skip to main | skip to sidebar

Oldalak

  • Főoldal
  • Levesek
  • Húsételek
  • Egytálételek
  • Saláták és Tészták
  • Halételek
  • Desszertek

Kitchen - Chicks

Főzzünk, együnk, lakjunk jól...

Barackos - málnás Croissant felfújt

11:51 | Szerző: Unknown





Ahogy megláttam az ihletadó receptet a pinteresten, amit Christy (The girl who ate everything blog szerzője) tett fel, azonnal meg szerettem volna csinálni ezt a desszertet. A hozzávalók egyszerűek, mégis szinte luxusélményt nyújt a látvány, és az ízvilág. Az elkészítése pedig olyan pofonegyszerű, hogy a sütés terén még kezdők is könnyedén el tudják készíteni. A Croissant felfújt a Kenyér puding (Bread pudding) egyfajta változata, ami Angliában és Amerikában is közkedvelt desszert, de a világ más országaiban is megfordul a konyhaasztalokon, mint Puerto Ricóban, ahol a kenyeret kókusztejbe áztatják, guava gyümölccsel és rum szósszal tálalják. Belgiumban pedig barna cukorral, almával, fahéjjal és mazsolával készítik. A kanadaiak pedig leöntik egy jó adag juharsziruppal. 




Hozzávalók

8 db kicsit szikkadt croissant ( A kalács is nagyon jó alternatíva)
1 doboz natúr sajtkrém ( Vagy mascarpone)
250ml tejszín
100 ml tej
(Aki nem szeretne kétféle tejterméket vásárolni, használjon 350ml tejet)
200-250g málna (lehet fagyasztott is)
1 konzerv őszibarack
6 ek cukor
2 tojás
fahéj
4-6 ek kókuszreszelék (lehet több is, de nekem sajnos nem volt itthon ennél több)

Első lépésben felszeleteltem a croissant, és egy tűzálló tálba tettem. Erre a célra ollót használtam, ami meggyorsította a folyamatot, és még a péksüteményem sem nyomódott össze, mint máskor, amikor késsel szeletelem. Az a lényeg, hogy a kenyér, kalács, vagy croissant esetleg briós ne legyen friss, inkább olyan 1-2 napos.

A tojásokat nem kell szétválasztani, csak fel kell verni őket. Én nagyjából 8-10 percig használtam az elektromos habverőmet, egészen addig vertem a tojást, míg ki nem fehéredett, és krémes állagú nem lesz. Ezután hozzáadtam a cukrot, a sajtkrémet, a tejszínt és a tejet, majd az egészet jól összekevertem, és beleszórtam a kókuszreszeléket. Ezzel meg is van a szósz.
Ezt a sajtkrémes tejes mixtúrát ráöntöttem a felvágott croissant-ra és hagytam, hogy egy kicsit megszívja magát. Nem kell több olyan 10 percnél. Ha mégis friss péksüteménnyel dolgozunk, akkor az áztatási lépést hagyjuk ki, nem kell vele várni.




*Tipp*
Annyi féle képpen lehet elkészíteni ezt a fajta desszertet, hogy a variációk sora szinte végtelen. De ötletadónak itt van néhány kombináció:
Meggyes - mákos (Csak keverj darált mákot a szószhoz, és voilá)
Nutellás – mazsolás (Olyan 2-3 evőkanálnyi nutellát kel keverni a tejes szószhoz)
Fehér csokis – körtés (Miután nagyjából egy fél tábla fehér csokit felolvasztottatok, keverjétek a krémhez, de ne akkor, amikor még nagyon forró. A körtéből tanácsosabb konzervet, vagy nagyon érett gyümölcsöt választani)
A barátnőmnek meséltem a receptről, és a vendégeinek Epres – mascarponés változatban készítette el.


Amikor már láttam, hogy a péksüteményem eléggé beszívta a nedvességet, óvatosan hozzákevertem a málnát, majd a tetejére tettem a barackot, és megszórtam őrölt fahéjjal.
180 Co-on 35-40 percig sütöttem, amíg a teteje aranybarna nem lett. 


A végeredmény csodálatosan nézett ki, és a cukrozatlan tejszínhab csak még jobban feldobta. Nagyjából 15 percig vártam a tálalásával, mert nem jó nagyon forrón enni. Egyébként hidegen is isteni finom, másnap. De higgyétek el, ha egyszer megkóstolja a család, nem fog annyi maradni, hogy másnapra is jusson. ;)




Jó étvágyat!


@Eszter

0 megjegyzés
0 Responses

« Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés »
Feliratkozás: Megjegyzések küldése ( Atom )

Címkék

  • "Paprikás csirke"
  • 1. Alma szerda
  • 1. Pohárkrém
  • 2. Alma szerda
  • 2. Pohárkrém
  • Amerikai palacsinta
  • Ananászos muffin
  • Ázsiai konyha
  • Banános Bonbon
  • csicseriborsó
  • Csíkos piskótatorta
  • csirke
  • egytálétel
  • Gordon Ramsay
  • Gyors Brownies
  • Gyors egytálétel
  • Gyors tészta
  • Gyors torta
  • Gyors vacsora
  • Gyors vacsora 2
  • Gyors vacsora 3
  • Hipergyors desszert
  • I love Nutella!
  • indiai
  • Judit kerüli a cukrot a desszertjeiben!
  • káposzta
  • Karácsonyi menü 1
  • Karácsonyi menü 2
  • Karácsonyi menü 3
  • Karácsonyi muffin
  • Karácsonyi torta 1
  • Karácsonyi torta 2
  • Krémleves
  • Leveles tésztás süti
  • máj
  • marhahússal
  • mediterrán
  • Paleo 1.
  • Paradicsom
  • párolt zöldség
  • pulyka
  • Ropogós narancsos süti
  • Sajtkrém tejfölből
  • saláta
  • Saláta 2.
  • Saláta 3.
  • Saláta 4.
  • Saláta 5.
  • Saláta 6.
  • Saláta 7.
  • Saláta 8.
  • spenót
  • Sütőporos pogácsa
  • Tészta
  • Tortadekoráció
  • Vasárnapi csemege
  • Vegetáriánus 1.
  • Vegetáriánus 2.
  • Vegetáriánus 3.
  • Vendégváró vacsora
  • Villámgyors sütemény

Rólam

Unknown
Teljes profil megtekintése

Facebook

https://www.facebook.com/Kitchen-Chicks-Blog-605378972846112/?fref=ts

Bejegyzések

  • ►  2017 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  április ( 1 )
  • ►  2016 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  augusztus ( 1 )
  • ▼  2015 ( 13 )
    • ▼  augusztus ( 2 )
      • Barackos - málnás Croissant felfújt
      • Brokkolipüré sült hallal
    • ►  július ( 1 )
    • ►  június ( 3 )
    • ►  május ( 2 )
    • ►  április ( 1 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 2 )
  • ►  2014 ( 27 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 3 )
    • ►  október ( 3 )
    • ►  július ( 3 )
    • ►  június ( 4 )
    • ►  május ( 1 )
    • ►  április ( 2 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 5 )
  • ►  2013 ( 48 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 16 )
    • ►  október ( 21 )
    • ►  szeptember ( 7 )
Copyright (c) 2010 Kitchen - Chicks . Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission .