skip to main | skip to sidebar

Oldalak

  • Főoldal
  • Levesek
  • Húsételek
  • Egytálételek
  • Saláták és Tészták
  • Halételek
  • Desszertek

Kitchen - Chicks

Főzzünk, együnk, lakjunk jól...

Nyárias tészta

10:22 | Szerző: Unknown









Itt vagyok. Pontosan 1 évvel ezelőtt volt az utolsó blog bejegyzésem. Nos, volt egy előre nem tervezett magánéleti mélyrepülésem, és sokáig nemhogy főzni, de még enni se volt nagyon kedvem. De most itt vagyok, és hoztam egy receptet. : )
Továbbra is szeretem a tésztaételeket, és a zöldségeket is. Ma olyan csodálatos idő volt és az ebédszünetemben  „megálmodtam”, mit fogok elkészíteni vacsorára.   Már jó ideje gondolkoztam egy finom lecsó szerű valamin, de tovább bonyolítva a dolgot, végül megszületett ez a fokhagymás kolbászos tejfölös tészta, amibe még paprika is került.
Aki régebben követte a blogot, az tudja, hogy nem vagyok híve a konyhában való ácsorgásnak, így általában a lehető leggyorsabban elkészíthető ebéd-vacsora kompozíciók mellett döntök. Ezt a tésztát a dolgozó anyukák is el tudják készíteni, ha még marad bennük erő egy-egy fárasztó nap után, mert 30 percnél nem fog többet elvenni az életéből senkinek sem.


Hozzávalók


500g sertéskaraj
2db kaliforniai paprika (piros, sárga)
1 fej fokhagyma
½ szál kolbász
1 fej lila hagyma
½ doboz tejföl
1 marék zöldborsó
tészta
pirospaprika
só, bors
víz
olaj

Első lépésben a sertéskarajt pirítottam meg. Miután megtisztítottam a zsírtól, és felkockáztam, felhevített olajba tettem, és pirítani kezdtem közepes lángon. Amikor már majdnem készen volt, (nagyjából 10 perc), akkor megszórtam egy kis pirospaprikával, és fedő alatt egy kicsit puhítottam. 


Amíg a hús sültögélt, addig felaprítottam a paprikát, fokhagymát, kolbászt és a lila hagymát



Amikor a husi már szépen megpirult, kiszedtem egy tálba, és letakartam alufóliával. Korábban többször is elkövettem azt a hibát, hogy mindent egy serpenyőben akartam megsütni, és a vége az lett, hogy valami túlpirult valami pedig még nyers maradt. Tehát fel kell áldozni egy mélytányért, vagy egy tálat, és kiszedni bele a húst, érdemes szűrőkanalat használni, mert a szaftra szükségünk lesz a későbbiekben.
A következő lépésben a húsból visszamaradt isteni, pirospaprikás   zsiradékban 1-2 percig megforgattam a foghagymát, majd gyorsan rátettem a többi hozzávalót (paprika, kolbász, lila hagyma)



Nagyjából 10 percig főztem közepes lángon, fedő alatt, időnként megkevergetve.
A vizet is feltettem a tésztának, és ezúttal friss tésztát választottam, és nagyon jól tettem, isteni íze volt, sokkal finomabb, mint a száraztészta, de természetesen nem bűn, ha valaki száraztésztát használ.
A friss tészta előnye, hogy 2-3 perc alatt megfő, míg a száraztésztának kel egy jó 10 perc. Tehát ezt tessék belekalkulálni a főzésbe, hogy a tészta és a tetejére kerülő dolgok, nagyjából egy időben legyenek készen.

Tehát amikor megpuhult minden (jelezném, hogy nem kell szétfőzni a zöldséget) akkor rátettem a borsót, annak kell a legkevesebb idő, és visszatettem a megpirított sertéskarajt is a serpenyőbe, majd jól összeforgattam. Nagyjából 2 perc után úgy 4 ek vizet adtam a zöldséges husikeverékhez, és rátettem a ½ doboz tejfölt. Óvatos mozdulatokkal összekevertem az egészet, hagytam, hogy egyet fortyanjon, majd levettem a tűzről.

Amikor a tészta is elkészült, akkor csak ráhalmoztam a fokhagymától illatozó zöldséges húst, és nem is volt más dolgom, mint jóízűen megenni a vacsorámat, egy fárasztó és hosszú nap végén. Remélem, hogy sok mindenkinek elnyeri ez az egyszerű kis recept a tetszését.




Jó étvágyat!

0 megjegyzés
0 Responses

« Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés »
Feliratkozás: Megjegyzések küldése ( Atom )

Címkék

  • "Paprikás csirke"
  • 1. Alma szerda
  • 1. Pohárkrém
  • 2. Alma szerda
  • 2. Pohárkrém
  • Amerikai palacsinta
  • Ananászos muffin
  • Ázsiai konyha
  • Banános Bonbon
  • csicseriborsó
  • Csíkos piskótatorta
  • csirke
  • egytálétel
  • Gordon Ramsay
  • Gyors Brownies
  • Gyors egytálétel
  • Gyors tészta
  • Gyors torta
  • Gyors vacsora
  • Gyors vacsora 2
  • Gyors vacsora 3
  • Hipergyors desszert
  • I love Nutella!
  • indiai
  • Judit kerüli a cukrot a desszertjeiben!
  • káposzta
  • Karácsonyi menü 1
  • Karácsonyi menü 2
  • Karácsonyi menü 3
  • Karácsonyi muffin
  • Karácsonyi torta 1
  • Karácsonyi torta 2
  • Krémleves
  • Leveles tésztás süti
  • máj
  • marhahússal
  • mediterrán
  • Paleo 1.
  • Paradicsom
  • párolt zöldség
  • pulyka
  • Ropogós narancsos süti
  • Sajtkrém tejfölből
  • saláta
  • Saláta 2.
  • Saláta 3.
  • Saláta 4.
  • Saláta 5.
  • Saláta 6.
  • Saláta 7.
  • Saláta 8.
  • spenót
  • Sütőporos pogácsa
  • Tészta
  • Tortadekoráció
  • Vasárnapi csemege
  • Vegetáriánus 1.
  • Vegetáriánus 2.
  • Vegetáriánus 3.
  • Vendégváró vacsora
  • Villámgyors sütemény

Rólam

Unknown
Teljes profil megtekintése

Facebook

https://www.facebook.com/Kitchen-Chicks-Blog-605378972846112/?fref=ts

Bejegyzések

  • ►  2017 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  április ( 1 )
  • ▼  2016 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ▼  augusztus ( 1 )
      • Nyárias tészta
  • ►  2015 ( 13 )
    • ►  augusztus ( 2 )
    • ►  július ( 1 )
    • ►  június ( 3 )
    • ►  május ( 2 )
    • ►  április ( 1 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 2 )
  • ►  2014 ( 27 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 3 )
    • ►  október ( 3 )
    • ►  július ( 3 )
    • ►  június ( 4 )
    • ►  május ( 1 )
    • ►  április ( 2 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 5 )
  • ►  2013 ( 48 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 16 )
    • ►  október ( 21 )
    • ►  szeptember ( 7 )
Copyright (c) 2010 Kitchen - Chicks . Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission .