skip to main | skip to sidebar

Oldalak

  • Főoldal
  • Levesek
  • Húsételek
  • Egytálételek
  • Saláták és Tészták
  • Halételek
  • Desszertek

Kitchen - Chicks

Főzzünk, együnk, lakjunk jól...

Marcipán és Fondant virágok

14:17 | Szerző: Unknown




 A marcipán rózsák soha nem mennek ki a divatból, még mindig töretlenül az egyik legnépszerűbb tortadekorációnak számít. Úgy gondoltam ideje, hogy továbbfejlesszem a tudásomat, így kerestem egy oktató videót, és kipróbáltam a dolgot. Első ránézésre bonyolultnak tűnt, de végül is nem akkora ördöngösség. Szóval vettem egy pár csomag marcipánt, és fondant-ot is. És nekiálltam gyurmázni. :)


A videó nagyon sokat segített, mert lépésről-lépésre megmutatta mit hogyan csináljak.  MARCIPÁN RÓZSA KÉSZÍTÉSE Az egyszerűség kedvéért készítettem néhány fotót is és elmagyarázom a lépéseket, hátha valakinek kedve támad cukrászkodni. :)


Tehát nem kell más, mint pár csomag marcipán vagy fondant. Attól függ mennyi virágot szeretnétek készíteni. Egy csomag marcipánból akár három rózsa is kijön. A fondant előnye, hogy nem tapad úgy, mint a marcipán.
Mivel én sárga marcipánt és fehér fondant-ot kaptam, így ételfestékre is szükségem volt.  Jó ha  kéznél van pár gumikesztyű és törlőpapír is. A vágódeszkát pedig betekertem fóliába, mert nem akartam, hogy a festék befogja, és így kevésbé tapadt. Porcukorra is szükség lehet, mikor gyúrni kezdjük a marcipánt, mert ez esetben úgy működik, mint a liszt a süteményeknél, elősegíti a munkánkat.

Első lépésként kis hurkákat gyúrok, majd azokat egyenlő nagyságú darabokra vágom fel.
Ezután elkészítem a rózsa közepét. Egy közepes méretű golyót kell formázni, aminek a felső részét elkezdem elvékonyítani. De csak a tetejének kell vékonynak lennie, az alja maradjon duci, hogy szép formás legyen a rózsa. És az egészet lenyomom a vágódeszkára, hogy stabil legyen.


A szirmokat is kis golyókból formázom, majd szétlapítom, és addig nyomkodom, míg a teteje kellően el nem vékonyodik. Az alja legyen vastagabb, így könnyebb odatapasztani. Az első szirmot a már elkészített rózsaalap köré teszem, úgy, hogy csak az alap teteje látszódjon ki. A szirmok szétnyomásához használjatok egy zacskót. Vágjátok ketté, és tegyétek be a marcipánt vagy a fondan-ot a zacskóba, így nem tapad a kezetekhez.



Legalább hat szirmommal dolgozzatok. Mindegyiket szépen illesszétek úgy, hogy mindig elfedje az előző szirom illesztését. Aztán kicsit hajtsátok le a szirmokat, hogy élethűbb legyen. Amennyiben a magyarázatom túl bonyolultan hangzik /ami előfordulhat :)/ nézd meg a videót, mert az sokat segít.


Ha színezni szeretnétek a marcipánt vagy a fondant ot, használjatok ételfestéket. Első nekifutásra nem kell sokat ráönteni, és szépen bele tudjátok dolgozni, ha gyúrni kezditek a deszkán, mint egy tésztát.


Szép pasztellszíneket kapunk.








A zöld színű marcipánt vagy fondan-ot nyújtsátok ki, nem kell nagyon vékonyra. Ha esetleg tapad, akkor szórjatok alá porcukrot. Majd egy éles késsel levél formákat vághattok belőle, és még az erezetet is be tudjátok rajzolni. Nem nehéz. 





És íme a végeredmény. Nagyon mutatós dekoráció, és mivel ez Home Made így mindenki el fogja nekünk nézni, hogy esetleg nem tökéletes. :)


















Címkék: Tortadekoráció 0 megjegyzés
0 Responses

« Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés »
Feliratkozás: Megjegyzések küldése ( Atom )

Címkék

  • "Paprikás csirke"
  • 1. Alma szerda
  • 1. Pohárkrém
  • 2. Alma szerda
  • 2. Pohárkrém
  • Amerikai palacsinta
  • Ananászos muffin
  • Ázsiai konyha
  • Banános Bonbon
  • csicseriborsó
  • Csíkos piskótatorta
  • csirke
  • egytálétel
  • Gordon Ramsay
  • Gyors Brownies
  • Gyors egytálétel
  • Gyors tészta
  • Gyors torta
  • Gyors vacsora
  • Gyors vacsora 2
  • Gyors vacsora 3
  • Hipergyors desszert
  • I love Nutella!
  • indiai
  • Judit kerüli a cukrot a desszertjeiben!
  • káposzta
  • Karácsonyi menü 1
  • Karácsonyi menü 2
  • Karácsonyi menü 3
  • Karácsonyi muffin
  • Karácsonyi torta 1
  • Karácsonyi torta 2
  • Krémleves
  • Leveles tésztás süti
  • máj
  • marhahússal
  • mediterrán
  • Paleo 1.
  • Paradicsom
  • párolt zöldség
  • pulyka
  • Ropogós narancsos süti
  • Sajtkrém tejfölből
  • saláta
  • Saláta 2.
  • Saláta 3.
  • Saláta 4.
  • Saláta 5.
  • Saláta 6.
  • Saláta 7.
  • Saláta 8.
  • spenót
  • Sütőporos pogácsa
  • Tészta
  • Tortadekoráció
  • Vasárnapi csemege
  • Vegetáriánus 1.
  • Vegetáriánus 2.
  • Vegetáriánus 3.
  • Vendégváró vacsora
  • Villámgyors sütemény

Rólam

Unknown
Teljes profil megtekintése

Facebook

https://www.facebook.com/Kitchen-Chicks-Blog-605378972846112/?fref=ts

Bejegyzések

  • ►  2017 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  április ( 1 )
  • ►  2016 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  augusztus ( 1 )
  • ►  2015 ( 13 )
    • ►  augusztus ( 2 )
    • ►  július ( 1 )
    • ►  június ( 3 )
    • ►  május ( 2 )
    • ►  április ( 1 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 2 )
  • ►  2014 ( 27 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 3 )
    • ►  október ( 3 )
    • ►  július ( 3 )
    • ►  június ( 4 )
    • ►  május ( 1 )
    • ►  április ( 2 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 5 )
  • ▼  2013 ( 48 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 16 )
    • ▼  október ( 21 )
      • Gordon Ramsay Part 1 : Kakukkfüves, fokhagymás kar...
      • Mandulás - Mézes piskótatallér
      • Egy kis ázsiai: Jucus teriyaki csirkéje
      • Csokis Keksz Szelet
      • Túrórudi desszert
      • Ropogós narancsos - fahéjas Elefántfül
      • Mire használjuk a Kínai kelt: Frankfurti ragú puly...
      • Őszi Mix- Mazsolás kuszkusz- Chilis almapüré- Tőke...
      • Házi Sajtkrém, hogy mindig legyen mit a kenyérre k...
      • Fehér csoki mázas Habcsók
      • Málnalekváros Bűnbeesés
      • A darált hús és a krumpli története: vagyis így ké...
      • A "tényleg öt perces vasárnapi csokisság"
      • A szőlő 3x
      • Vadas burgonya krokettel
      • Marcipán és Fondant virágok
      • Mandulás - citromos sütemény
      • Dobjunk össze valamit gyorsan, azaz Mozzarellás-Pa...
      • Mézes csirke, vegyes sült zöldséggel és fehérboros...
      • Házi sütésű mini amerikai fánk
      • A 'lássuk mi van itthon" challenge avagy túrós tés...
    • ►  szeptember ( 7 )
Copyright (c) 2010 Kitchen - Chicks . Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission .