skip to main | skip to sidebar

Oldalak

  • Főoldal
  • Levesek
  • Húsételek
  • Egytálételek
  • Saláták és Tészták
  • Halételek
  • Desszertek

Kitchen - Chicks

Főzzünk, együnk, lakjunk jól...

Mire használjuk a Kínai kelt: Frankfurti ragú pulykahusival

8:33 | Szerző: Unknown



 Imádom a Frankfurti levest, és innen jött az ötlet, hogy akár ebből ragut is csinálhatok. A kínai kel nagyon gyorsan megfő, így igazából megint nem kellett órákig állnom a konyhában, ami nagy öröm volt számomra. Már meg is kóstoltuk a párommal a kis művemet, és biztos, hogy hamarosan újra fogok csinálni, mert nagy sikere lett. Pulykahusit használtam, de bármivel behelyettesíthetitek, én abszolút nem zárkózom el a sertéstől sem, csak a párom néha finnyás.






Hozzávalók 4-6 személyre

600-1000 g pulykahús /lehet csirke, vagy sertés is/
1 db kínai kel
2-3 darab sárgarépa
1 fej vöröshagyma
3-4 db kisebb burgonya
virsli /ehhez nem írok mennyiséget, ti tudjátok menyire szeretetiek/ 
fokhagyma
só
bors
pirospaprika
őrölt kömény

Habaráshoz
liszt
tejföl




Apróra vágom a  vöröshagymát, és megdinsztelem. Beleteszem a fokhagymát is, majd megszórom sóval, borssal, őrölt köménnyel, és a pirospaprikával. Felöntöm egy kevés vízzel, hogy ne égjen oda az egész.
Rádobom a hagymára a felkockázott krumplit, sárgarépát, és a csíkokra vágott kínai kelt. Éppen csak annyi vizet öntök rá, hogy ellepje. Körülbelül egy jó fél óra latt puhára párolódik minden. 

A pulykahusit felkockázom, és amíg a zöldségek főnek, megpirítom egy magas falú serpenyőben, majd letakarom, és hagytam, hogy a saját levében puhára párolódjon.

Amikor már majdnem készen vannak a zöldségek hozzáadom a felkarikázott virslit is, és elkészítem a habarást. 



2dl tejfölhöz három evőkanál lisztet teszek, és felöntöm annyi forró vízzel, hogy csomómentesen el tudjam keverni. Aztán az egészet beleöntöm a kínai keles zöldséges raguba. Az egészet összekeverem a pulykahusival, és rizst főzök hozzá. Ugye, hogy könnyű volt? :)





Jó étvágyat hozzá! :)

@Eszter



0 megjegyzés
0 Responses

« Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés »
Feliratkozás: Megjegyzések küldése ( Atom )

Címkék

  • "Paprikás csirke"
  • 1. Alma szerda
  • 1. Pohárkrém
  • 2. Alma szerda
  • 2. Pohárkrém
  • Amerikai palacsinta
  • Ananászos muffin
  • Ázsiai konyha
  • Banános Bonbon
  • csicseriborsó
  • Csíkos piskótatorta
  • csirke
  • egytálétel
  • Gordon Ramsay
  • Gyors Brownies
  • Gyors egytálétel
  • Gyors tészta
  • Gyors torta
  • Gyors vacsora
  • Gyors vacsora 2
  • Gyors vacsora 3
  • Hipergyors desszert
  • I love Nutella!
  • indiai
  • Judit kerüli a cukrot a desszertjeiben!
  • káposzta
  • Karácsonyi menü 1
  • Karácsonyi menü 2
  • Karácsonyi menü 3
  • Karácsonyi muffin
  • Karácsonyi torta 1
  • Karácsonyi torta 2
  • Krémleves
  • Leveles tésztás süti
  • máj
  • marhahússal
  • mediterrán
  • Paleo 1.
  • Paradicsom
  • párolt zöldség
  • pulyka
  • Ropogós narancsos süti
  • Sajtkrém tejfölből
  • saláta
  • Saláta 2.
  • Saláta 3.
  • Saláta 4.
  • Saláta 5.
  • Saláta 6.
  • Saláta 7.
  • Saláta 8.
  • spenót
  • Sütőporos pogácsa
  • Tészta
  • Tortadekoráció
  • Vasárnapi csemege
  • Vegetáriánus 1.
  • Vegetáriánus 2.
  • Vegetáriánus 3.
  • Vendégváró vacsora
  • Villámgyors sütemény

Rólam

Unknown
Teljes profil megtekintése

Facebook

https://www.facebook.com/Kitchen-Chicks-Blog-605378972846112/?fref=ts

Bejegyzések

  • ►  2017 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  április ( 1 )
  • ►  2016 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  augusztus ( 1 )
  • ►  2015 ( 13 )
    • ►  augusztus ( 2 )
    • ►  július ( 1 )
    • ►  június ( 3 )
    • ►  május ( 2 )
    • ►  április ( 1 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 2 )
  • ►  2014 ( 27 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 3 )
    • ►  október ( 3 )
    • ►  július ( 3 )
    • ►  június ( 4 )
    • ►  május ( 1 )
    • ►  április ( 2 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 5 )
  • ▼  2013 ( 48 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 16 )
    • ▼  október ( 21 )
      • Gordon Ramsay Part 1 : Kakukkfüves, fokhagymás kar...
      • Mandulás - Mézes piskótatallér
      • Egy kis ázsiai: Jucus teriyaki csirkéje
      • Csokis Keksz Szelet
      • Túrórudi desszert
      • Ropogós narancsos - fahéjas Elefántfül
      • Mire használjuk a Kínai kelt: Frankfurti ragú puly...
      • Őszi Mix- Mazsolás kuszkusz- Chilis almapüré- Tőke...
      • Házi Sajtkrém, hogy mindig legyen mit a kenyérre k...
      • Fehér csoki mázas Habcsók
      • Málnalekváros Bűnbeesés
      • A darált hús és a krumpli története: vagyis így ké...
      • A "tényleg öt perces vasárnapi csokisság"
      • A szőlő 3x
      • Vadas burgonya krokettel
      • Marcipán és Fondant virágok
      • Mandulás - citromos sütemény
      • Dobjunk össze valamit gyorsan, azaz Mozzarellás-Pa...
      • Mézes csirke, vegyes sült zöldséggel és fehérboros...
      • Házi sütésű mini amerikai fánk
      • A 'lássuk mi van itthon" challenge avagy túrós tés...
    • ►  szeptember ( 7 )
Copyright (c) 2010 Kitchen - Chicks . Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission .