Annyira kívántam az édeset és a sósat is, hogy megszületett a fejemben ez a könnyedén elkészíthető finomság. A barack édessége nagyszerűen harmonizált a feta sajt sós ízével, és a csirke meg a rizs már csak ráadás volt. Ez egy proteinben gazdag nem túl kalóriadús étel, és... na igen, méz is van benne... Tudjátok mit, egy kis kényeztetést mindenki megérdemel! Szóval ez ismét egy gyorsan és könnyedén elkészíthető étel, mert még mindig nem szeretek órákig a konyhában állni, főleg nem ebben a melegben /meglepő, hogy Írországban is kánikula van/ van benne elegendő protein, és az ízvilága különlegesen változatos. Kipróbáljátok?
Hozzávalók
4 személyre
500g csirkemell
1 barack konzerv vagy 3-4 db friss barack
2 bögre rizs
1 feta sajt
3-4 ek natúr joghurt
juharszirup vagy méz
só, bors
újhagyma
Először is le kell szögeznem, hogy, amit én feta sajtnak hívok, az igazából a Görögök szerint nem is létezik, ugyanis én csakis a tehéntejes sajtot eszem meg, ha "fetáról" van szó. De ugyebár a rendes feta eredetileg kecske tejes, illetve juh és tehéntej keverékéből készül. Hát őszintén szólva egyikkel sem kerültem közelebbi barátságba, miután megkóstoltam őket.
Szóval nevezzük az általam használt fetát inkább sós saláta sajtnak. :)
Első lépésben lemostam a szirupot a barackokról/ igen konzerveset használtam/, majd felszeleteltem őket. A csirkemellet nagyjából készre pirítottam, és csak azután adtam hozzá a barackot. Nagyjából 2-3 evőkanálnyi juharszirupot csurgattam rá.
Nem szerettem volna, ha esetleg szétesik a gyümölcs, így ezt olyan nagyon sokáig már nem főztem.
Tipp
*Ha valaki azt szeretné, hogy legyen egy kis
szaftja is a húsnak, akkor, öntsön rá valamennyit a konzerv levéből, de
ez esetben a juharszirupot vagy mézet már ne használja, mert így is
eléggé édes lesz.*
A két bögre rizst 4 bögre vízben feltettem főni, majd mikor készen lett, összekevertem a felkockázott fetasajttal, és az apróra vágott újhagymával, majd ráöntöttem a 3 evőkanálnyi natúr joghurtot is. Ennyi volt az egész. Ugye, hogy gyorsan ment? :)
Ezután már csak tálalnom kellett, és élvezni a zamatos barackot és a finom sós sajt egyvelegét.
Jó étvágyat!
@Eszter