skip to main | skip to sidebar

Oldalak

  • Főoldal
  • Levesek
  • Húsételek
  • Egytálételek
  • Saláták és Tészták
  • Halételek
  • Desszertek

Kitchen - Chicks

Főzzünk, együnk, lakjunk jól...

Vadas burgonya krokettel

12:20 | Szerző: Unknown





A párom nagyon szereti a vadast, de én csak ritkán csinálok, mert komoly erőfeszítésbe kerül, hogy nekiálljak megfőzni. Pedig, ha tésztával tálalja az ember, akkor nem tart sokáig. De ha a "gyilkos" burgonya krokettet is bevállalja, akkor bizony eltart egy ideig.
De úgy döntöttem engedek a gyengéd erőszaknak és a százezredik mikor csinálsz már vadast? kérdésre kissé ingerülten válaszoltam, hogy MOST! Hozzáteszem arra már nem voltam hajlandó, hogy marhahúsból készítsem, mert nem akartam ítéletidegi a konyhában állni, így ez a vadas csirkehússal készült.




Hozzávalók 4 személyre

 6 szelet csirkemell
tetszés szerinti mennyiségű leveszöldség
1 nagyobb fej vörös hagyma
6-8 db sárgarépa
2 dl tejföl
mustár


Krokett

30 dkg krumpli
10 dkg liszt
1 + 1 tojás
2 dkg vaj
só  

zsemlemorzsa

 Elkészítés

A húst és a leveszöldségeket felteszem főni. Nem kell nagyon apróra vágni a zöldséget, mert a végén úgyis össze fogom turmixolni. Én nem keverem bele a vadasba a karalábét, de belefőzöm az ízét a levesbe. A párom egyébként meg van róla győződve, hogy a vadas mártás szimplán sárgarépából készül... Nos valójában én beleturmixolom a megfőtt hagymát és a paszternákot is. /Itt nem igazán lehet fehérrépát kapni.../




 Ezt szépen összepépesítem, majd hozzáadom a 2 dl tejfölt, és én 4 ek mustárt tettem bele, de érdemes megkóstolni, hogy megfelel-e az ízléseteknek. Mi édesen szeretjük, szóval csaltam egy kicsit, és tettem hozzá egy kis porcukrot. Ártani nem ártott neki. :)


A főtt csirkemelleknek mindkét oldalát megkapattam egy kevés olajon, éppen csak rápirítottam, és a vadas már kész is volt. Na de ezután jött a krokett...


Szóval a megfőtt krumplit összekevertem a vajjal a liszttel és az egyik tojással. Jól összegyúrtam, és elővettem egy deszkát, amit jó alaposan beliszteztem. A liszt jó, ha a kezed ügyében marad, mert a massza nyúlós, és csak akkor tudsz vele dolgozni, ha nem tapad oda mindenhova.

Kis nudlikat formáztam a tésztából, és elég sokszor meggyűlt vele a bajom, tehát kapóra jött, hogy egyedül voltam a lakásban, mert biztos minden mérgemet a páromra zúdítottam volna... De így magamban mérgelődve egyesével megcsináltam a nudlikat, majd felvert tojásba és zsemlemorzsába forgattam.



Bő olajban kisütöttem. Nem kell magas hőfokon sütni, mert át kell sülnie a közepének, én négyes fokozaton csináltam. A krokett macerás, de megéri, mert nagyon finom!



Végül elkészültem az évi egy vadassal, ki is pipáltam, és  a békesség kedvéért simán eleresztettem a fülem mellett a kérdést... Mikor csinálsz megint???


Jó étvágyat kívánok!


@Eszter

0 megjegyzés
0 Responses

« Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés »
Feliratkozás: Megjegyzések küldése ( Atom )

Címkék

  • "Paprikás csirke"
  • 1. Alma szerda
  • 1. Pohárkrém
  • 2. Alma szerda
  • 2. Pohárkrém
  • Amerikai palacsinta
  • Ananászos muffin
  • Ázsiai konyha
  • Banános Bonbon
  • csicseriborsó
  • Csíkos piskótatorta
  • csirke
  • egytálétel
  • Gordon Ramsay
  • Gyors Brownies
  • Gyors egytálétel
  • Gyors tészta
  • Gyors torta
  • Gyors vacsora
  • Gyors vacsora 2
  • Gyors vacsora 3
  • Hipergyors desszert
  • I love Nutella!
  • indiai
  • Judit kerüli a cukrot a desszertjeiben!
  • káposzta
  • Karácsonyi menü 1
  • Karácsonyi menü 2
  • Karácsonyi menü 3
  • Karácsonyi muffin
  • Karácsonyi torta 1
  • Karácsonyi torta 2
  • Krémleves
  • Leveles tésztás süti
  • máj
  • marhahússal
  • mediterrán
  • Paleo 1.
  • Paradicsom
  • párolt zöldség
  • pulyka
  • Ropogós narancsos süti
  • Sajtkrém tejfölből
  • saláta
  • Saláta 2.
  • Saláta 3.
  • Saláta 4.
  • Saláta 5.
  • Saláta 6.
  • Saláta 7.
  • Saláta 8.
  • spenót
  • Sütőporos pogácsa
  • Tészta
  • Tortadekoráció
  • Vasárnapi csemege
  • Vegetáriánus 1.
  • Vegetáriánus 2.
  • Vegetáriánus 3.
  • Vendégváró vacsora
  • Villámgyors sütemény

Rólam

Unknown
Teljes profil megtekintése

Facebook

https://www.facebook.com/Kitchen-Chicks-Blog-605378972846112/?fref=ts

Bejegyzések

  • ►  2017 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  április ( 1 )
  • ►  2016 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  augusztus ( 1 )
  • ►  2015 ( 13 )
    • ►  augusztus ( 2 )
    • ►  július ( 1 )
    • ►  június ( 3 )
    • ►  május ( 2 )
    • ►  április ( 1 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 2 )
  • ►  2014 ( 27 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 3 )
    • ►  október ( 3 )
    • ►  július ( 3 )
    • ►  június ( 4 )
    • ►  május ( 1 )
    • ►  április ( 2 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 5 )
  • ▼  2013 ( 48 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 16 )
    • ▼  október ( 21 )
      • Gordon Ramsay Part 1 : Kakukkfüves, fokhagymás kar...
      • Mandulás - Mézes piskótatallér
      • Egy kis ázsiai: Jucus teriyaki csirkéje
      • Csokis Keksz Szelet
      • Túrórudi desszert
      • Ropogós narancsos - fahéjas Elefántfül
      • Mire használjuk a Kínai kelt: Frankfurti ragú puly...
      • Őszi Mix- Mazsolás kuszkusz- Chilis almapüré- Tőke...
      • Házi Sajtkrém, hogy mindig legyen mit a kenyérre k...
      • Fehér csoki mázas Habcsók
      • Málnalekváros Bűnbeesés
      • A darált hús és a krumpli története: vagyis így ké...
      • A "tényleg öt perces vasárnapi csokisság"
      • A szőlő 3x
      • Vadas burgonya krokettel
      • Marcipán és Fondant virágok
      • Mandulás - citromos sütemény
      • Dobjunk össze valamit gyorsan, azaz Mozzarellás-Pa...
      • Mézes csirke, vegyes sült zöldséggel és fehérboros...
      • Házi sütésű mini amerikai fánk
      • A 'lássuk mi van itthon" challenge avagy túrós tés...
    • ►  szeptember ( 7 )
Copyright (c) 2010 Kitchen - Chicks . Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission .