skip to main | skip to sidebar

Oldalak

  • Főoldal
  • Levesek
  • Húsételek
  • Egytálételek
  • Saláták és Tészták
  • Halételek
  • Desszertek

Kitchen - Chicks

Főzzünk, együnk, lakjunk jól...

Gordon Ramsay Part 1 : Kakukkfüves, fokhagymás karaj, édes-savanyú paprikával

13:53 | Szerző: Unknown




Gordon Ramsay általában arról híres, hogy ész nélkül üvöltözik a konyhában és csúnyán káromkodik. Én egy kicsit utánajártam ennek. Sok videó és műsor után arra jutottam, hogy Gordon nem más, mint egy hivatását messzemenőkig komolyan vevő szakács, aki néha kicsit kiborul, ha már százszor magyaráz el valamit és mégsem tudják megcsinálni normálisan. A szíve és az esze egyébként mindig a helyén van.
Van, amiben hasonlítunk. Na nem a főzési tudásunkban, hanem abban, hogy én is véresen komolyan veszem legfőbb hobbimat és én is ki tudok akadni, ha valami nem úgy sül el (néha szó szerint). ahogy terveztem.
Nagyon szeretem, ahogy a legegyszerűbben, jól érthető módon magyaráz bonyolultnak tűnő ételeket. Gondoltam, hogy ebben a sorozatban megmutatom nektek, hogy nem is olyan nagy ördöngősség, és bárkiből lehet egy kicsit Gordon.



Gordon Ramsay: Kakukkfüves fokhagymás karaj, édes-savanyú paprikával


Hozzávalók:
- 4 szelet bőrös karaj szelet
- egy csokor friss kakukkfű
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj ( én kókuszolajat használtam)
- egy kis darab vaj
- só, bors

Előkészületek:

A karaj szeleteket sóztam, borsoztam és a bőrös résznél kb 3 centinként bevágtam.


Elkészítés:

Az olajat felforrósítottam. Beletettem a karaj szeleteket, egyszerre csak kettőt. Mellédobtam a friss kakukkfüvet és a fokhagyma gerezdeket. Az utasítások szerint vastagságtól függően 4 és fél percig sütöttem mindkét oldalát. Mielőtt oldalanként majdnem teljesen megsült, beledobtam a vajat és locsolgattam, míg teljesen elkészült. Ezután félretettem pihenni, legalább annyi ideig, amíg a serpenyőben volt.



Édes-savanyú paprika

Hozzávalók:
- 5db kaliforniai paprika, ha lehet több színű
- egy fej lilahagyma
- 2 evőkanál vörösborecet
- 1 evőkanál olaj ( én kókuszolajat használtam)
- 2 teáskanál cukor ( én Dr. Sweet Baking Blend 2x édesítőt használtam)
- só, bors

Előkészületek:

Felcsíkoztam a paprikákat és a lilahagymát.

Elkészítés:

Az olajat felforrósítottam a serpenyőben, és elkezdtem párolni a hagymát és a paprikát. Sóztam borsoztam, majd amikor már félig megpuhultak a zöldségek, megszórtam az édesítővel és hozzá adtam a vörösborecetet is. Alaposan összeforraltam és ripsz ropsz, már el is készült. Én nem tettem bele bazsalikomot, mint ahogy a videóban látszik, szerintem így is finom lett.



Nem aggódjatok, ha Jamie, Nigella, Heston vagy akár Gordon receptjei tetszenek is meg, bátran próbáljátok ki őket!




Címkék: Gordon Ramsay , Gyors vacsora 0 megjegyzés
0 Responses

« Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés »
Feliratkozás: Megjegyzések küldése ( Atom )

Címkék

  • "Paprikás csirke"
  • 1. Alma szerda
  • 1. Pohárkrém
  • 2. Alma szerda
  • 2. Pohárkrém
  • Amerikai palacsinta
  • Ananászos muffin
  • Ázsiai konyha
  • Banános Bonbon
  • csicseriborsó
  • Csíkos piskótatorta
  • csirke
  • egytálétel
  • Gordon Ramsay
  • Gyors Brownies
  • Gyors egytálétel
  • Gyors tészta
  • Gyors torta
  • Gyors vacsora
  • Gyors vacsora 2
  • Gyors vacsora 3
  • Hipergyors desszert
  • I love Nutella!
  • indiai
  • Judit kerüli a cukrot a desszertjeiben!
  • káposzta
  • Karácsonyi menü 1
  • Karácsonyi menü 2
  • Karácsonyi menü 3
  • Karácsonyi muffin
  • Karácsonyi torta 1
  • Karácsonyi torta 2
  • Krémleves
  • Leveles tésztás süti
  • máj
  • marhahússal
  • mediterrán
  • Paleo 1.
  • Paradicsom
  • párolt zöldség
  • pulyka
  • Ropogós narancsos süti
  • Sajtkrém tejfölből
  • saláta
  • Saláta 2.
  • Saláta 3.
  • Saláta 4.
  • Saláta 5.
  • Saláta 6.
  • Saláta 7.
  • Saláta 8.
  • spenót
  • Sütőporos pogácsa
  • Tészta
  • Tortadekoráció
  • Vasárnapi csemege
  • Vegetáriánus 1.
  • Vegetáriánus 2.
  • Vegetáriánus 3.
  • Vendégváró vacsora
  • Villámgyors sütemény

Rólam

Unknown
Teljes profil megtekintése

Facebook

https://www.facebook.com/Kitchen-Chicks-Blog-605378972846112/?fref=ts

Bejegyzések

  • ►  2017 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  április ( 1 )
  • ►  2016 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  augusztus ( 1 )
  • ►  2015 ( 13 )
    • ►  augusztus ( 2 )
    • ►  július ( 1 )
    • ►  június ( 3 )
    • ►  május ( 2 )
    • ►  április ( 1 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 2 )
  • ►  2014 ( 27 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 3 )
    • ►  október ( 3 )
    • ►  július ( 3 )
    • ►  június ( 4 )
    • ►  május ( 1 )
    • ►  április ( 2 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 5 )
  • ▼  2013 ( 48 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 16 )
    • ▼  október ( 21 )
      • Gordon Ramsay Part 1 : Kakukkfüves, fokhagymás kar...
      • Mandulás - Mézes piskótatallér
      • Egy kis ázsiai: Jucus teriyaki csirkéje
      • Csokis Keksz Szelet
      • Túrórudi desszert
      • Ropogós narancsos - fahéjas Elefántfül
      • Mire használjuk a Kínai kelt: Frankfurti ragú puly...
      • Őszi Mix- Mazsolás kuszkusz- Chilis almapüré- Tőke...
      • Házi Sajtkrém, hogy mindig legyen mit a kenyérre k...
      • Fehér csoki mázas Habcsók
      • Málnalekváros Bűnbeesés
      • A darált hús és a krumpli története: vagyis így ké...
      • A "tényleg öt perces vasárnapi csokisság"
      • A szőlő 3x
      • Vadas burgonya krokettel
      • Marcipán és Fondant virágok
      • Mandulás - citromos sütemény
      • Dobjunk össze valamit gyorsan, azaz Mozzarellás-Pa...
      • Mézes csirke, vegyes sült zöldséggel és fehérboros...
      • Házi sütésű mini amerikai fánk
      • A 'lássuk mi van itthon" challenge avagy túrós tés...
    • ►  szeptember ( 7 )
Copyright (c) 2010 Kitchen - Chicks . Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission .