Szerelmem
a cottage cheese nevű termékkel már jó sok évvel ezelőtt kezdődött.
Kíváncsiságból kóstoltam meg az akkori munkahelyemen, ahol elkezdtük árulni, és
rájöttem, hogy ez valami olyasmi, amit én nagyon fogok szeretni. A cottage
cheese-t sokszor fordítják túrónak, és az angol nyelvterületen élő emberek
számára nagyjából valóban a túró funkcióját tölti be. De azért ez még sem túró,
azt hiszem egy kicsit több annál. A készítés során a cottage cheese-t
lecsapolják, de nem préselik ki, így benne marad a tejsavó egy része, és
szabályos kis gömb alakú friss sajtdarabok keletkeznek, amiknek nagyon enyhe az
ízé.
Édesen
és sósan egyaránt fogyasztható. Kiváló a zöldségmártogatós alapanyagaként, vagy
éppen desszert készítésére is. Én most a salátámhoz használtam fel, és igazán
mondhatom, hogy szinte megkoronázta a zöldségek amúgy is fenséges ízét!
Hozzávalók
1
db fejes saláta
3-4
db újhagyma
200g zöld hüvelyű bab
2db
alma /lehetőleg édes/
400g
csirkemell
fokhagyma
1 nagy doboz cottage cheese
Legelső
lépésben a zöldbabot teszem fel párolódni egy kis vajon, és belekarikázom a
fokhagymát is. Én legalább 4-5 gerezdet szoktam használni, de ezt mindenki
ízlésére bízom.
A
csirkemellet felkockázom, és egy kis olívaolajon megsütöm, de most nem hagyom
megpirulni, csak éppen addig sütöm, amíg készen nem lesz, hogy szép világos
színe maradjon.
A
fejes salátát megmosom, aztán amennyire csak tudom, kinyomom belőle a vizet.
Igen továbbra sincs zöldségcentrifugám, és még mindig vágyom rá… Az újhagymát
is felkarikázom, és a megpucolt almát is felkockázom, majd a fejes salátával
együtt egy nagy tálba teszem. A salátát lehet vágni, vagy tépkedni is, ki hogy
szereti.
Az
almából érdemes édesebb fajtát választani, hogy ellensúlyozza a salátát és a
hagymát. Ne féljetek keverni a sós, édes esetleg csípős ízeket.
Amikor a zöldbab megpárolódott, és a csirke is készen van, akkor az egészet összekeverem a feldarabolt zöldségekkel, és a tétjére halmozom a cottage cheese-t. Egy picit megsózom, és már lehet is tálalni, esetleg még egy szelet pirítós is jóleshet hozzá. ;)
Jó étvágyat!
@Eszter