Ezt a salátát egy magazinban láttam, és egy kicsit módosítottam rajta, mert nem minden volt itthon, amit a recept kért. Bevallom, hogy kicsit aggódtam, hogy milyen íze lesz, de a végeredmény várakozáson felülit kapott. Azért némi csalódás is ért. Én még nem igazán ettem baby spenótot, csak szendvicsben, és akkor azt grillezték, szóval izgatottan kóstoltam meg a levelet... Aminek mint kiderült tényleg levél íze van, még csak egy kicsit se hajaz a spenótra, de azért így is jó volt.
Hozzávalók
400g pulykamell v csirkemell
1/2 zacskó baby spenót levél
1 lila hagyma
1 doboz koktél paradicsom
1 konzerv ananász
1-2 gerezd fokhagyma
narancslé
fehérbor ecet
édes chilli szósz
A pulykamellet felkockáztam és olívaolajon jól lepirítottam. Ezt most nem ízesítettem semmi mással, csak sóval és borssal, mert a saláta önmagában is eléggé pikáns lesz, így nem kellett még a husit is feltúrbózni.
A lila hagymát félbe vágtam, és szép vékony csíkokra szeleteltem. A koktél paradicsomot csak ketté vágtam, nem kell ennél apróbbra. A spenót levelet lemostam, és aztán lecsurgattam. Ekkor eszembe jutott, milyen jó lenne, ha lenne olyan zöldség centrifugám, de, amikor ezt megemlítettem a páromnak, akkor a már van elég mindened a konyhában nézést kaptam tőle. :) Szóval szépen megszárítgattam a spenót leveleket, amennyire ez tőlem tellett, és lecsipegettem a szárait, mert az egy dolog, hogy levelekkel tömöm a párom, de aszárát már nem hajlandó megenni.
A fél konzerv ananászt is hozzátettem, és az egészet összeforgattam.
Ezután jött a kihívás. Rávettem magam, hogy igenis megcsináljam az öntetet, bármennyire is furcsán hangzott, az összetevők leírása alapján...
Szóval az ananász konzerv másik felét beledobtam a turmixgépbe, ehhez jött kettő gerezd fokhagyma /jól olvassátok fokhagyma/ 4 ek. narancslé, 2 ek. fehérbor ecet, 2 ek. édes chilli szósz. Az édes chilli volt a módosítás, mert eredetileg már nem is emlékszem mit kellett volna beletenni, de nem volt itthon, és mindenfélét azért én sem vagyok hajlandó megvenni.
Egy narancsos színű, kissé foghagymás édeskés öntet lett a végeredmény, ami meglepően jól ment a salátához, és tényleg viccen kívül finom volt. Szóval bátran ki lehet próbálni, de aki, nem biztos a dologban, az találjon ki hozzá egy ennél egyszerűbbet. :)
A saláta készen lett, és igen, a párom kétszer is evett belőle!
Jó étvágyat!
@Eszter