skip to main | skip to sidebar

Oldalak

  • Főoldal
  • Levesek
  • Húsételek
  • Egytálételek
  • Saláták és Tészták
  • Halételek
  • Desszertek

Kitchen - Chicks

Főzzünk, együnk, lakjunk jól...

Dobjunk össze valamit gyorsan, azaz Mozzarellás-Paradicsomos csirkemell padlizsánkrémmel

12:23 | Szerző: Unknown


Ha hét közben főzök, akkor általában egy nagyon gyors, viszonylag egyszerű vacsit kreálok, gyors vásárlás és az útközbeni fejben megkomponálás után. Ma késő délután értem haza, ahogy beléptem az ajtón szinte azonnal bedobtam a padlizsánokat a sütőbe, és amíg sültek, közben hozzá is láthattam a csirkéhez. 



Így készült tehát ez a könnyű egészséges recept: 

Mozzarellás-Paradicsomos csirkemell padlizsánkrémmel 



Mozarrellás-Paradicsomos csirkemell sütőben


Hozzávalók:

- 50dkg csirkemellfilé
- 3db nagyobb paradicsom (én fürtös paradicsomot vettem)
- 20dkg mozzarella (mivel nagyon szeretem a füstölt sajtokat, ebből is ezt a fajtát választottam)
- só, bors (én sóhelyettesítőt használtam)





Előkészületek:

Felszeleteltem a csirkemellet és a paradicsomot. A csirkemelleket sóztam  borsoztam és félretettem.



Elkészítés:


Egy üveg tepsi aljára tettem a csirkemellet, rá a karikára vágott paradicsomot és végül a reszelt mozzarellát. Bedugtam a sütőbe kb 180 fokra és 20 perc után ránéztem. Kicsit feljebb vettem a gázt, 220 fokra és addig sütöttem, amíg a sajt szép pirosra sült. A csirke sokszor vizet ereszt, ettől nem kell megijedni fel lehet vágni és kiemelni minden probléma nélkül.



Padlizsánkrém jucusítva:


Hozzávalók:

- 3db padlizsán
- 1db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors  (szintén sóhelyettesítővel készült)
- pici citromlé
Leszedem a héját




Előkészítés:

A padlizsánokat a sütőben nagyon puhára sütöttem és meghámoztam. Felaprítottam a hagymát és az fokhagymát. Mivel nyersen kerülnek bele, így nagyon nagyon apróra kell vágni. Ha valaki nem szereti a nyers hagymát, olajon meg is fonnyaszthatja.


Elkészítés:

A meghámozott padlizsánokat először késsel felvágtam, utána villával tovább törtem/krémesítettem. Beletettem a hagymát, sót, borsot és az olajat. Ízlés szerint egy kis citromlével lehet pikánsabbá tenni. Én körülbelül egy mokkáskanálnyit tettem bele.







Ugye milyen egyszerű volt?


Jó étvágyat kívánok hozzá!


@Jucus


0 megjegyzés
0 Responses

« Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés »
Feliratkozás: Megjegyzések küldése ( Atom )

Címkék

  • "Paprikás csirke"
  • 1. Alma szerda
  • 1. Pohárkrém
  • 2. Alma szerda
  • 2. Pohárkrém
  • Amerikai palacsinta
  • Ananászos muffin
  • Ázsiai konyha
  • Banános Bonbon
  • csicseriborsó
  • Csíkos piskótatorta
  • csirke
  • egytálétel
  • Gordon Ramsay
  • Gyors Brownies
  • Gyors egytálétel
  • Gyors tészta
  • Gyors torta
  • Gyors vacsora
  • Gyors vacsora 2
  • Gyors vacsora 3
  • Hipergyors desszert
  • I love Nutella!
  • indiai
  • Judit kerüli a cukrot a desszertjeiben!
  • káposzta
  • Karácsonyi menü 1
  • Karácsonyi menü 2
  • Karácsonyi menü 3
  • Karácsonyi muffin
  • Karácsonyi torta 1
  • Karácsonyi torta 2
  • Krémleves
  • Leveles tésztás süti
  • máj
  • marhahússal
  • mediterrán
  • Paleo 1.
  • Paradicsom
  • párolt zöldség
  • pulyka
  • Ropogós narancsos süti
  • Sajtkrém tejfölből
  • saláta
  • Saláta 2.
  • Saláta 3.
  • Saláta 4.
  • Saláta 5.
  • Saláta 6.
  • Saláta 7.
  • Saláta 8.
  • spenót
  • Sütőporos pogácsa
  • Tészta
  • Tortadekoráció
  • Vasárnapi csemege
  • Vegetáriánus 1.
  • Vegetáriánus 2.
  • Vegetáriánus 3.
  • Vendégváró vacsora
  • Villámgyors sütemény

Rólam

Unknown
Teljes profil megtekintése

Facebook

https://www.facebook.com/Kitchen-Chicks-Blog-605378972846112/?fref=ts

Bejegyzések

  • ►  2017 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  április ( 1 )
  • ►  2016 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  augusztus ( 1 )
  • ►  2015 ( 13 )
    • ►  augusztus ( 2 )
    • ►  július ( 1 )
    • ►  június ( 3 )
    • ►  május ( 2 )
    • ►  április ( 1 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 2 )
  • ►  2014 ( 27 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 3 )
    • ►  október ( 3 )
    • ►  július ( 3 )
    • ►  június ( 4 )
    • ►  május ( 1 )
    • ►  április ( 2 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 5 )
  • ▼  2013 ( 48 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 16 )
    • ▼  október ( 21 )
      • Gordon Ramsay Part 1 : Kakukkfüves, fokhagymás kar...
      • Mandulás - Mézes piskótatallér
      • Egy kis ázsiai: Jucus teriyaki csirkéje
      • Csokis Keksz Szelet
      • Túrórudi desszert
      • Ropogós narancsos - fahéjas Elefántfül
      • Mire használjuk a Kínai kelt: Frankfurti ragú puly...
      • Őszi Mix- Mazsolás kuszkusz- Chilis almapüré- Tőke...
      • Házi Sajtkrém, hogy mindig legyen mit a kenyérre k...
      • Fehér csoki mázas Habcsók
      • Málnalekváros Bűnbeesés
      • A darált hús és a krumpli története: vagyis így ké...
      • A "tényleg öt perces vasárnapi csokisság"
      • A szőlő 3x
      • Vadas burgonya krokettel
      • Marcipán és Fondant virágok
      • Mandulás - citromos sütemény
      • Dobjunk össze valamit gyorsan, azaz Mozzarellás-Pa...
      • Mézes csirke, vegyes sült zöldséggel és fehérboros...
      • Házi sütésű mini amerikai fánk
      • A 'lássuk mi van itthon" challenge avagy túrós tés...
    • ►  szeptember ( 7 )
Copyright (c) 2010 Kitchen - Chicks . Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission .