Néha /nem túl sokszor/ elfog a vágy, hogy valami különlegességet tegyek az asztalra. Nyilván minden étel, ami a kezem alól kerül ki nagyon finom, legalábbis szeretném ezt hinni, mégis igyekszem úgy lavírozni a gasztronómiában, hogy semmi furcsasággal ne próbáljam igénybe venni a párom és saját ízlelőbimbóit. Most azonban merész szerettem volna lenni, így felcsaptam egy főzős magazint, ötlet után kutatva, és aztán ráleltem erre a hagyományos karibi ételre. A darált marhahús mellett, főtt tojás, olíva bogyó, és még mazsola is megfér, ráadásul mindezt egy csodaszép salátalevélbe göngyölve kell tálalni. Különleges? Nekem az, és ezért meg is próbáltam, nem csalódtam, bátran ajánlom mindenkinek, aki vágyik egy kis újdonságra.
Hozzávalók
4-6 személyre
750g darált marhahús
1-1,5dl száraz vörösbor
1 fej vöröshagyma
1 kis konzerv csemege kukorica /ez csak azért került bele, mert volt itthon, és el szerettem volna használni, az eredeti receptben nincsen benne/
3-4 gerezd fokhagyma
3 nagyobb paradicsom
1/2 csésze arany mazsola
2-3 főtt tojás
zöld olíva tetszés szerint /akár el is hagyható/
friss koriander /szárított is jó lesz, ha csak az van/
1 fej saláta
Az étel egyszerűsége abban rejlik, hogy csak felszeletelsz, vagy kockázol mindent, aztán egyetlen serpenyőben megfőzöd. ;)
Első lépésben felszeleteltem a vöröshagymát, és megdinszteltem, majd rádobtam a darált marhahúst, és mikor már eléggé megpirult, akkor felöntöttem a vörösborral, és fedő alatt pároltam.
Közben a mazsolát beáztattam, hogy finom puha legyen, éppen elég a főzési idő kezdetekor beáztatni, mert mire az életebe kerül, már finom puha lesz.
A tojásokat is feltettem főni, de ugyebár, nem kell sok idő, hogy tökéletes főtt tojást kapjunk, én mondjuk olyan 10 percig szoktam benne hagyni a forrásban lévő vízben.
Az olívát, a kockára vágott paradicsomot, és a kukoricát, valamint a mazsolát csak akkor adom hozzá a husihoz, amikor már kész közeli állapotban van, mert a paradicsomból nem lecsót szeretnék főzni, és jó lenne, ha rá lehetne harapni. Amikor a marhahús megfőtt, akkor hozzákeverem az apróra vágott főtt tojást, és már nincs más dolgom, mint a salátalevélre halmozni. Igen bele kéne tekernem, de ezúttal nem voltam elég ügyes, hozzáteszem így is nagyon finom volt. Aki tudja, az tekerjen. :)
Frissen sült sült burgányát kínáltam mellé, és bezsebeltem az elismerést, és a hálapuszikat.
Jó étvágyat!
@Eszter