skip to main | skip to sidebar

Oldalak

  • Főoldal
  • Levesek
  • Húsételek
  • Egytálételek
  • Saláták és Tészták
  • Halételek
  • Desszertek

Kitchen - Chicks

Főzzünk, együnk, lakjunk jól...

Fehér csoki mázas Habcsók

11:17 | Szerző: Unknown



 Még soha nem csináltam habcsókot, de most hétvégén akadt némi szabadidőm, ezért úgy döntöttem kipróbálom. Tortadekorációnak is kiváló, de ha fehér csokiba mártjuk akkor bizony igazi nyalánkság. Az elkészítése nem bonyolult, és sok költséggel sem jár a hozzávalók beszerzése. A legfontosabb alapszabály, hogy mindig annyiszor 5 dkg cukrot használjunk, ahány tojásfehérjéből készítjük a habcsókot. Valamint a megfelelő hőfokról se feledkezzünk el, mert a habcsókot nem sütni, hanem szárítani kell.




Hozzávalók 
 
Nagyjából 50 darab kis csókocskához

 



3 tojásfehérje
15 dkg cukor
egy csipet só


Ha szeretnétek egy kis színt adni a habcsóknak, akkor használjatok egy kis ételfestéket. Én rózsaszín árnyalatúra színeztem a tojáshabom, és tettem hozzá egy kis citrom aromát. De egész nyugodtan rum aromát is használhattok, vagy csak keverjétek össze a cukrot egy kis fahéjjal. Ez teljesen a fantáziátokra van bízva.



Elkészítés

A tojásokat szétválasztom, és a fehérjét elkezdem felverni az egy csipet sóval. Amikor olyan félig kész lesz a hab, vagyis már nem átlátszó, de még nem is nagyon keményt, akkor kanalanként elkezdem hozzáadagolni a cukort.




Beledolgozom a cukrot a tojásfehérjébe, és aztán hozzáadom a citrom ételízesítőt és a piros ételszínezőt. Aki nem szeretné külön ízesíteni, vagy színezni, az ezt a lépést értelemszerűen hagyja ki.





Még legalább jó 3 percig keverem a tojásfehérjét. Mivel hozzáadtam a cukrot, ez a hab nem lesz olyan kemény, mint, amikor csak normális esetben felverem a tojáshabot. Krémes állagú lesz, de nekem pont erre van most szükségem. Óvatosan habzsákba töltöm a masszát, és egy sütőpapírral bélelt tálcára nyomom a kis halmokat.




Ha a sütőtök légkeveréses akkor 100 fokon, ha sima sütővel rendelkeztek, akkor 120 fogok szárítsátok. 45-60 perc múlva a belseje puha a külseje ropogósra szárad. De, ha hosszan el szeretnétek tárolni, akkor ajánlom a 120 perces szárítási időt. Én is addig "melengettem" a kis csókokat.
Miután elkészült felolvasztottam egy kis fehér csokoládét, és egyesével belemártogattam őket.


Ugye milyen kis helyesek? Mivel ezt a fajta desszertet sokáig el tudjátok tartani, már ha nem vontátok be csokival... Így akár tortadekorációnak is fel tudjátok használni.





@Eszter








0 megjegyzés
0 Responses

« Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés »
Feliratkozás: Megjegyzések küldése ( Atom )

Címkék

  • "Paprikás csirke"
  • 1. Alma szerda
  • 1. Pohárkrém
  • 2. Alma szerda
  • 2. Pohárkrém
  • Amerikai palacsinta
  • Ananászos muffin
  • Ázsiai konyha
  • Banános Bonbon
  • csicseriborsó
  • Csíkos piskótatorta
  • csirke
  • egytálétel
  • Gordon Ramsay
  • Gyors Brownies
  • Gyors egytálétel
  • Gyors tészta
  • Gyors torta
  • Gyors vacsora
  • Gyors vacsora 2
  • Gyors vacsora 3
  • Hipergyors desszert
  • I love Nutella!
  • indiai
  • Judit kerüli a cukrot a desszertjeiben!
  • káposzta
  • Karácsonyi menü 1
  • Karácsonyi menü 2
  • Karácsonyi menü 3
  • Karácsonyi muffin
  • Karácsonyi torta 1
  • Karácsonyi torta 2
  • Krémleves
  • Leveles tésztás süti
  • máj
  • marhahússal
  • mediterrán
  • Paleo 1.
  • Paradicsom
  • párolt zöldség
  • pulyka
  • Ropogós narancsos süti
  • Sajtkrém tejfölből
  • saláta
  • Saláta 2.
  • Saláta 3.
  • Saláta 4.
  • Saláta 5.
  • Saláta 6.
  • Saláta 7.
  • Saláta 8.
  • spenót
  • Sütőporos pogácsa
  • Tészta
  • Tortadekoráció
  • Vasárnapi csemege
  • Vegetáriánus 1.
  • Vegetáriánus 2.
  • Vegetáriánus 3.
  • Vendégváró vacsora
  • Villámgyors sütemény

Rólam

Unknown
Teljes profil megtekintése

Facebook

https://www.facebook.com/Kitchen-Chicks-Blog-605378972846112/?fref=ts

Bejegyzések

  • ►  2017 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  április ( 1 )
  • ►  2016 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  augusztus ( 1 )
  • ►  2015 ( 13 )
    • ►  augusztus ( 2 )
    • ►  július ( 1 )
    • ►  június ( 3 )
    • ►  május ( 2 )
    • ►  április ( 1 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 2 )
  • ►  2014 ( 27 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 3 )
    • ►  október ( 3 )
    • ►  július ( 3 )
    • ►  június ( 4 )
    • ►  május ( 1 )
    • ►  április ( 2 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 5 )
  • ▼  2013 ( 48 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 16 )
    • ▼  október ( 21 )
      • Gordon Ramsay Part 1 : Kakukkfüves, fokhagymás kar...
      • Mandulás - Mézes piskótatallér
      • Egy kis ázsiai: Jucus teriyaki csirkéje
      • Csokis Keksz Szelet
      • Túrórudi desszert
      • Ropogós narancsos - fahéjas Elefántfül
      • Mire használjuk a Kínai kelt: Frankfurti ragú puly...
      • Őszi Mix- Mazsolás kuszkusz- Chilis almapüré- Tőke...
      • Házi Sajtkrém, hogy mindig legyen mit a kenyérre k...
      • Fehér csoki mázas Habcsók
      • Málnalekváros Bűnbeesés
      • A darált hús és a krumpli története: vagyis így ké...
      • A "tényleg öt perces vasárnapi csokisság"
      • A szőlő 3x
      • Vadas burgonya krokettel
      • Marcipán és Fondant virágok
      • Mandulás - citromos sütemény
      • Dobjunk össze valamit gyorsan, azaz Mozzarellás-Pa...
      • Mézes csirke, vegyes sült zöldséggel és fehérboros...
      • Házi sütésű mini amerikai fánk
      • A 'lássuk mi van itthon" challenge avagy túrós tés...
    • ►  szeptember ( 7 )
Copyright (c) 2010 Kitchen - Chicks . Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission .