Ma kezdődött el Magyarországon az Alma szerda nevű kezdeményezés, és ezért úgy gondoltam, hogy stílusosan egy almás étellel rukkolok elő. Egy gyorsan elkészíthető saláta mellett döntöttem, mert továbbra sincs időm, és erőm sem, hogy több fogásos szupermenüvel szolgáljak a páromnak, de miután elfogyasztottuk rostdús és vitaminokban gazdag étkünket, egy panasz szó sem hagyta el a száját.
Az Alma szerdáról szóló cikket itt találod: Mentsd meg az országot almaevéssel...
Hozzávalók
1 kis fej fehér káposzta
2 db sárgarépa
1/2 kígyóuborka
3-4 újhagyma
2 db zöld héjú alma /én granny smith almát használtam/
bacon
natúr joghurt
méz
Első lépésben a bacont pirítottam meg egy kis olíva olajon, majd mikor készen lett félretettem egy tálba, és fóliával letakartam.
A káposztát vékony csíkokra szeleteltem, a sárgarépát lereszeltem, az uborkát és az újhagymát felkockáztam, illetve felkarikáztam.
Az almát magházát egy huszáros vágással eltávolítottam, majd kis darabkora vágtam. Szándékosan nem pucoltam meg, gyerekkorom, mindig azt hallottam, hogy a héjában van a vitamin. :)
Só nem kell a salátára, mert ott van még a pirított bacon, ami elegendő sót tartalmaz.
Összeforgattam a zöldségeket és az almát egy keverőtálban, majd ráöntöttem a natúr joghurtot, és kettő evőkanál mézet csorgattam rá, és az egészet jó alaposan összemixeltem.
Pirított csirkecsíkok mellé szervíroztam a salátát, és a tetejére rászórtam a bacont. A csirke nem feltétlenül szükséges hozzá, önállóan is megállja a helyét a saláta.
Jó étvágyat!
@Eszter