Nem tudom ki hogy van vele, de a karácsonyi háromnapos megállás nélküli evés ivás után, nekem kifejezetten jól esik valami könnyű ebéd. Ráadásul annyit voltam a konyhában az ünnepi készülődés miatt, hogy szinte megkönnyebbültem, amikor nagyjából 15-20 perc alatt elkészítettem az ebédünket.
Hozzávalók
400g csirkemell
1 fej jégsaláta
1 doboz koktél paradicsom
100g baby spenót
1-2 zöldalma
1-2 zöldalma
ribizli
egy marék dió
feta sajt /én tehéntejest használtam/
Öntet
olaj
só
citrom
A csirkemellet egy kis kocka vaj társaságában egyesével fóliába csomagoltam, és betettem a sütőbe, olyan 15-20 percre.
Mialatt
a csirke sült, felszeleteltem a megmosott jégsalátát, és összekevertem a
koktélparadicsommal, a spenót levelekkel, a ribizlivel és az almával.
A fetasajtot rámorzsoltam a tetejére. Ez a saláta egyszerre lesz savanykás a ribizlitől és az öntettől, de kicsit édeskés a paradicsomtól, és üdvözítően sós a fetától.
A fetasajtot rámorzsoltam a tetejére. Ez a saláta egyszerre lesz savanykás a ribizlitől és az öntettől, de kicsit édeskés a paradicsomtól, és üdvözítően sós a fetától.
Az öntet nagyon egyszerű, és nem csak erre az egy salátára használható.
4
ek olíva olajat keverj össze egy egész citrom kifacsart levével és egy
csipet sóval. Ha kevésnek találod a dresszinget, akkor keverj egy újabb
adagot, de igazából a salátának csak meg kell mártóznia a dresszingben,
nem kell állnia az öntetnek rajta.
Amikor
kész a csirke apró kis darabokra vágom, és belekeverem a salátába.
Tányérokra szervírozom a salátát, meglocsolom az öntettel, és a durvára
vágott diót is rászórom a tetejére.
És ennyi volt, már lehet is enni, és az egész nem tartott tovább 20 percnél.
Jó étvágyat!
@Eszter