertem, majd a süteményre halmoztam. Addig sütöttem, ugyanazon a fokozaton, mint a piskótát, amíg nem kapott egy kis színt a teteje. 




Ezután megvártam míg kicsit kihűl,és utána a hűtőbe tettem. A tojáshab nagyon érzékeny, szóval jobb, ha hűtjük, különben folyós lesz megint.
Ezután már csak a szeletelés következik majd, amit bevallom nem végeztem el olyan szépen, mint szerettem volna, eléggé rusztikusak lettek a szeletek, de ettől függetlenül az utolsó darabig mind elfogyott.


Jó étvágyat!



 






 

0 megjegyzés
0 Responses

« Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés »
Feliratkozás: Megjegyzések küldése ( Atom )

Címkék

  • "Paprikás csirke"
  • 1. Alma szerda
  • 1. Pohárkrém
  • 2. Alma szerda
  • 2. Pohárkrém
  • Amerikai palacsinta
  • Ananászos muffin
  • Ázsiai konyha
  • Banános Bonbon
  • csicseriborsó
  • Csíkos piskótatorta
  • csirke
  • egytálétel
  • Gordon Ramsay
  • Gyors Brownies
  • Gyors egytálétel
  • Gyors tészta
  • Gyors torta
  • Gyors vacsora
  • Gyors vacsora 2
  • Gyors vacsora 3
  • Hipergyors desszert
  • I love Nutella!
  • indiai
  • Judit kerüli a cukrot a desszertjeiben!
  • káposzta
  • Karácsonyi menü 1
  • Karácsonyi menü 2
  • Karácsonyi menü 3
  • Karácsonyi muffin
  • Karácsonyi torta 1
  • Karácsonyi torta 2
  • Krémleves
  • Leveles tésztás süti
  • máj
  • marhahússal
  • mediterrán
  • Paleo 1.
  • Paradicsom
  • párolt zöldség
  • pulyka
  • Ropogós narancsos süti
  • Sajtkrém tejfölből
  • saláta
  • Saláta 2.
  • Saláta 3.
  • Saláta 4.
  • Saláta 5.
  • Saláta 6.
  • Saláta 7.
  • Saláta 8.
  • spenót
  • Sütőporos pogácsa
  • Tészta
  • Tortadekoráció
  • Vasárnapi csemege
  • Vegetáriánus 1.
  • Vegetáriánus 2.
  • Vegetáriánus 3.
  • Vendégváró vacsora
  • Villámgyors sütemény

Rólam

Unknown
Teljes profil megtekintése

Facebook

https://www.facebook.com/Kitchen-Chicks-Blog-605378972846112/?fref=ts

Bejegyzések

  • ►  2017 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  április ( 1 )
  • ▼  2016 ( 2 )
    • ▼  október ( 1 )
      • Cseresznyés piskóta mákos habbal
    • ►  augusztus ( 1 )
  • ►  2015 ( 13 )
    • ►  augusztus ( 2 )
    • ►  július ( 1 )
    • ►  június ( 3 )
    • ►  május ( 2 )
    • ►  április ( 1 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 2 )
  • ►  2014 ( 27 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 3 )
    • ►  október ( 3 )
    • ►  július ( 3 )
    • ►  június ( 4 )
    • ►  május ( 1 )
    • ►  április ( 2 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 5 )
  • ►  2013 ( 48 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 16 )
    • ►  október ( 21 )
    • ►  szeptember ( 7 )
Copyright (c) 2010 Kitchen - Chicks . Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission .