Elkapott a karácsonyi hangulat, így úgy döntöttem a szokásos kakaós muffinomat kicsit félturbózóm egy kis aszalt gyümölccsel. És extraként igazi karácsonyi díszítést csináltam hozzá.
Hozzávalók
160g liszt
120g Rama
120g kristálycukor
2 tojás
1 cs sütőpor
100-150g aszalt gyümölcs
2-3 ek kakaópor /cukrozatlan/
Díszítés
1/2 tábla fehér csokoládé
marcipán vagy fondant
piros, zöld ételfesték
A vajat felolvasztottam, és hozzáadtam a liszthez, cukorhoz, sütőporhoz, és a felvert tojásokhoz. Robotgéppel pár perc alatt krémes masszát kevertem belőle, majd beleszórtam az aszalt gyümölcsöt. Ha nem kaptál bogyós gyümölcsöt, akkor érdemes apróra vágni. Én áfonyát, arany mazsolát, ananászt, és sima mazsolát használtam.
Tipp
*A fahéjas muffin is nagyon finom, és akkor érdemes aszalt szilvát használni.*
Papírkosárral kibéleltem a muffin sütőmet, és egy fagylalt mérő kanállal belemértem a 12 adag tésztát. Nagyjából 3/4 érdemes tölteni a papírkosarakat, mert a sütőportól fel fog jönni a tészta.
200 fokon nagyjából 15 percig sütöttem. Érdemes beleszűrni egy tűt, ha nem tapad rá a tészta, akkor már tökéletes.
Mikor kihűltek a muffinok, vízgőz felett felolvasztottam a fél tábla csokoládét. Megszíneztem a fondantomat, az egyik felét zöldre, a másikat pirosra. 36 db magyal levelet és 36 darab piros bogyót készítettem.
A csokoládét ráfolyattam a muffinokra, és feltettem a díszítést 3 levél és 3 bogyó került mindegyikre.
Tipp
*Érdemes piros színű cukrot használni, mondjuk M&M-s az egyik legideálisabb, és akkor a piros színű bogyókat nem is kell megcsinálni.
Mindenkinek Kellemes ünnepeket kívánok!
@Eszter