skip to main | skip to sidebar

Oldalak

  • Főoldal
  • Levesek
  • Húsételek
  • Egytálételek
  • Saláták és Tészták
  • Halételek
  • Desszertek

Kitchen - Chicks

Főzzünk, együnk, lakjunk jól...

Sörös marharagú

6:22 | Szerző: Unknown


A pörkölt és a ragú /stew/ között a legszembetűnőbb különbség, hogy az egyikben van zöldség is. Bár az angol nyelvterületeken legtöbbször a mi pörköltünket stew vagyis ragú fordításban lehet viszontlátni a különböző szakácskönyvekben, a két étel mégsem ugyanaz. Én most a marharagú olyan változatát készítettem el, amihez világos sört használtam, és került bele egy kis mustár is. Bár alapvetően nem szeretek hosszú ideig a konyhában rostokolni, és ennek az ételnek a főzési ideje majdnem 2 óra, a végeredmény megéri.  Mondanom sem kell nem igazán maradt belőle másnapra...




Hozzávalók



800-1000g marhahús
4-5 db sárgarépa
1 db póréhagyma
1 fej vöröshagyma
2-3 db zellerszár
2-3 ek mustár
500ml világos sör
barna gomba 
piros paprika
só, bors
olaj
vaj


Első lépésben a vöröshagymát felszeletelem, aztán egy kevés olajon megdinsztelem, sózom és borsozom, majd, amikor már szép üveges, vagyis áttetsző, akkor rászórom a pirospaprikát, és gyorsan elkeverem vele.
Én ilyenkor egy pici vizet is szoktam rá önteni, hogy elkerüljem azt, hogy a pirospaprika odaégjen.
A marhahúst kockákra vágom, és ráteszem a hagymára, majd szép kérget sütök rá, és a húsból kifőtt lében fedő alatt párolom legalább 30-40 percen át. Ha kevésnek találjátok a folyadékot, akkor öntsetek rá egy kis vizet.
Eddig a dolog úgy néz ki, mint egy ízletes magyar pörkölt. De ez még csak a kezdet.

A zöldségeket megpucolom, és felkarikázom. A zellerszárat nem szoktam kis darabokra vágni, mert a párom nem igazán barátkozott meg vele /így könnyebben eltávolíthatja a tányérjából/, az íze kell a raguba, de nem muszáj utána megenni.A gombát érdemes négybe vágni, és nem karikára, hogy ne főjön szét majd teljesen.

Amikor a hús már legalább 40 perce fő, akkor egy kicsit kiveszem az edényből, de csak egy pár percre.
2 ek. Vajat teszek az edénybe, és a gomba kivételével minden zöldséget beleteszek. Nem kell sokáig pirítani a zöldséget, elég neki egy pár perc. Ezután visszateszem a húst is az edénybe, és az egészet felöntöm a sörrel, és hozzáadom a 3 ek mustárt. Fedő alatt közepes fokozaton legalább 1 órán át főzőm.


Ha szükséges pótolom a folyadékot, akár sörrel, is lehet, de én inkább a vizet javasolnám. Az 500ml sör éppen elég ízt fog adni a ragunak.

Amikor a ragút már másfél órája főztem, beletettem a negyedekbe vágott barna gombát.



 Már csak annyi ideig kellett főznöm, míg a gomba is készen lett, mert másfél óra alatt a hús már kellőképpen megpuhult.
A póréhagyma teljesen belefőtt a szaftba, és egy kicsit be is sűrítette.

Köretként zsemlegombócot, rizst vagy főtt krumplit ajánlok hozzá. A hús omlós lesz a sörnek és a hosszú főzési időnek köszönhetően. A tálalás után már nincs más dolgotok, minthogy bezsebeljétek a sok dicséretet.




Jó étvágyat!



@Eszter

0 megjegyzés
0 Responses

« Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés »
Feliratkozás: Megjegyzések küldése ( Atom )

Címkék

  • "Paprikás csirke"
  • 1. Alma szerda
  • 1. Pohárkrém
  • 2. Alma szerda
  • 2. Pohárkrém
  • Amerikai palacsinta
  • Ananászos muffin
  • Ázsiai konyha
  • Banános Bonbon
  • csicseriborsó
  • Csíkos piskótatorta
  • csirke
  • egytálétel
  • Gordon Ramsay
  • Gyors Brownies
  • Gyors egytálétel
  • Gyors tészta
  • Gyors torta
  • Gyors vacsora
  • Gyors vacsora 2
  • Gyors vacsora 3
  • Hipergyors desszert
  • I love Nutella!
  • indiai
  • Judit kerüli a cukrot a desszertjeiben!
  • káposzta
  • Karácsonyi menü 1
  • Karácsonyi menü 2
  • Karácsonyi menü 3
  • Karácsonyi muffin
  • Karácsonyi torta 1
  • Karácsonyi torta 2
  • Krémleves
  • Leveles tésztás süti
  • máj
  • marhahússal
  • mediterrán
  • Paleo 1.
  • Paradicsom
  • párolt zöldség
  • pulyka
  • Ropogós narancsos süti
  • Sajtkrém tejfölből
  • saláta
  • Saláta 2.
  • Saláta 3.
  • Saláta 4.
  • Saláta 5.
  • Saláta 6.
  • Saláta 7.
  • Saláta 8.
  • spenót
  • Sütőporos pogácsa
  • Tészta
  • Tortadekoráció
  • Vasárnapi csemege
  • Vegetáriánus 1.
  • Vegetáriánus 2.
  • Vegetáriánus 3.
  • Vendégváró vacsora
  • Villámgyors sütemény

Rólam

Unknown
Teljes profil megtekintése

Facebook

https://www.facebook.com/Kitchen-Chicks-Blog-605378972846112/?fref=ts

Bejegyzések

  • ►  2017 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  április ( 1 )
  • ►  2016 ( 2 )
    • ►  október ( 1 )
    • ►  augusztus ( 1 )
  • ►  2015 ( 13 )
    • ►  augusztus ( 2 )
    • ►  július ( 1 )
    • ►  június ( 3 )
    • ►  május ( 2 )
    • ►  április ( 1 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 2 )
  • ▼  2014 ( 27 )
    • ▼  december ( 4 )
      • Citrom öntetes saláta ribizlivel
      • Passion fruit-os és narancsos pohárkrém
      • Sörös marharagú
      • Cottage Cheese saláta
    • ►  november ( 3 )
    • ►  október ( 3 )
    • ►  július ( 3 )
    • ►  június ( 4 )
    • ►  május ( 1 )
    • ►  április ( 2 )
    • ►  március ( 2 )
    • ►  január ( 5 )
  • ►  2013 ( 48 )
    • ►  december ( 4 )
    • ►  november ( 16 )
    • ►  október ( 21 )
    • ►  szeptember ( 7 )
Copyright (c) 2010 Kitchen - Chicks . Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission .