skip to main | skip to sidebar

Oldalak

  • Főoldal
  • Levesek
  • Húsételek
  • Egytálételek
  • Saláták és Tészták
  • Halételek
  • Desszertek

Kitchen - Chicks

Főzzünk, együnk, lakjunk jól...

Mézes csirke, vegyes sült zöldséggel és fehérboros tejszínes mártással

9:46 | Szerző: Unknown

 A kedvenc ételeim azok, amiket gyorsan el tudok készíteni. Csak egymásra rakosgatok különböző dolgokat egy tepsiben, betolom a sütőbe, és valami fantasztikus dolog lesz belőle. Ezt a receptet ajánlom azoknak, aki vacsoravendégeket várnak, és nincs idejük sokáig vesződni a különböző fogásokkal.
Egyszerűen elkészíthető, és igazán látványos a sokféle zöldség szép színt ad neki. Biztos vagyok benne, hogy, aki elkészíti az sok dicséretet fog bezsebelni.
Ha kihagyjuk belőle a húst, akkor kiváló vegetáriánus fogás lesz belőle.  A hozzávalókon tetszés szerint lehet alakítani, ha valamit nem szeretünk nem muszáj beletenni, nyugodtan helyettesíthetjük mással is.



Hozzávalók 6 személyre

4-6 db csirkemell
2-3 db vastagabb sárgarépa
2 db paszternák /Ez akár el is hagyható, én szeretem, mert édesebb, mint a fehérrépa/
1 kg burgonya
2 fej lila hagyma
1 kis zacskó hüvelyes zöldborsó
fél fej brokkoli
6-8 szem gomba
1 doboz bacon szalonna, kockázott ez olyan 125 gramm
méz

 mártás


babér levél
só, bors
egy kis üveg fehérbor
200 ml tejszín
liszt



Elkészítés

Minden zöldséget megpucolok, és apró kockákra vagy karikákra vágom. A brokkolit virágaira szedem, és elkezdem rétegezni a hozzávalókat a tepsiben. Legalulra a krumplit szoktam rakni, aztán a sárgarépát, és a paszternákot. Végül a hagymát, gombát, brokkolit, és a zöldborsót. Aki szeretné megsózhatja a hozzávalókat, de én nagyon kevés sóval főzök, mert a párom szinte mindent anélkül eszik, szóval ki is hagytam most. A csirkemellet is kockákra várom, és ráteszem a zöldségekre a szalonnával együtt. Öntök rá egy kis vizet, bár a csirke is ereszt majd némi levet, de a későbbiekben majd szükségünk lesz erre a finom ízes alaplére. Ezt az egészet megcsurgatom mézzel, és lefóliázva betolom a sütőbe olyan 180 fokra egy jó 45-60 percre.




Mikor minden megsült, akkor óvatosan egy mélyebb serpenyőbe öntöm a levet az ételről, mert ez lesz a mártás alapja. Felöntöm a fehérborral / nem muszáj az egész üveggel beleönteni/, és összeforralom. Sózom, borsozom, és dobok bele egy-két babérlevelet is, hogy adjon egy kis pikáns ízt. Csinálok egy laza habarást a fehérboros alapléből és a lisztből, majd ezután lassan beleöntöm a tejszínt, és hagyom, hogy egy kicsit még főjön. Ha már benne van a habarás, akkor sűrűn kell kevergetni. 
A mártást ráöntöm a tepsi tartalmára, és melegen tartom, míg jönnek a vendégek.





Jó étvágyat kívánok mindenkinek!


@Eszter




Címkék: Vendégváró vacsora 0 megjegyzés
0 Responses

« Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés »
Feliratkozás: Megjegyzések küldése ( Atom )

Címkék

  • "Paprikás csirke"
  • 1. Alma szerda
  • 1. Pohárkrém
  • 2. Alma szerda
  • 2. Pohárkrém
  • Amerikai palacsinta
  • Ananászos muffin
  • Ázsiai konyha
  • Banános Bonbon
  • csicseriborsó
  • Csíkos piskótatorta
  • csirke
  • egytálétel
  • Gordon Ramsay
  • Gyors Brownies
  • Gyors egytálétel
  • Gyors tészta
  • Gyors torta
  • Gyors vacsora
  • Gyors vacsora 2
  • Gyors vacsora 3
  • Hipergyors desszert
  • I love Nutella!
  • indiai
  • Judit kerüli a cukrot a desszertjeiben!
  • káposzta
  • Karácsonyi menü 1
  • Karácsonyi menü 2
  • Karácsonyi menü 3
  • Karácsonyi muffin
  • Karácsonyi torta 1
  • Karácsonyi torta 2
  • Krémleves
  • Leveles tésztás süti
  • máj
  • marhahússal
  • mediterrán
  • Paleo 1.
  • Paradicsom
  • párolt zöldség
  • pulyka
  • Ropogós narancsos süti
  • Sajtkrém tejfölből
  • saláta
  • Saláta 2.
  • Saláta 3.
  • Saláta 4.
  • Saláta 5.
  • Saláta 6.
  • Saláta 7.
  • Saláta 8.
  • spenót
  • Sütőporos pogácsa
  • Tészta
  • Tortadekoráció
  • Vasárnapi csemege
  • Vegetáriánus 1.
  • Vegetáriánus 2.
  • Vegetáriánus 3.
  • Vendégváró vacsora
  • Villámgyors sütemény

Rólam

Unknown
Teljes profil megtekintése

Facebook

https://www.facebook.com/Kitchen-Chicks-Blog-605378972846112/?fref=ts

Bejegyzések

  • ►  2017 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  április ( 1 )
  • ►  2016 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  augusztus ( 1 )
  • ►  2015 ( 13 )
    • ►  augusztus ( 2 )
    • ►  július ( 1 )
    • ►  június ( 3 )
    • ►  május ( 2 )
    • ►  április ( 1 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 2 )
  • ►  2014 ( 27 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 3 )
    • ►  október ( 3 )
    • ►  július ( 3 )
    • ►  június ( 4 )
    • ►  május ( 1 )
    • ►  április ( 2 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 5 )
  • ▼  2013 ( 48 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 16 )
    • ▼  október ( 21 )
      • Gordon Ramsay Part 1 : Kakukkfüves, fokhagymás kar...
      • Mandulás - Mézes piskótatallér
      • Egy kis ázsiai: Jucus teriyaki csirkéje
      • Csokis Keksz Szelet
      • Túrórudi desszert
      • Ropogós narancsos - fahéjas Elefántfül
      • Mire használjuk a Kínai kelt: Frankfurti ragú puly...
      • Őszi Mix- Mazsolás kuszkusz- Chilis almapüré- Tőke...
      • Házi Sajtkrém, hogy mindig legyen mit a kenyérre k...
      • Fehér csoki mázas Habcsók
      • Málnalekváros Bűnbeesés
      • A darált hús és a krumpli története: vagyis így ké...
      • A "tényleg öt perces vasárnapi csokisság"
      • A szőlő 3x
      • Vadas burgonya krokettel
      • Marcipán és Fondant virágok
      • Mandulás - citromos sütemény
      • Dobjunk össze valamit gyorsan, azaz Mozzarellás-Pa...
      • Mézes csirke, vegyes sült zöldséggel és fehérboros...
      • Házi sütésű mini amerikai fánk
      • A 'lássuk mi van itthon" challenge avagy túrós tés...
    • ►  szeptember ( 7 )
Copyright (c) 2010 Kitchen - Chicks . Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission .