skip to main | skip to sidebar

Oldalak

  • Főoldal
  • Levesek
  • Húsételek
  • Egytálételek
  • Saláták és Tészták
  • Halételek
  • Desszertek

Kitchen - Chicks

Főzzünk, együnk, lakjunk jól...

Ropogós narancsos - fahéjas Elefántfül

8:52 | Szerző: Unknown

Ezt a sütit az interneten találtam, amikor különböző ötletadó videókat keresgéltem. A Youtube a barátom! :)
Nagyon egyszerű kis süti, és hihetetlenül finom. Az eredeti recepthez képest annyit változtattam, hogy én nem sima cukrot, hanem fahéjjal összekevert cukrot használtam. 
Itt van az ősz és a fahéj, a karamella és a narancs pompás egyvelege, igazán jó hangulatot tud csinálni vasárnap délutánra. :)





Hozzávalók



1 db leveles tészta
1-2 narancs reszelt héja
1 bögre cukor
1-2 tk fahéj
20 g olvasztott vaj




Elkészítés


Első lépésként vágok egy darab átlátszó fóliát a tészta alá, mert mikor meg kell fordítanom, sokkal könnyebb lesz a fóliát megfogva.
Az egy bögre cukorból, úgy kb. két evőkanálnyival megszórom a tésztát, mindkét oldalát, és egy sodrófával jól belenyomkodom. Leborítom a tésztát még egy darab fóliával, és megfordítom. A másik felét is megszórom a cukorral, és ugyanígy beledolgozom.


Felolvasztom a vajat, és megkenem vele a tésztát, de most már csak az egyik felét.


 Elkészítem a tölteléket. A cukrot és a fahéjat összekeverem, aztán belereszelem a narancsot, és ezt kenem rá a tésztára. Mivel már bekentem a vajjal, így könnyen el tudom simítani rajta egy kenőlapáttal.



Ezután feltekerem a tésztát. "Elefántfül" formát szeretnék, ezért elkezdem feltekerni a tészta egyik felét középig, majd a másik felét is. A fólióval könnyedén tudom görgetni, csak az elején kell egy kicsit lenyomkodom.



Egy kicsit felpuhul a tészta ezért olyan 15-20 percre beteszem a mélyhűtőbe, és után nagyon könnyen tudom szeletelni. Hüvelykujjnyi vastag szeleteket vágok belőle, és sütőpapírral kibélelt tálcára teszem. közben a sütőt 200 fokra előmelegítem.





10 percig sütöm, aztán kiveszem a tepsit, és mindegyik elefántfület megfordítom egy lapáttal, aztán visszatolom még tíz percre. 
Ne ijedjetek meg! Amikor készen lesz, még puha a tészta, mire kihűl már ropogós lesz. :)


Ellenállhatatlanul finom!!!


@Eszter


Címkék: Ropogós narancsos süti 0 megjegyzés
0 Responses

« Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés »
Feliratkozás: Megjegyzések küldése ( Atom )

Címkék

  • "Paprikás csirke"
  • 1. Alma szerda
  • 1. Pohárkrém
  • 2. Alma szerda
  • 2. Pohárkrém
  • Amerikai palacsinta
  • Ananászos muffin
  • Ázsiai konyha
  • Banános Bonbon
  • csicseriborsó
  • Csíkos piskótatorta
  • csirke
  • egytálétel
  • Gordon Ramsay
  • Gyors Brownies
  • Gyors egytálétel
  • Gyors tészta
  • Gyors torta
  • Gyors vacsora
  • Gyors vacsora 2
  • Gyors vacsora 3
  • Hipergyors desszert
  • I love Nutella!
  • indiai
  • Judit kerüli a cukrot a desszertjeiben!
  • káposzta
  • Karácsonyi menü 1
  • Karácsonyi menü 2
  • Karácsonyi menü 3
  • Karácsonyi muffin
  • Karácsonyi torta 1
  • Karácsonyi torta 2
  • Krémleves
  • Leveles tésztás süti
  • máj
  • marhahússal
  • mediterrán
  • Paleo 1.
  • Paradicsom
  • párolt zöldség
  • pulyka
  • Ropogós narancsos süti
  • Sajtkrém tejfölből
  • saláta
  • Saláta 2.
  • Saláta 3.
  • Saláta 4.
  • Saláta 5.
  • Saláta 6.
  • Saláta 7.
  • Saláta 8.
  • spenót
  • Sütőporos pogácsa
  • Tészta
  • Tortadekoráció
  • Vasárnapi csemege
  • Vegetáriánus 1.
  • Vegetáriánus 2.
  • Vegetáriánus 3.
  • Vendégváró vacsora
  • Villámgyors sütemény

Rólam

Unknown
Teljes profil megtekintése

Facebook

https://www.facebook.com/Kitchen-Chicks-Blog-605378972846112/?fref=ts

Bejegyzések

  • ►  2017 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  április ( 1 )
  • ►  2016 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  augusztus ( 1 )
  • ►  2015 ( 13 )
    • ►  augusztus ( 2 )
    • ►  július ( 1 )
    • ►  június ( 3 )
    • ►  május ( 2 )
    • ►  április ( 1 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 2 )
  • ►  2014 ( 27 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 3 )
    • ►  október ( 3 )
    • ►  július ( 3 )
    • ►  június ( 4 )
    • ►  május ( 1 )
    • ►  április ( 2 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 5 )
  • ▼  2013 ( 48 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 16 )
    • ▼  október ( 21 )
      • Gordon Ramsay Part 1 : Kakukkfüves, fokhagymás kar...
      • Mandulás - Mézes piskótatallér
      • Egy kis ázsiai: Jucus teriyaki csirkéje
      • Csokis Keksz Szelet
      • Túrórudi desszert
      • Ropogós narancsos - fahéjas Elefántfül
      • Mire használjuk a Kínai kelt: Frankfurti ragú puly...
      • Őszi Mix- Mazsolás kuszkusz- Chilis almapüré- Tőke...
      • Házi Sajtkrém, hogy mindig legyen mit a kenyérre k...
      • Fehér csoki mázas Habcsók
      • Málnalekváros Bűnbeesés
      • A darált hús és a krumpli története: vagyis így ké...
      • A "tényleg öt perces vasárnapi csokisság"
      • A szőlő 3x
      • Vadas burgonya krokettel
      • Marcipán és Fondant virágok
      • Mandulás - citromos sütemény
      • Dobjunk össze valamit gyorsan, azaz Mozzarellás-Pa...
      • Mézes csirke, vegyes sült zöldséggel és fehérboros...
      • Házi sütésű mini amerikai fánk
      • A 'lássuk mi van itthon" challenge avagy túrós tés...
    • ►  szeptember ( 7 )
Copyright (c) 2010 Kitchen - Chicks . Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission .