A gombás ételek elkészítése mindig nagy
áldozattételnek számít részemről, mert én egyáltalán nem szeretem a gombát. De
a párom imádja, így, hogy a kedvében járjak időről-időre meglepem valami
finomsággal. Ehhez az ételhez ilyen helyes /valójában a külsejével nincs
gondom, csak az ízével/ apró szemű gombát használtam, mert így nem kellett
feldarabolni, és könnyedén ki tudtam szedni az én tányéromból...
Ezt a fogást gyorsan ellehet készíteni, nincsen benne semmi bonyolult, mégis a végén úgy fog kinézni a tányérra halmozott finomság, mintha egy Michelin csillagos étterem séfje kreálta volna.
Ezt a fogást gyorsan ellehet készíteni, nincsen benne semmi bonyolult, mégis a végén úgy fog kinézni a tányérra halmozott finomság, mintha egy Michelin csillagos étterem séfje kreálta volna.
Hozzávalók
400g csirkemell
1 doboznyi gomba (apró szemű az ideális, de ehhez nem muszáj ragaszkodni)
2-3 db újhagyma (nyugodtan használhattok egy fél fej vöröshagymát is helyette)
kockázott bacon
1/2 húsleves
150ml tejföl vagy tejszín
liszt
curry por
Miután a csirkemell kapott egy szép színt, felöntöttem a húslevessel, és beleraktam az edénybe a megtisztított gombát is.
A csirke hamar megpuhul, és a gombának sem kell olyan sok idő, szóval nem kell órákig ott állni a tűzhely felett. ha túlságosan elforrna a víz a csirke alól, akkor pótoljátok, mert végül ebből fogjátok készíteni a szószt.
Amikor minden puhára főtt, kiszedtem a csirkét és a gombát a baconnel együtt egy tálba. Ez az egyetlen hátránya ennek az ételnek, hogy utána lesz mit mosogatni...
A visszamaradt húslevest, amibe belefőtt a csirke finom zamatos íze, besűrítettem szósznak. Egy külön kis tálban elkészítettem a habarást, egy kis liszt olyan 2+ 1/2 kanálnyi, és a curry por (erre azért nem írok mennyiséget, mert mindenki máshogyan szereti, én nem akartam túl sötétre színezni a szószt).
Erre jött a tejszín, és a hőkiegyenlítés céljából mertem rá egy kis hús lét is, majd összekevertem, és az egészet beleöntöttem az edényben lévő még forró levesbe.
A hőkiegyenlítést ne hagyjátok el, különben összecsomósodhat a habarás, amikor beleöntöttek a levesbe.
Pár percnyi kevergetés után a szósz besűrűsödik, és már nincs más hátra csak a tálalás.
Jó étvágyat!
@Eszter