Folytatódik a salátás időszakom, de bár a párom kézzel-lábbal hadakozott - hozzáteszem a végén olyan élvezettel ette, mint Bud Spencer a hagymás babot-, ezt a fajta lencsés finomságot, én nem tudtam elképzelni szárnyassal, szóval maradt a nagyon fincsi, és "diétás" sertéskaraj. Senki ne ijedjen meg, ezt bizonyára csirkével, pulykával is ugyanolyan élvezet lesz megenni, csak nekem valahogy nem igazán passzol hozzá más. De végül is a lényeg a saláta volt, ami megint pillanatok alatt készen volt, és gyakorlatilag alig kellett hozzá valami. :)
Hozzávalók
500g sertéskaraj
300g száraz lencse /lehet zöld vagy barna is, ez nem számít/
3-4 db paradicsom nagyságtól függően
1 fej lila hagyma
snidling
snidling
fokhagyma
babérlevél
só, bors
olíva olaj
A kezdésnél mindjárt érdemes volt elgondolkoznom rajta, hogy áztassak vagy ne... Nem áztattam, mert azt szerettem volna, ha a lencse salátában rágni kell majd a lencsét, és nem mállik szét a számban, mint, amikor főzeléknek főzzük meg.
Szóval a 300g lencsémet egy fej fél fokhagymával és jó pár babérlevéllel feltettem főni és 20 percre magára hagytam. Annál tovább nem kell főzni.
Közben összevágtam a paradicsomot, és lila hagymát, valamint felkockáztam a sertéskarajt.
A husit egy kis olíva olajon jó alaposan lepirítottam, sóztam borsoztam, és még egy kis pirospaprikát is megengedtem magamnak.
A lencsét leszűrtem, és hagytam, hogy egy kicsit kihűljön. Fontos megjegyeznem, hogy ezt a salátát hidegen és melegen fogyasztva is ajánlom.
A paradicsomos hagymás keveréket összedolgoztam a lencsével, és az egészet meglocsoltam egy kis olíva olajjal, amibe előzőleg egy jó adag zúzott foghagymát kevertem. A tetejét megszórtam egy kis snidlinggel, és voilà! Ennyi lenne a történet, a végeredmény pedig nagyon, de nagyon finom volt.
Jó étvágyat!
@Eszter