Először is be kell vallanom, hogy nem vagyok a szavak embere. Ezt a titulust meghagynám Bloggertársnőmnek. Ennek ellenére már régóta szerettem volna blogot írni, de valahogy ez eddig kimaradt. Nagy szerencsémre újra összehozott a sors/végzet/karma Eszterrel és körülbelül egy nap alatt, szinte észre sem vettem és elkészült a közös blogunk és már blogolok is!
Szerettem volna valamilyen formában megosztani másokkal is nagy szenvedélyemet és egyúttal hobbimat is, ami reggeltől estig, néha még éjszakai is foglalkoztat: a FŐZÉST! Ez most megvalósult és minél több étellel pontosabban kajával, evéssel, alapanyaggal és bármi ide vágó témával kapcsolatban fogom ötleteimet, gondolataimat, képeimet, na meg a végeredményeket képernyőre vetni. Próbálok a lehető legtöbbet tájékozódni, ezek inspirálnak, de mindemellett bármit látok egy kicsit eljucusítom. Ezért sokszor az alap valamilyen más ötletből származik, de a végén sok esetben csak halványan emlékeztet az eredetire.
Egy viszonylag új dolog is megjelent az életemben az utóbbi időben. Ez pedig az egészségesebb életmód. Ennek roppant egyszerű oka, van ezt nevezhetnénk akár szakmai ártalomnak is mivel a cég ahol dolgozom ebben a szellemben fejleszt és gyárt termékeket én pedig az elején nagyon lelkesen teszteltem őket és most már nagyon lelkesen a mindennapi életben használom is.
Egyelőre ennyit rólam, beszéljenek helyettem a képek a ételekről amiket korábban kreáltam és amiket újra fogok főzni, hogy a folyamatot is láthassátok.
Ferhérboros chilis fokhagymás kagylós tészta |
Sticky lemon chicken Gordon után szabadon |
Afrikai harcsa sütőtök-répa ágyon, mandarinos-boros-tejszínes mártással (saját ötlet) |
Remélem sokaknak tudok majd jó tippeket adni és örömmel fogjátok venni a repertoárom/unk akár napi bővülését.
Üdv,
Jucus